Vad stoppar Allan? Ja, inte en vadskada i alla fall. 22-årige Mohideen har spelat alla matcher förutom två i superettan den här säsongen och tror själv att han är redo mot Värnamo.
Vad stoppar Allan? Ja, inte en vadskada i alla fall. 22-årige Mohideen har spelat alla matcher förutom två i superettan den här säsongen och tror själv att han är redo mot Värnamo.

Allan tror på spel

När LSK tog första segern på nio omgångar gick Allan Mohideen ut med en vadskada. Nu ger han lugnande besked. – Det är ingen större fara, säger 22-åringen.

ANNONS
|

To minuter återstod mot Gais när Ljungskiles Allan Mohideen tvingades utgå. Orsaken var smärtor i ytterbackens högra vad efter en duell och först befarades en bristning.

Men dagen efter LSK:s 3–0-seger – den första sen den 2 juli, även då mot Grönsvart – kom positiva nyheter.

– Det är lindrigare än vad jag trodde och ingen större fara. Direkt efteråt hade jag ont och kände mig stel och kall i kroppen. Men det verkar som att det var en överansträngning kombinerat med lite kramp, så det var ett skönt besked, säger Mohideen.

Söndagens hemmamatch mot Värnamo ska inte vara i fara, tror han.

ANNONS

– Jag tror och hoppas att jag kan spela, ska inte vara några konstigheter. Det lär kännas snabbt om det funkar eller inte.

Att vara skadad är inget som kännetecknar Mohideen. Frånsett två avstängningar (Sirius borta, då han dessutom var på landslagsuppdrag med Irak och Assyriska borta) har LSK alltid spelat Allan under säsongen.

– Jag har haft turen att hålla mig skadefri och kunnat köra på hela säsongen, vilket är väldigt skönt. Att jag har fått spela så pass mycket är ett kvitto på att jag gör det bra. Inget kommer gratis, utan det är mycket hårt jobb som ligger bakom. Det verkar som om jag har övertygat mina tränare om att jag ska spela.

Viktorian på Gamla Ullevi förde upp LSK till 20 poäng, en poäng från kvalplats, och var utan att överdriva efterlängtad.

– Det kan man säga. Vi spelar riktigt bra. Hela laget gör en bra insats. Vi har ett bra passningsspel, springer och krigar för varandra och vinner helt välförtjänt, säger Mohideen, som inte är överraskad över söndagens islossning som också betydde Gais första hemmaförlust för säsongen.

– Det här har hängt i luften, även om det har gått trögt för oss hela året. Bara vi får ihop det är vi ett väldigt bra lag och har potentialen för att spela fin fotboll. Nu börjar saker och ting att falla på plats.

ANNONS

LSK:s taktiska förändring till 4–3–3 bar onekligen frukt och uppskattades av Mohideen.

– Det passar oss bra och något som jag själv föredrar personligen. Vi blir övertaliga centralt på mitten, vilket gör att vi ytterbackar kan ta ett steg upp i banan.

Segern mot Gais, var den värd mer än tre poäng?

– Det tycker jag. Den gav också en bra mental känsla för hela laget, att vi äntligen har brutit den här tråkiga trenden.

Härnäst kan Värnamo bli säsongens andra lag som förlorar dubbelt mot LSK. Vårmötet slutade 2–0.

– Vi har väldigt goda möjligheter och går in i den matchen stärkta. Gör vi samma jobb så kan det bli bra.

Fakta: Återstående matcher

2 oktober IFK Värnamo (h)

16 oktober: Frej Täby (b)

23 oktober: Degerfors IF (h)

29 oktober: Varbergs BoIS FC (b)

5 november: Trelleborgs FF (h)

ANNONS