Abass Hussein gjorde tre mål när IFK mötte Borås AIK i SFL-premiären.
Abass Hussein gjorde tre mål när IFK mötte Borås AIK i SFL-premiären.

Bästa offensiven mot bästa defensiven i seriefinalen

Borås leder, men har en match mer spelad. IFK Uddevalla är seriens enda obesegrade lag. På söndag möts SFL södras två bästa lag.

ANNONS
|

I Svenska futsalligans första omgång tog IFK Uddevalla emot Borås AIK i Agnebergshallen. 7–2 gav IFK en bra start på säsongen och laget har radat upp segrar efter det. Enda poängtappet kom efter 0–0 borta mot regerande mästarna IFK Göteborg.

Sedan dess har faktiskt Borås ett ännu bättre facit. Sex raka segrar och med 46 mål är de SFL:s målgladaste lag.

Matchen i Boråshallen blir en ren seriefinal och ska något lag stoppa offensiva Borås AIK är det väl seriens tätaste försvar och målvakt.

Nio insläppta IFK-mål hittills är bäst av samtliga lag i högsta serien.

– Först och främst har vi en otroligt bra målvakt. Sedan har vi tränat mycket försvarsspel inför den här säsongen och det har gett resultat. Vi har färre skott mot oss nu, säger tränaren Mikael Alfredsson.

ANNONS

I novembermötet lagen emellan hade inte Borås tillgång till fyra spelare som spelar fotboll med Norrby. Bland dem märks Richard Yarsuvat, 19 mål i division 1 och nyligen värvad till superettanklubben Dalkurd.

– Det blir roligt med två bra lag som möts. De är väldigt offensiva och vi ska få dem i rörelse och utnyttja deras misstag, säger Alfredsson som har två frågetecken i truppen inför söndagens match.

Abass Hussein har ont i en fot och Robert Bagger har varit sjuk i veckan.

ANNONS