Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malin Skoglund har växt in i den ledarroll som hon nu har i Rössö.  Bild: Erik Weiefors
Malin Skoglund har växt in i den ledarroll som hon nu har i Rössö. Bild: Erik Weiefors

100 raka matcher – då vill Malin Skoglund fira med en lagseger

På lördag gör kaptenen Malin Skoglund sin 100:e tävlingsmatch för Rössö. En klubb som hon hyllar och lyfter som en stor del till hennes sportsliga utveckling. Det är också med laget hon vill fira – med en seger.

Malin Skoglund kom till Rössö inför säsongen 2015. Efter det har hon blivit kvar och när hon väl klev på planen första gången har hon inte klivit av. Skoglund har nämligen gjort 100 matcher – i rad.

– Det är stort och jag känner mig stolt. Jag trivs så himla bra i Rössö. Både med laget, ledarstaben och föreningen, säger hon.

Niklas Christensson är tränaren som gett Skoglund förtroende. Inför förra säsongen tilldelade han henne kaptensbindeln.

– Jag tycker Malin (Skoglund) har utvecklats varje säsong. Trots att hon numera är en av de äldre i laget så utvecklas hon fortfarande, både i spelet, i laget och i sin ledarroll.

Efter skadan: "Fick en insikt hur mycket det betyder"

Skoglund tror själv att hon fortfarande utvecklas för att motivationen fortfarande finns där. Det har den alltid gjort och den har också vuxit med tiden:

– Det var någon som sa en gång till mig att man utvecklas av att umgås med yngre personer. Det håller jag med om. Jag får mycket energi i att fortsätta och hänga med de yngre, säger hon med ett skratt.

För några år sedan drabbades Skoglund av en korsbandsskada. Det gjorde att hon under en längre tid var borta från fotbollen. Något som gjort att hon i dag uppskattar varje stund på fotbollsplanen.

– Jag har spelat fotboll sedan jag var 5–6 år och när jag var borta fick jag en insikt hur mycket det betyder. Jag är glad varje gång jag spelar och fotbollen har blivit en stor del av mig, säger hon.

Att kunna bidra med sina fotbollsegenskaper men framförallt att bidra till laget och göra andra bättre är också faktorer som gör att hon fortfarande hittar motivationen. Något som också har gett henne den ledarroll som hon i dag har i laget.

– Jag tror att jag har ledaregenskaperna i mig. När Niklas (Christensson) tilldelade mig bindeln så sa han att jag inte skulle förändra något utan fortsatta på den banan jag gjort tidigare, säger hon.

"Bästa sättet att fira är att vinna tillsammans"

Inte heller finns det några planer för Skoglund att runda av fotbollskarriären efter 100 matcher. Istället fortsätter hon att blicka framåt.

Målet för den här säsongen var att återupprepa de prestationer som Rössö hade förra året då de vann division 1. Därför är hon något besviken över den säsongsinledning som laget haft. Trea i tabellen och nio poäng upp till ledande Alingsås.

– Det har inte gått så bra som jag hoppats, vi hade velat leda serien nu. Jag tycker ändå att vi den senaste tiden har fått i gång spelet och hittat tillbaka till det vi hade förra säsongen, säger hon.

På lördag väntar Qviding på bortaplan. Skoglund förväntar sig en jämn match, Qviding är ett skickligt lag. Rössö vann det första mötet med 1–0 och förhoppningen är att hon tillsammans med laget ska få fira den 100:e matchen med en seger.

– Det är inget jag vill fira individuellt utan det bästa sättet att fira är att vinna tillsammans, säger hon.

Inför matchen

Division 1 norra Götaland

Qviding FIF – IK Rössö

Lördag, 15.00, Valhalla

Läget i laget: Linnea Gustafsson knäskadad, Mathilda Eljas ryggskadad, Emelie Olofsson bortrest. Tillbaka i truppen jämfört med förra matchen: Alexandra Josefsson, Jennifer Davidsson, Stella Ullberg, Klara Johansson och Hanna Magnusson.

Tränarkommentar: ”Det kommer att bli tufft. Qviding är bollskickliga och deras konstgräs kommer att gynna dem som tränar på det varje dag. De är tekniska och duktiga, så det kommer att bli en intressant match”, säger Anna Blom, assisterande tränare i Rössö.