Öy ordnade nordiskt kryss i Halden

Dagen före EM-kvalet mellan Norge och Sverige spelades en "förmatch" mellan två fotbollslag från de båda nationerna. Ett sent norskt mål gav oavgjort för Ljungskile mot Kvik Halden.

ANNONS
|

På måndagskvällen spelade Ljungskile sin nionde och näst sista träningsmatch under försäsongen. Efter hemkomsten från lägret i Turkiet var det dags för en ny utlandsresa – men den här gången på betydligt närmare avstånd.

Bara några kilometer över den norska gränsen spelade LSK mot Kvik Halden, laget som nyligen slog Oddevold med 3–0 på Rimnersvallen.

Ljungskile hamnade i underläge med två mål men kom tillbaka och jobbade till sig ett oavgjort resultat. 2–2 slutade matchen efter LSK-mål av Erik Westermark och norrmannen Edin Öy.

Ljungskiles Edin Öy fick spela bortamatch i sitt hemland – och gjorde mål.
Ljungskiles Edin Öy fick spela bortamatch i sitt hemland – och gjorde mål. Bild: AVDO BILKANOVIC

– Vi åkte på två snabba mål under de första 20 minuterna och det var starkt att komma tillbaka mot ett fysiskt och tufft lag. De var inte lätta att möta, säger Jörgen Wålemark som tyckte att oavgjort var ett rättvist resultat.

ANNONS

– Vi försökte spela runt mer och flytta upp laget i andra halvlek. Det var ett snyggt mål som Edin Öy gjorde efter ett inlägg från Anton Snibb. Tålamodet gjorde att vi kom tillbaka i matchen. Vi fortsatte att tro på vårt spel och det var viktigt, fortsätter Ljungskiletränaren.

Kvik Halden vann norska division 2 förra säsongen och flyttades upp till Postnordligan som är motsvarigheten till division 1 i Sverige.

Träningsmatch

Kvik Halden–Ljungskile SK 2–2 (2–1)

Mål, LSK: Erik Westermark, Edin Öy

Startelvan: Deni Kaksa - Johan Brannefalk, Andreas Murbeck, Jonathan Gustafsson, Anton Snibb - Edin Öy, Linus Dahl, Erik Westermark, Johan Svahn - Aniepeno Udo, Jesper Westermark

ANNONS