Allsvenskt besök hos Ljungskile SK

Under helgen kommer Djurgårdens IF:s ungdomsansvarige till Ljungskile för att berätta om deras verksamhet. – Föreningsmässigt lever vi i två skilda världar, säger Ljungskiles Jonas Björk.

ANNONS
|

I vintras var Ljungskiles ungdomslag på träningsläger i Stockholm, och närmare bestämt hos Djurgårdens IF. Det var första gången de två klubbarna samarbetade – men nu är det dags igen. Under helgen kommer Stockholmsklubbens ungdomsansvarige, Mats Jansson, till Skarsjövallen för att berätta om sitt arbete.

– Det var genom Melker Antonsson som allt det här har startats upp. Melker bor i Ljungskile och har varit i Djurgården, och har därmed ett bra kontaktnät där. Och när vi var där under försäsongen träffade vi Mats. Han kommer nu hit och berättar hur de jobbar i sin ungdomsverksamhet, berättar Jonas Björk, akademichef i Ljungskile SK.

ANNONS

Men Björk skulle i nuläget inte vilja kalla det för något samarbete mellan klubbarna.

– Vi byter lite erfarenheter med varandra och skapar ett kontaktnätverk. Vi blev väl omhändertagna i vintras. Nu besöker de oss, så får vi se var det leder.

Vad hoppas ni få ut av helgen?

– Svårt att säga, men vi lever i två skilda världar föreningsmässigt. De är en extremt stor förening med väldigt många ungdomar, och i LSK är det långt ifrån lika många. Vi kan få tips och råd hur de utvecklar de unga för att sedan slussa in dem högre upp.

– Jag skulle bli förvånad om det inte finns något vi kan plantera i vår verksamhet, säger han.

Att göra satsningar för ungdomsverksamheten anser Björk är extremt viktigt.

– Vi vill ge våra barn och ungdomar chansen att få en bra fotbollsutbildning. Men också göra dem till bra samhällsmedborgare och ge dem bra värderingar. Ljungskile är ett litet samhälle, och då vill vi ge barnen de bästa möjligheterna för att kunna få spela under fritiden.

Han avslutar:

– För Ljungskile sportklubb är det extremt viktigt att kunna ge dem förutsättningarna för att kunna bedriva det på rätt sätt, och sedan extra viktigt att det är på hemmaplan.

ANNONS
ANNONS