Lalo Rojas, Angelo Vega och Mikael Alfredsson under en match i Svenska futsalligen förra säsongen.
Lalo Rojas, Angelo Vega och Mikael Alfredsson under en match i Svenska futsalligen förra säsongen.

Alfredsson tar steget från bänken till läktaren

Champions league-kvalet blir sista matcherna på bänken för Mikael Alfredsson. Sedan tar IFK Uddevallas matchcoach steget upp på läktaren och lämnar plats för en annan profil.

ANNONS
|

Mikael Alfredsson vill vara med och coacha IFK Uddevalla futsal till Champions league. Sedan är det tänkt att han ska ta klivet från bänken till läktaren och lämna över hela ansvaret till Angelo Vega.

– Vi är inte riktigt färdiga med hur min roll ska se ut men nu är det bestämt att jag inte ska ha en aktiv roll på bänken i alla fall, säger futsallagets matchcoach.

Anledningen till skiftet är att Alfredsson har svårt att hinna med coachandet vid sidan om familjen och jobbet på fältenheten i Uddevalla. Han blir ändå kvar i IFK Uddevalla futsals organisation.

ANNONS

– Jag ska ha kontakt med spelare, ha hand om kontrakt och så vidare. Om jag sedan blir klubbchef eller något annat ska vi diskutera.

Istället blir Angelo Vega huvudtränare för laget. En nygammal roll för futsalveteranen som har hjälp under träningarna av Hector Maravilla. Om Vega ska spela under den kommande säsongen är just nu ovisst.

– Det gick bra förra året utan att jag var med så mycket, jag kanske tillför mer med mitt lugn och min kunskap vid sidan av? Jag kommer inte att lägga av utan hålla igång men tanken är att jag inte ska vara med och spela, säger Vega som inte tycker att det blir någon större skillnad.

– Utåt sett är det jag som är huvudtränare och Hector som är spelande assisterande tränare. Lalo Rojas kommer att ställa upp om det behövs och det inte krockar med damlaget. Sedan finns Micke med i bakgrunden.

ANNONS