Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Startspelare i GFC. I helgen gjorde Irvina Bajramovic sin första match från start i Damallsvenskan. Här syns hon i en närkamp med nyzeeländska landslagsspelaren Alexandra Riley i FC Rosengård.

Bajramovic i Göteborgs allsvenska startelva

Först var det högerfoten som höll henne borta. Sedan en ­liknande skada på vänsterfoten. Nu är Irvina Bajramovic tillbaka och i helgen gjorde hon debut från start i Dam­allsvenskan.

Under fjolåret inledde Irvina Bajramovic sin säsong i Rössö och avslutade den i Kopparberg Göteborg. Från en given spelare i division 1 till allsvenskan var det ett stort steg och anfallaren fick fem inhopp under hösten.

När 2017 startade så var Irvina med från början. I det unga Göteborgslaget (snittåldern är 21 år) är hon en av tre före detta Rössöspelare tillsammans med Rebecka Blomqvist och Victoria Bergqvist.

Dock så började försäsongsträningen på sämsta möjliga sätt. 22-åringen skadade ledbanden i högerfoten, något som höll henne borta länge.

– Det var ett rejält bakslag och skadan var värre än vi trodde först. Det var tuff rehab och när jag var tillbaka så skadade jag den andra foten på sista träningen innan premiären, säger Irvina Bajramovic.

Ny rehabilitering väntade och tur i oturen var att vänsterfoten inte var lika illa skadad. När GFC slog Vittsjö på hemmaplan den första maj fick hon göra sina första minuter i år. Veckan efter fanns hon med från start.

– Jättekul att få chansen, säger Bajramovic som fick spela anfallare tillsammans med Pauline Hammarlund.

Dessvärre blev resultatet borta mot Rosengård inget att ta med sig. 5–0 vann det Champions league-meriterade laget med.

– Vi skötte oss ändå bra. De gjorde två snabba mål precis innan paus och ett direkt efter. Då gick luften ur oss och de är bättre. De har stjärnspelare på alla positioner.

Irvina jobbar fortfarande med att fötterna ska kännas helt bra och målet på sikt är att ta en startplats i laget. Sedan vill hon som alla anfallare hitta nätet i Damallsvenskan.

– Jag har gjort mål i träningsmatch och hoppas att kunna trycka in något i serien med under året, säger hon.

Irvina Bajramovic moderklubb heter Stala IF som efter sammanslagning med Gilleby IF nu spelar under namnet Orust FC. Efter en sejour i Torslanda blev det spel i IK Rössö 2014. Andra året i Uddevalla lossnade målskyttet och flera klubbar var intresserade.

Kopparberg Göteborg värvade målmaskinen men lånade tillbaka henne under våren. Sedan sommaren 2016 har det alltså varit GFC fullt ut.

Med rötterna på Orust och genombrottet i Rössö kommer Irvina givetvis att se Bohusderbyt mellan lagen på fredag. Men hon kan inte säga vilket lag som ligger närmast hjärtat.

– Det är svårt, jag vågar inte hålla på någon. Jag får nog sätta mig i mitten av läktaren någonstans, säger hon med ett skratt.

– Jag känner många i båda lagen och följer dem. Jag tror att det blir en jämn, rolig och spännande match.

Kopparberg spelar nästa match i Damallsvenskan på söndag då Piteå kommer till Valhalla.