Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
26-åriga Anna Holmqvist går en spännande framtid till mötes. Stannar hon i Rössö eller skriver hon på för Lidköping i Elitettan? Bild: Håkan Fredriksson

Anna Holmqvist provtränar med toppklubb i Elitettan

I fjol var Lidköpings FK snubblande nära allsvenskan. Nu kan succélaget bli Anna Holmqvists nästa klubb.
– Det skulle vara en utmaning att spela för Lidköping, säger hon.

Bohusläningen kan nu berätta att det är Lidköpings FK som är på jakt efter Anna Holmqvist. Laget var nykomlingar i Elitettan förra säsongen, men var ändå extremt nära att direkt nå allsvenskan. Med en omgång kvar skuggade de Örebro, men Närkelaget lyckades vinna och Lidköping slutade trea.

I förra veckan var Rössös mittfältare Anna Holmqvist och provtränade med klubben.

– Det var roligt och inspirerande att komma till en annan typ av miljö än den jag är van vid, säger Anna Holmqvist.

Fin säsong i ryggen

I fjol gjorde hon tio mål för Rössö och fram till sommaren var hon en av seriens bästa spelare i division 1 norra Götaland.

– Med tanke på förra säsongen så känner jag en revanschlust: att gå upp i Elitettan med Rössö samtidigt som laget är ett härligt gäng. Å andra sidan skulle det vara en fotbollsmässig utmaning för mig att spela för Lidköping. Det är helt klart ett svårt beslut.

Och träningspasset med Elitettanklubben gick bra.

– Jag ska dit och träna igen. Det märks att det är en nivå till, men jag känner ändå att jag hängde med i deras tempo. Jag har fått positiv respons från både ledare och spelare i Lidköping.