Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Skoftebyns Angelo Vega under SFL-matchen mot Halmstad i Arena Älvhögsborg. Bild: Christian Flodin

Angelo Vega missar mötet med IFK Uddevalla

Det blir ingen match mot gamla klubben för Angelo Vega. IFK Uddevallas tidigare spelare och tränare har dragit av hälsenan och missar resten av futsalsäsongen.

Det var i förra helgens SFL-bortamatch mot Borås som Skoftebyns Angelo Vega skadade sig. Utan att någon annan spelare var i närheten small det till.

– Jag skulle slå en passning, då exploderade det som ett skott i hälen. Det gjorde inte ont men var väldigt obehagligt, berättar Uddevallabon Angelo Vega.

"Kan slå vilket lag som helst"

Efteråt åkte han till Näl och där konstaterades att hälsenan gått av. Benet gipsades och något mer spel den här säsongen är inte aktuellt. Därmed missar 33-åringen chansen att möta sin tidigare klubb, IFK Uddevalla, på fredagskvällen.

– Surt faktiskt för jag har sett fram emot matchen. Det kommer nog alltid att kännas konstigt för jag var med och startade klubben även om det var längesedan nu. Uddevalla vet att vi inte är samma Skoftebyn som för några år sedan. Vi har spelat ihop oss, är starkare nu och kan slå vilket lag som helst, säger Vega.

Toppmatch i Trollhättan

Hälseneskadan är Angelo Vegas andra allvarliga skada på ett år. I vintras bröt han armen under en match i ligan. Den skadan har läkt bra men nu kommer det att ta minst sex månader innan Vega kan träna igen.

SFL-matchen i Arena Älvhögsborg mellan Skoftebyns IF och IFK Uddevalla futsal är den första i sjätte omgången. IFK är tabelltrea, två poäng före SIF på femte plats. Förra årets möten slutade med två Uddevallasegrar.