För fyra år sen lämnade David Edvardsson moderklubben Grebbestads IF. Söndagen den 7 augusti gjorde mittfältaren allsvensk debut med nya klubben IFK Värnamo. (Arkivbild)
För fyra år sen lämnade David Edvardsson moderklubben Grebbestads IF. Söndagen den 7 augusti gjorde mittfältaren allsvensk debut med nya klubben IFK Värnamo. (Arkivbild) Bild: Thomas Bennelind

Allsvensk debut för David Edvardsson

Som han väntat, kämpat och längtat. David Edvardsson lånades nyligen ut från Malmö FF till IFK Värnamo med hopp om speltid i allsvenskan. Mot Djurgården gick drömmen i uppfyllelse.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeGrebbestad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I den 81:e minuten och vid ställningen 0–0 mot serieledaren signalerade Värnamos ledarstab för dubbelbyte. Efter flera år av väntan blev det dags för David Edvardsson från Grebbestad att springa ut på planen som en allsvensk spelare.

– Det var väldigt skönt att få göra allsvensk debut. Sedan gör laget en väldigt bra match. Vi tar en poäng mot ett bra lag. Det var mycket publik och härlig stämning, säger han.

20-åringen ersatte Oscar Johansson och presenterade sig för hemmapubliken. 4 790 åskådare hade kommit till Finnvedsvallen.

– Jag hoppades på att få komma in, men det var inget som jag hade räknat med eftersom jag bara varit här i en veckan, säger David Edvardsson som skev på ett lånekontrakt över säsongen 2022.

ANNONS

LÄS MER:Edvardsson om nya lånet: ”Måste spela matcher”

Den tidigare Gif-spelaren hann med att få gult kort. I den tredje tilläggsminuten varnades spelaren av domaren Mohammed Al-Hakim.

– Jag stoppade en kontring. Det var en taktisk varning, säger han.

David Edvardsson har mött toppar och dalar i karriären med bland annat skador och utlåning till danska Jammerbugt FC. Nu är mittfältaren skadefri och får äntligen chansen att visa upp sina kvaliteter inför allsvensk publik. Vägen har inte varit spikrak.

– Jag har haft det ganska tufft med mycket skador. Det här känns bra. Nu hoppas jag att det lyfter ännu mer för mig, jag kan ta mig in i startelvan och fortsätta visa att jag vill spela. Sedan har vi ett par tuffa matcher framför oss, säger han.

IFK Värnamo ställs i nästa omgång mot AIK på Friends arena.

ANNONS