Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/37

Anna Holmqvist gjorde fyra assist när Rössö bjöd på stort målkalas

En skön seger, ny tabelltvåa, tre poäng, fyra assist av Anna Holmqvist och fem gjorda mål. Rössö kan fira midsommar med gott samvete.

Under onsdagskvällen på Rimnersvallen utspelade sig mötet mellan Rössö och Lödöse Nygård. Det visade sig att det inte skulle bli speciellt dramatiskt.

Rössö stängde nämligen matchen redan i första halvlek.

– Vi gör en första halvlek som är väldigt bra och tar tag i matchen, säger Rössös tränare Niklas Christensson.

1–0 i elfte minuten av Emma Karnström. Framspelad av Anna Holmqvist som också skulle spela fram till Sofia Olssons och Sandra Wallins 2–0 respektive 3–0.

"Inte ofarliga"

I första halvleks sista minuter kunde Malin Skoglund summerar en lyckad halvlek med ett mål från straffpunkten. 4–0 på resultattavlan och Rössö kunde vandra ut minst sagt nöjda med sin halvlek.

Vändningar har skett förr. Lödöse/Nygård hade flera möjlighet till att reducera.

– De var verkligen inte ofarliga, de har några riktigt snabba i offensiven och skapar flera lägen, säger Christensson.

Det var inte Lödöse Nygårds dag. Någon reducering kom inte i den andra halvleken. Istället satte Emma Karnström 5–0 i andra halvlekens inledning. Självklart framspelad av Anna Holmqvist.

Mittfältarens fjärde assist i matchen.

– Under veckan har vi pratat mycket om att löpning föder passning. Och så var det verkligen under matchen. Det fanns hela tiden passningsalternativ och då kunde jag hitta genomskärare som jag inte riktigt har gjort den senaste tiden, säger Anna Holmqvist.

Hon fortsätter:

– Alla assist var bra på sitt sätt, men passningen till Sandra Vallins mål är jag extra glad för. Hon tog en kraftfull löpning och kom in centralt i planen. Det är något vi snackat mycket om, att vi ska försöka hitta henne där.

Fint målvaktsfacit

Under midsommarhelgen ligger Rössö tvåa i tabellen och segern med 5–0 var övertygande.

– Vi gick ut och visade från start vad vi har pratat om i veckan. Vi fick ett tidigt mål och hade en skön känsla hela matchen, speciellt i första halvlek, säger Anna Holmqvist.

Anmärkningsvärt var att 17-åriga målvakten Linnea Samuelsson gjorde sin fjärde seriematch i division 1 och höll sin fjärde raka nolla.

I nästa omgång ställs Rössö mot Qviding på bortaplan.

Matchen:

IK Rössö – Lödöse Nygård IK

Division 1 norra Götaland omgång 11

Resultat: 5–0 (4–0)

Målskyttar: Emma Karnström 2, Sofia Olsson, Sandra Vallin, Malin Skoglund

Startelva: Linnea Samuelsson – Emelie Olofsson, Malin Skoglund, Ellen Alström, Rebecka Christensson (90) – Linnéa Kogsta, Anna Holmqvist, Ida Vestman (67) – Sofia Olsson, Emma Karnström, Sandra Vallin (75)

Bänk: Sara Johansson, Emma Ryling (75), Frida Emilsson (67), Tilda Olsson, Frida Olsson (90)

Publik: 116