Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Avstängd Kitic vill ha revansch

Ljungskile åkte på en rejäl käftsmäll mot Oskarshamn senast. Nu hoppas laget kunna ta revansch i den tuffa bortamatchen mot Mjällby.

I hopp om att hitta tillbaka efter endast en poäng hemma mot tabelljumbon Rosengård åkte Ljungskile i den förra omgången till Oskarshamn för toppmöte. På förhand en spännande match, men som skulle visa sig bli raka motsatsen. 4–0 skrevs Oskarshamns segersiffror till, där den förre LSK:aren Peiman Eliassi stod för två av målen.

Nu finns det en ordentlig revanschlusta i laget som vill ta sig ur formsvackan. Första steget blir i den tuffa bortamatchen mot Mjällby.

– Det är en tuff bortamatch. De är i bra form med flera raka vinster, och vi är ju inte i jättebra form. Nu när vi har några avbräck gäller det att de som kommer in verkligen tar chansen och kämpar, så kommer vi få med oss ett bra resultat, säger lagets mittfältsmotor Aleksandar Kitic som missar matchen på grund av avstängning.

– Det är alltid jobbigt att missa matcher, och det är klart att jag hade velat vara med och ta oss ur den här svackan.

Träningsveckan som varit har gått bra, och det har lagts ett stort fokus på de detaljer som var undermåliga i matcherna mot Oskarshamn och Rosengård.

– Vi i gruppen tror att vi hittat vad som är fel, tillsammans med tränarna, och nu hoppas vi att det ger resultat.

Trots några sämre resultat är stämningen fortfarande bra i truppen, och målsättningen är densamma som innan.

– Ja, stämningen är bra. Målet var att vi skulle ligga i toppen, och det gör vi fortfarande. Nu har vi haft en sämre period, så nu gäller det bara att överleva den och så köra stenhårt igen.

Mjällby AIF ligger för närvarande på andra plats i serien, två poäng före femteplacerade Ljungskile SK. Vid seger går Uddevallalaget alltså om, men vid ännu en förlust kan gapet upp till topplagen växa sig stort. En viktig match på många sätt för ett formjagande LSK.