Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Egzon Binaku, lånas till Ljungskile från allsvenska Häcken.

Bekräftat: Ljungskile lånar talang från Häcken

Den mångsidige 20-åringen kan spela på fler positioner och förstärker Ljungskile inför hösten.

Han har fart och mångsidighet. Nu ska Egzon Binaku hjälpa till att lyfta Ljungskile uppåt i tabellen.

…– Det första målet är att klara oss kvar i superettan, säger nyförvärvet.

Förra säsongen gick vänsterbacken Niclas Andersén till allsvenska Häcken efter fyra säsonger i Ljungskile. Nu går en annan ytterback i motsatt riktning.

– Kul att komma till en ny miljö, men det är ingen större skillnad. Jag fick ett bra intryck av klubben och Jonas (Olsson) säger Egzon Binaku efter sitt första träningspass med Ljungskile under måndagsförmiddagen.

I år har han startat två matcher i början av säsongen och sedan fått nöja sig med inhopp. Han var också inhoppare i hemmamatchen mot Helsingborg på söndagen (1–1). Det blev hans sista Häckenmatch för säsongen.

Nu är det Ljungskile som gäller.

– Det enda jag vet är placeringen i tabellen och lite jag har hört från David Johannesson och Niclas Andersén. Det första målet är att klara oss kvar i superettan, sedan vill jag utvecklas som fotbollsspelare.

Numera Österspelaren Johannesson och Binaku spelade ihop i Åmål under några år. När de båda bott i Göteborg under året har de hållit kontakten.

Egzon Binaku fick sin fotbollsfostran i IFK Åmål där han spelade fram till och med 2013. BK Häcken fick upp ögonen för den då 18-årige talangen och efter ett år i ungdomsleden kom den allsvenska debuten 2015.

Sedan dess har det blivit ytterligare 16 allsvenska matcher – och ett mål – i den gulsvartrandiga Hisingsklubben.

Nu vill han ta nya steg genom att tillbringa hösten på lån i Ljungskile där klubben får in en ytterback med många färdigheter.

– Han kan spela yttermittfältare och mittback med. Att han klarar flera platser är perfekt för oss med tanke på ekonomin, säger LSK-tränaren Jonas Olsson som är nöjd över nytillskottet.

– Han har snabbhet med och utan boll samt kan bidra i offensiven.

Ljungskiles nästa match i superettan är på fredag, då topplaget Dalkurd väntar på bortaplan. Då är Egzon Binaku inte med på planen.

– Jag tror inte det, det är en del pappersexercis så jag tror att han kan får sikta på matchen mot Sirius (13 augusti) istället, säger Olsson.