Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Anfallare sist in i aktivt transferfönster

Fyra spelare ut – fem kom in. LSK förstärkte med offensiv duo i sista sund och Jonas Olsson kan summera ett händelserikt transferfönster. "Vi har utnyttjat vår lilla budget på ett maximalt sätt", säger han.

Det började med Peiman Eliassi, som lämnade Ljungskile någon vecka in i transferperioden. Sen dess har ytterligare tre spelare lämnat, två på lån och en permanent.

Men LSK har hittat ersättarna till de flyktade och långtidsskadade. På torsdagen, transferfönstrets sista dag, presenterade klubben sommartillskott fyra och fem: Ken Fagerberg, 27, och Lord Ofusuhene, 22. Båda är offensiva krafter och kommer närmast från spel i Assyriska respektive Falkenberg.

– Ken är stark i kroppen, kan hålla i bollen och är bra i djupled. Lord är en kreativ spelare med bra blick för spelet som kan spela i anfallet och centralt på mitten eller på en kant. Ken ersätter "Gabbe" (Gabriel Altemark Vanneryr) och Lord är istället för Peiman (Eliassi) kan man säga, säger Ljungskiles tränare om de båda värvningarna som sträcker sig över resten av säsongen.

Dagarna innan värvades senegalesen Seydou Bocar Seck, 25, från norska Baerum. Även han stannar resten av säsongen. I motsatt riktning gick Mattias Pedersén på lån.

– Seck är en rejäl defensiv mittfältare med bra passningar framåt i banan. Samtidigt saknade de en mittback och vi gjorde bedömningen att vi har det bra beställt på den positionen, säger Olsson.

Hur vill du sammanfatta ert fönster?

– Det är lite kluvet. En grupp vill man jobba med under en längre tid, nu blev det en ganska stor omsättning. Men det handlar om att alla spelare ska utvecklas och att Ljungskile ska bli bättre. Det är viktigast.

Blev det som ni hade tänkt er?

– Det blir det väl egentligen aldrig. Man har listor med flera spelare och det handlar om olika scenarier. Men vi är jättenöjda med det vi har fått in och tror att de kan göra väldigt bra ifrån sig hos oss. Vi har utnyttjat vår lilla budget på ett maximalt sätt.

Vad hoppas du att de nya spelarna ska bidra med?

– Dels ny energi, och framför allt en utökad konkurrens. Det har vi egentligen inte haft på hela säsongen med tanke på alla skador. Så den situationen hoppas jag blir tuffare, då kommer laget att gå framåt.

Såväl defensivt som offensivt, med två nya anfallare, har Ljungskile stärkt upp. I anfallet får Stiller, Tornblad, Nilsen och Bajrovic nu fler spelare att kampera om en plats i elvan mot.

– Det är bara ett lyxproblem. Jag har sett fram emot att kunna välja lite mer, det känns bra, säger Ljungskiletränaren.

Lagom till matchen mot Örgryte (22 augusti) tror Olsson att alla nyförvärv ska vara inne i LSK-gängorna.

– Det är långt mellan matcherna. Det kommer inte att bli några större problem.

Varken Seck eller Ofosushene är spelklara till lördagens match mot Sirius. Missar matchen gör också Egzon Binaku på grund av skadekänningar. Spela kan däremot Ken Fagerberg.