Hilma Lundqvist har stor erfarenhet som målvakt i både fotboll och futsal.
Hilma Lundqvist har stor erfarenhet som målvakt i både fotboll och futsal. Bild: Nemanja Kazic

Avslöjar: Hilma Lundqvist på väg till Rössö: ”Positiva signaler”

I fjol utsågs hon till Sveriges bästa spelare i futsal. Nu kan Bohusläningen avslöja att målvakten Hilma Lundqvist är nära en övergång till Rössö.

ANNONS
|

Hilma Lundqvist från Trollhättan är redan ett känt namn i Bohuslän. Under två säsonger var hon målvakt i IFK Uddevalla futsal innan laget lades ned 2019. Sedan dess har hon stått mellan stolparna i Gais som under de två senaste säsongerna gått till SM-final där det båda gångerna slutat med silver.

Inte minst är hon målvakt i futsallandslaget och utsågs i fjol till Sveriges bästa spelare.

Men nu när säsongen är över och så sent som i torsdags tränade hon med Rössö.

– Det är några kompisar i Rössö som har dragit mig till träningarna för att testa. Jag har inte spelat fotboll på ett drygt år eftersom jag opererade knät i fjol. Men det som lockar mig är att det är bra kvalité på träningarna och det känns som en bra nivå att hålla igång på, säger Hilma Lundqvist.

ANNONS

Målvakt hos rivalen

22-åringen har stor erfarenhet från division 1-fotboll. Mellan 2017 och 2019 var hon förstamålvakt i IK Gauthiod och gjorde under den perioden 55 matcher för Rössö-rivalen. I fjol var hon däremot skadad och var istället målvaktstränare i Trollhättans Bois.

I år kan alltså Rössö bli hennes nästa klubbadress.

– Jag har inte bestämt mig än. Jag prioriterar och satsar på futsalen. Jag vill helt enkelt hålla igång och bidra med positivitet, men jag har inget mål att bli förstamålvakt. I alla fall inte i dagsläget.

”Jättefärskt”

Ivar Carnerö, sportsligt ansvarig i Rössö, och Hilma Lundqvist ska ha ett samtal om framtiden under fredagskvällen.

– Detta är jättefärskt. Men vi har fått positiva signaler och det vore guld värt för oss att få in en så erfaren målvakt som varit med i många tajta matcher genom åren, säger Ivar Carnerö.

ANNONS