Anton Snibb: "Största dagen i min fotbollskarriär"

Ljungskile SK är tillbaka i superettan. Detta efter en seger i lördagens derby mot IK Oddevold.
– Det här är den största dagen hittills i min fotbollskarriär, säger Anton Snibb.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Förutsättningarna var glasklara inför derbyt mellan Ljungskile SK och IK Oddevold. Vid vinst för Ljungskile skulle klubben vara klar för en comeback i Sveriges näst högsta serie, vid förlust för Oddevold skulle degraderingen till division 2 vara ett faktum.

Så skulle det också bli. Två mål i den första halvleken av LSK-forwarden Aniekpeno Udo fällde avgörandet. Oddevold reducerade visserligen genom Gustav Ahrn, men då hade klockan hunnit ticka en bra bit över ordinarie matchtid och således hann aldrig någon riktig spänning infinna sig.

Snibb: "Bästa truppen"

Därmed kunde Ljungskile SK med Trollhättans FK-fostrade Erik Dahlin i mål, Göta BK-fostrade Anton Snibb som vänsterback och Lilla Edets IF-fostrade Jonathan Gustafsson på bänken fira serieseger i division 1 Södra.

ANNONS

– Det är så oerhört skönt. Det här har man väntat på under hela året. Det här är den största dagen hittills i min fotbollskarriär, säger Anton Snibb och delar med sig av segerreceptet:

– Vi har varit det bästa laget med den bästa truppen. Vi hade en halvdan inledning, vi har haft tuffa stunder, men vi tog oss igenom dem och därefter har det bara tuffat på.

Dahlin: "Jag tror inte riktigt att man har fattat det än"

Erik Dahlin inledde säsongen som skadedrabbad reservmålvakt i IFK Göteborg, men avslutar den som seriesegrande förstamålvakt i Ljungskile.

– Det är klart att det är en skön avslutning på säsongen med tanke på det som har varit. Ljungskile har hjälpt mig väldigt mycket på alla plan, säger Dahlin och fortsätter:

– Jag tror inte riktigt att man har fattat det än. Det är så oerhört skönt att ha det klart med två matcher kvar att spela.

Dahlin har rutin från spel på elitnivå, och tror att LSK i nuvarande skick skulle stå sig bra i superettan.

– Steget är stort, men jag tror absolut att vi skulle klara oss kvar. Nu får vi se vad som händer i vinter.

Gustafsson: "Skönt att äntligen få den här seriesegern"

Jonathan Gustafsson har varit skadedrabbad under säsongen, men har fått spela en hel del när han väl varit frisk. Nu kunde han fira en efterlängtad serieseger.

ANNONS

– Det här är fantastiskt roligt! Jag har gjort många år i division 1 med Ljungskile och FC Trollhättan nu, så det känns skönt att äntligen få den här seriesegern, berättar han.

Tyngre då i Oddevold-lägret, där Trollhättebördiga Ali Al-Habobi och Alexander Almqvist är del av det lag som flyttas ned till division 2.

ANNONS