Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

IFK Uddevalla futsal fick jubla sju gånger mot Borås.

Angelos assister – en avgörande faktor

Först fick han vila. Sedan fick han lira. I andra halvlek spelade Angelo Vega en avgörande roll för IFK Uddevalla futsal.

Eftersom en skada har hållit Angelo Vega borta från både fotbollsplanen och futsalhallen under en lång period var det i rollen som pådrivare han fick inleda matchen mot Borås AIK.

När andra halvlek kom igång var skorna knutna och passningsfoten rätt inställd.

2–1 och 3–1 hade Angelo Vegas signatur på målpassen. Först en höger i djupet som Abass Hussein mötte med ett distinkt avslut i nättaket.

Sedan väggpasset med Fredrik Söderqvist som drog till med sin vänster i det bortre hörnet.

– Jag har ju lite rutin och vi pratade i halvtid om att det inte alltid måste gå i sidled. Jag pratade med Abass att han skulle springa i den ytan som fanns där flera gånger i första halvlek, säger Angelo Vega som i år bara ska vara spelare i IFK futsal.

Han tyckte givetvis att det var kul att återigen spela i Agnebergshallen.

– Jag har egentligen inte spelat en tävlingsmatch sedan förra året. Jag försöker träna för att hålla mig frisk och för att jag ska hålla hela året. Det känns gött för självförtroendet.

Segern inför storpubliken ger fart till fortsättningen av Svenska futsalligan.

– Det är premiär och vi märker att det kommer mycket folk och man vill bjuda på något. Sedan spelade vi inte bra i början och det sätter sig lite i huvudet. Första matchen är jätteviktig och det här laget vill alltid vinna oavsett, säger Angelo Vega.