LADDADE. Överledaren Jeanette Mellqvist och Rebecka Blomqvist ser fram emot söndagens helt avgörande
LADDADE. Överledaren Jeanette Mellqvist och Rebecka Blomqvist ser fram emot söndagens helt avgörande

Bara seger som gäller för U20-tjejerna

Nu när det vinna eller försvinna för Sveriges U20-landslag

ANNONS
|

På söndagsförmiddagen klockan 10 svensk tid spelar Sverige mot Brasilien i en direkt avgörande match om den andra platsen i grupp A vid UVM-slutspelet i Papua Nya Guinea. Efter förlusten mot redan slutspelsklara Nordkorea och en storseger mot värdnationen gäller bara seger för svenskorna.

Om Sverige vinner går laget till slutspel. Förlust innebär att laget får packa väskorna och börja den 30 timmar långa flygresan hem till den svenska vintern.

Rebecka Blomqvist från Uddevalla fick några minuters speltid i förra matchen och hoppas på mer.

– Såklart. Alla som är med här vill ju spela så mycket som möjligt, men jag är glad att ha fått göra VM-debut och det kändes bra så vi får se hur det blir. Det är bara att köra på, berättar hon innan bussen ska gå från spelarhotellet till sista träningen innan ett eventuellt slutspel.

ANNONS

Brasilien blir förstås en betydligt svårare nöt att knäcka än Papua Nya Guinea.

– Ja, det blir en helt annan match där vi får kämpa mot Brasiliens kompakta försvarsspel.

Segern i förra matchen visade att Sverige har ett vasst anfall även om effektiviteten saknades i en del fina lägen.

– Vi tar med oss en positiv känsla efter segern

Att pressen ligger på Sverige oroar inte Rebecka Blomqvist.

– Förr eller senare kommer de här matcherna - och det är ju sådana matcher man vill spela.

Det faktum att laget inte får röra sig utanför hotellet i det av brottslighet sargade landet med en arbetslöshet på 50 procent är en udda situation men laget har funnit sig tillrätta.

– Det är okej. Vi har gillat läget och har det bra, säger Blomqvist som inte är den enda deltagaren i delegationen med kopplingar till Bohusläningens område. Överledaren Jeanette Mellqvist bor utanför Uddevalla, jobbar som rektor på Ljungbackens ungdomshem. Hon är styrelseledamot i Dalsland FF där hon också är tävlingskommitténs ordförande och även aktiv i Frändefors IF. Hon bekräftar att det är ett annorlunda mästerskap, men att laget också varit förberedda på det.

– Vi kan inte gå utanför hotellet utan att vi transporteras med poliseskort. Vi bor på ett bra hotell med två säkerhetszoner runt och med ett poolområde som vi delar med Nordkorea. Människorna vi träffat här är väldigt trevliga.

ANNONS

– Dagarna går ganska fort. Vi sover länge, äter frukost, har möte, äter lunch, har möte, äter mellanmål, tränar, äter middag, har möte och äter kvällsmål. Det ska också hinnas med läxor också för några av tjejerna, berättar Mellqvist.

Men fokus ligger på en enda sak - och det är att slå Brasilien.

ANNONS