Anfallare sist in i aktivt transferfönster

Fyra spelare ut – fem kom in. LSK förstärkte med offensiv duo i sista sund och Jonas Olsson kan summera ett händelserikt transferfönster. "Vi har utnyttjat vår lilla budget på ett maximalt sätt", säger han.

ANNONS
|

Det började med Peiman Eliassi, som lämnade Ljungskile någon vecka in i transferperioden. Sen dess har ytterligare tre spelare lämnat, två på lån och en permanent.

Men LSK har hittat ersättarna till de flyktade och långtidsskadade. På torsdagen, transferfönstrets sista dag, presenterade klubben sommartillskott fyra och fem: Ken Fagerberg, 27, och Lord Ofusuhene, 22. Båda är offensiva krafter och kommer närmast från spel i Assyriska respektive Falkenberg.

– Ken är stark i kroppen, kan hålla i bollen och är bra i djupled. Lord är en kreativ spelare med bra blick för spelet som kan spela i anfallet och centralt på mitten eller på en kant. Ken ersätter "Gabbe" (Gabriel Altemark Vanneryr) och Lord är istället för Peiman (Eliassi) kan man säga, säger Ljungskiles tränare om de båda värvningarna som sträcker sig över resten av säsongen.

ANNONS

Dagarna innan värvades senegalesen Seydou Bocar Seck, 25, från norska Baerum. Även han stannar resten av säsongen. I motsatt riktning gick Mattias Pedersén på lån.

– Seck är en rejäl defensiv mittfältare med bra passningar framåt i banan. Samtidigt saknade de en mittback och vi gjorde bedömningen att vi har det bra beställt på den positionen, säger Olsson.

Hur vill du sammanfatta ert fönster?

– Det är lite kluvet. En grupp vill man jobba med under en längre tid, nu blev det en ganska stor omsättning. Men det handlar om att alla spelare ska utvecklas och att Ljungskile ska bli bättre. Det är viktigast.

Blev det som ni hade tänkt er?

– Det blir det väl egentligen aldrig. Man har listor med flera spelare och det handlar om olika scenarier. Men vi är jättenöjda med det vi har fått in och tror att de kan göra väldigt bra ifrån sig hos oss. Vi har utnyttjat vår lilla budget på ett maximalt sätt.

Vad hoppas du att de nya spelarna ska bidra med?

– Dels ny energi, och framför allt en utökad konkurrens. Det har vi egentligen inte haft på hela säsongen med tanke på alla skador. Så den situationen hoppas jag blir tuffare, då kommer laget att gå framåt.

ANNONS

Såväl defensivt som offensivt, med två nya anfallare, har Ljungskile stärkt upp. I anfallet får Stiller, Tornblad, Nilsen och Bajrovic nu fler spelare att kampera om en plats i elvan mot.

– Det är bara ett lyxproblem. Jag har sett fram emot att kunna välja lite mer, det känns bra, säger Ljungskiletränaren.

Lagom till matchen mot Örgryte (22 augusti) tror Olsson att alla nyförvärv ska vara inne i LSK-gängorna.

– Det är långt mellan matcherna. Det kommer inte att bli några större problem.

Varken Seck eller Ofosushene är spelklara till lördagens match mot Sirius. Missar matchen gör också Egzon Binaku på grund av skadekänningar. Spela kan däremot Ken Fagerberg.

Fakta: Ljungskiles fönster – detta har hänt:

20 juli:

Peiman Eliassi bryter kontraktet under sin fjärde säsong med Ljungskile och återvänder, efter stor hemlängtan, till Oskarshamns AIK i Söderettan.

"Vi ville ha kvar honom. Han är viktig, både som spelare och i omklädningsrummet. Vi är jättenöjda med vad han har gjort för oss. Det är inga hard feelings på något sätt", sa Jonas Olsson om övergången.

Samma dag lånas också mittbacken Linus Dahl ut till norska Alta IF i tredjedivisionen.

"Vi kände att var det bästa för både mig och klubben just nu, jag är i ett skede där regelbunden speltid blir allt viktigare", sa 21-åringen.

25 juli:

Mera norska tredjeligan: Uppgifterna som cirkulerar visar sig stämma, målvakten Jonathan Johansson, 24, lämnar Ljungskile för Notoddens FK.

"Det är blandande känslor. Jag är såklart besviken på att jag inte har fått spela mer och inte fick förnyat förtroende efter matchen mot Ängelholm. Samtidigt har jag lärt känna fantastiska människor som verkligen brinner för klubben", sammanfattande norrlänningen sin tid i klubben.

27 juli:

Första nytillskottet är klart. Oliver Gustafsson, 23, som provtränat med klubben en period presenteras som LSK-målvakt.

"Jag vill spela så mycket som möjligt, det är målet med hösten. Man vill ju alltid spela, men det kommer bli tufft. "Aggan" (August Strömberg) är en riktigt bra målvakt, så jag måste kämpa hårt", sa målvakten efter flytten från Blåvitt.

1 augusti:

Mer in, mer från Göteborg – vänsterbacken Egzon Binaku lånas in från Häcken för resten av säsongen.

"Kul att komma till en ny miljö, men det är ingen större skillnad. Jag fick ett bra intryck av klubben och Jonas (Olsson)", sa 20-åringen efter sin första träning.

9 augusti:

LSK byter spelare med Baerum SK i norska andraligan. Mattias Pedersén, som fått sparsamt med speltid i mittlåset, återvänder på lån för resten av säsongen.

Från samma klubb värvar LSK sin tredje spelare: Seydou Bocar Seck. Den 25-årige senegalesiske mittfältaren skriver ett avtal som stäcker sig säsongen ut.

"Seydou är en stor, stark defensiv mittfältare med bra huvudspel", sa Olsson till klubbens hemsida.

11 augusti:

På fönstrets sista dag agerar Ljungskile och förstärker offensiven – rejält.

27-årige anfallaren Ken Fagerberg, som bröt med Assyriska efter vårsäsongen, plockas in.

Precis som Lord Ofusuhene, som provspelat med LSK och tidigare spelat allsvenskt med Falkenberg.

ANNONS