Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Blickar mot Borlänge. Hannes Stiller gjorde ett inhopp mot Halmstad senast. Mot Dalkurd hoppas han på mer spel och ett bortalag som spelar varierat med både rakare spel och kombinationer.

Anfallaren går en kamp mot klockan

Ett målsnålt och revanschlystet Dalkurd väntar LSK – där Hannes Stiller kämpar för att bli helt spelredo. "Jag tror inte att det blir 90 minuter", säger han.

Värnamo, Dalkurd och Gais – där är de tre lagen som hittills har fått kliva av mattan med noll poäng efter möte med Ljungskile. I kväll intar LSK-spelarna Domnarsvallens konstgräs i hopp om en ny vinst över de mellerst nämnda. I vårmötet lagen emellan blev ett tidigt Linus Tornblad-mål matchens enda.

– Då gjorde vi en solid match och lyckades bra med vårt defensiva spel, säger Ljungskiles anfallare och assisterande tränare Hannes Stiller.

Den storsatsande nykomlingen – som inför säsongen värvade meriterade namn som Dusan Djuric och Rawez Lawan – ligger inför matchen på en fjärdeplats i tabellen, men har den senaste tiden tappat mark gentemot toppkonkurrenterna. Borlängelaget har inte gjort mål och tagit en poäng de tre senaste matcherna.

– Det är också ett lag som har släppt in lite mål (13, minst i superettan), men det finns ställen där de är sårbara. Det ska vi försöka utnyttja i kombination med att vi fortsätter med mycket av det vi gjorde mot Halmstad. Spelmässigt kan vi ta med oss en del därifrån, säger Stiller.

Hur kan ni såra Dalkurd?

– Det ska man inte gå in för mycket på, men det finns ytor framför deras backlinje som vi tycker ser intressanta ut. Det är viktigt att vi håller samma defensiva organisation som senast och att vi också hotar tydligare med bollar och löpningar in i boxen.

Kan ni utnyttja deras sviktande målform?

– Man kan ju hoppas att spelarna har lite sämre självförtroende, samtidigt blir det närmare för varje match som går att de spräcker nollan. Men de får gärna gå mållösa en match till, säger Stiller.

– Vi måste fokusera på vårt eget. Spelar vi bra försvarsspel är vi svåra att göra mål på. Men slappnar vi av det minsta blir vi straffade, och Dalkurd har definitivt kvalitén för att kunna göra det.

Efter inhoppet i Halmstadsmatchen har Stiller, som nyligen ådrog sig en skada i höftböjarmuskeln, tränat på för fullt under veckan.

– Det känns bättre och bättre och gick helt okej mot Halmstad. Nu är det en kamp mot klockan för att bli helt fit for fight, jag tror inte att det blir 90 minuter.

Nyförvärvet Egzon Binaku är ännu inte spelklar, samtidigt som Jakob Olsson är tillbaka från avstängning.