Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Steget efter. Jonas Henriksson och Jimmie Larsson jagar Jonathan Ring i Kalmar FF.

”0-3 inget att skämmas för”

Det skiljer tre divisioner mellan Kalmar FF och Grebbestads IF. Efter 90 minuter skiljde det också tre mål mellan lagen. Det kan Grebbestad tacka sin målvakt för.

Kalmar FF kom till Siljevi en solig kväll i augusti. Det var många som hade sett fram emot drabbningen i Svenska cupens andra omgång, både av sportsliga och publikmässiga skäl.

Flera av de 700 som kom till den idylliska idrottsplatsen hade nog knappt hunnit sätta sig innan Kalmar för första gången antecknade sig i målprotokollet. En djupledsboll hittade fram till anfallaren Lumala Abdu och han rullade in ettan bakom Marcus Gerd.

Den första halvleken var annars jämn spelmässigt, även om Kalmar hade något fler chanser. Efter en halvtimme kom sedan mål nummer två då Markus Thorbjörnsson nickade in en högerhörna. 0–2 var också halvtidsresultat efter att Marcus Gerd räddat ett par klara Kalmarchanser.

– Vi försökte flytta fram vårt presspel och i andra halvlek är vi snäppet vassare, säger Grebbestadstränaren Mattias Pettersson-Pohl.

Jonas Henriksson, inbytte Olle Kristoffersson och Granit Berisha hade några lägen i den andra halvleken, utan att ha lyckan med sig. Istället visade vindsnabbe Lumala Abdu sin fart igen och rundade Marcus Gerd innan han satte trean.

Gerd i målet var bäste hemmaspelare och räddade Grebbestad från en större förlust.

– Han var duktig, men har problem med höften. Det är insparkarna som det ställer till det och den här matchen kommer att slita rejält på honom, säger Pettersson-Pohl.

Själv var målvakten nöjd med sin insats.

– Speciellt när min säsong har sett ut som den har gjort, jag har varit skadad ända sedan i april egentligen. Personligen är jag väldigt glad att kunna göra en bra match, säger Marcus Gerd och tror att skadan håller honom borta igen.

– Nu blir det rehab. Vi får ta det vecka till vecka och kanske blir det operation. Nu blir jag borta, det brukar sitta i någon vecka eller mer, det är olika. Jag har fått inflammationshämmande medicin och kör rehab.

Marcus Gerd trivdes på planen, trots förlust och smärta i höften.

– Det var en rolig match. Det är skillnad på kvaliteten och tempot jämfört med division 2. Man ska väl aldrig vara stolt över en 3–0-förlust men mot Kalmar kanske det är okej, säger han och tränaren Pettersson-Pohl håller med.

– Kalmar är ett bra lag och vi fick slita hårt. För att vi ska ha en chans måste vi få första målet, vi hade tre-fyra lägen men 3–0 är inget att skämmas för.