Jagad. Admir Bajrovics målskytte – fem mål på de fem senaste matcherna – har lockat till sig intresse från flera klubbar. På bilden är det Ahmed El Amrani som är efter anfallaren.
Jagad. Admir Bajrovics målskytte – fem mål på de fem senaste matcherna – har lockat till sig intresse från flera klubbar. På bilden är det Ahmed El Amrani som är efter anfallaren.

Admir Bajrovic – en jagad målskytt

Ny match – nytt mål från Admir Bajrovic. Ljungskiles hete anfallare hittade nätet för femte matchen i rad. Nu är flera andra klubbar intresserade av honom.

ANNONS
|

I matchen mot Assyriska den 21 september byttes Admir Bajrovic in med 25 minuter kvar. Då gjorde han kvitteringen som gav LSK en poäng.

I de fyra följande matcherna har han fått förtroendet från start – och tackat tränaren Zoran Lukic med ett mål varje gång.

– Han har gett mig chansen och tror på mig. Jag har tagit den och det höjer självförtroendet. Jag tror på mig själv, säger 21-åringen.

När en ung anfallare hittar nätet ofta brukar intresset ofta tillta från andra klubbar, så också gällande Bajrovic.

Enligt Fotbollskanalen är Allsvenska Östersund och de danska ligaklubbarna Bröndby och Lyngby intresserade av Ljungskiles nummer nio.

ANNONS

Något som han själv har noterat.

– Såklart är det kul och jag har läst om det. Men just nu tänker jag inte så mycket på det, jag har kontrakt med LSK och fokuserar på att hålla klubben kvar i superettan.

Admir Bajrovic är fostrad i IFK Trollhättan och kom till Ljungskile från nederländska NEC Nijmegen inför förra säsongen. En säsong som han avslutade på lån i norska klubben Follo. Under senare delen av 2016 har han allt oftare funnits med i LSK-laget och totalt svarat för sex mål och två målgivande passningar.

Målet mot Degerfors på lördagen gav inga poäng till LSK och laget ligger kvar på kvalplatsen. Därför är det självklart de avslutande två matcherna i superettan som är viktigast för Admir Bajrovic som har ett år kvar på kontraktet med Ljungskile.

Efter det vet han inte vad som händer.

– Jag vill inte gissa var jag kommer att spela. Jag har fått chansen och tagit den. Jag är redo för en nivå högre upp. Målet är att spela i en förstaliga, säger han.

Vad säger du om klubbarna som sägs vara intresserade?

– Det är bra klubbar men jag tar det lugnt, det gäller att inte flyga iväg utan att ha fötterna på jorden.

ANNONS

Eftersom Bajrovic har ett gällande kontrakt så måste intresserade klubbar höra av sig till LSK för att få tillåtelse att prata med spelaren. Och Ljungskile har inte fått någon förfrågan.

– Nej, jag har inte hört något. Det är ofta agenter här men ingen som har meddelat något konkret intresse, säger LSK:s klubbchef Hannes Stiller.

Fakta: LSK:s målskyttar i superettan 2016

Admir Bajrovic: 6

Ahmed El Amrani: 6

Jakob Olsson: 4

Tim Nilsen: 4

Hannes Stiller: 4

Gabriel Altemark Vanneryr: 3

Linus Tornblad: 2

Ahmed Suleiman: 2

Allan Mohideen: 1

ANNONS