Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förra Ljungskile SK-spelarena Aleksandar Kitic och James Sinclair återförenas nu i Oddevold. Bild: Oddevold
Förra Ljungskile SK-spelarena Aleksandar Kitic och James Sinclair återförenas nu i Oddevold. Bild: Oddevold

Aleksandar Kitic tar hjälp av förre lagkamraten James Sinclair i nytt projekt

Lokal spetskompetens ska ge Oddevolds äldre ungdomsspelare individanpassad träning och bättre förutsättningar att utvecklas.
– Det ska bli jättespännande och känns lyxigt, säger klubbens utvecklingschef Aleksandar Kitic.

Nyligen berättade vi om förre elitspelaren James Sinclairs återkomst till fotbollsplanen i Herrestads AIF. Nu dyker han även upp i Oddevold i ett nytt projekt som också sker i samarbete med Riksidrottsförbundet/Sisu i Uddevalla.

I projektet – som ska pågå ett halvår – ska det skapas en fysisk profil på alla spelarna i Oddevolds akademiverksamhet, vilket gäller U19-, U17- och P15-lagen.

Häromdagen presenterades projektet för de berörda tränarna och lagledarna. Den 1 maj drar arbetet igång på allvar.

– James ska jobba med detta på individnivå två dagar i veckan. Det ska göras regelbundna tester och dessutom blir det mycket runt deras kosthållning, eventuell rehabilitering och skadeuppföljning eftersom han har en sådan utbildning, säger Aleksandar Kitic.

Han och James Sinclair stötte på varandra under åren som elitspelare i Ljungskile SK och har behållit kontakten.

– Under den tiden var han väldigt intresserad av fysisk träning och nu är han också utbildad i det och i kost.

– Med det här projektet kan vi skapa en helhetslösning med bland annat standardiserade tester. Då kan vi sedan kunna göra god och uppföljning på spelarnas utveckling på kort och lång sikt. Det gör också att den fysiska träningen kan optimeras och utformas efter varje person och gör det lättare för spelarna att förstå.

I projektet medverkar även P-A Hallberg, samordnare på Uddevalla elitidrottsgymnasium, samt fystränaren Johnny Drottz som föreläsare.

– Det finns så mycket hög kompetens samlad i det här området. Då kan vi också skapa något som inte ens flera A-lag på hög nivå kan erbjuda och det är också mycket tack vare Thomas Franzén på RF/Sisu, säger Aleksandar Kitic.

– Han tände på idén så vi har fått viktig hjälp att förverkliga detta.

Projektet blir en del av en röd råd i det fortsatta arbetet och förenklar kommunikationen inom klubben.

– Vi har redan bra förutsättningar med ordning och struktur i akademiarbetet och ungdomssektionen. Nu ska vi utveckla en del av verksamheten och skapa en matchrelaterad träningskultur.

– Det finns mer att jobba med utifrån alla de förutsättningar vi har så det här är en viktig början och på pappret ser det bra ut. Nu ska vi bara få det att funka i praktiken. Ungdomarna förtjänar en bra utbildning och miljö i närmiljön för att kunna gå vidare med sin fotboll.

LÄS MER: James Sinclair la skorna på hyllan – kan nu göra comeback i Herrestads AIF