Christopher Garcia missar resten av säsongen på grund av en knäskada.
Christopher Garcia missar resten av säsongen på grund av en knäskada. Bild: Håkan Fredriksson

Bekräftat: Säsongen över för LSK:s Christopher Garcia

Säsongen är över för Ljungskiles anfallare Christopher Garcia. Den knäskada som 18-åringen ådrog sig mot FC Trollhättan tvingar anfallaren till flera månaders vila.

ANNONS
|

Bohusläningen kunde tidigare i veckan berätta att Ljungskiles anfallare Christopher Garcia åkt på en knäskada och riskerade att missa resten av säsongen.

– Det ser inte bra ut. Han fick en smäll mot knät och har ont. Något har hänt i knät, exakt vad vet vi inte. Vi hoppas på det bästa, men läkarna som undersökte honom är inte så positiva. Han kan behöva en längre rehabtid, sade Ljungskiles huvudtränare Erik Lund till Bohusläningen i måndags.

Nu bekräftar LSK att anfallaren blir borta en längre tid.

Anfallaren – som anslöt till LSK på lån från MLS-klubben Real Salt Lake under den sista övergångsdagen, missar resten av säsongen, meddelar klubben på sin hemsida.

ANNONS

Återvänder till USA

Den knäskada som Garcia ådrog sig mot FCT i Trestadsderbyt tvingar honom till två månaders vila. Det innebär att anfallaren har gjort sitt i LSK.

Under onsdagen åkte 18-åringen tillbaka till USA – där han ska göra sin rehab.

– Det är väldigt synd att det blev så här. Jag tycker att han var en spännande spelare med bra speed och skön inställning. Men, det är ingen idé för någon part att han kör sin rehabträning här i Ljungskile, när han kan göra detta minst lika bra hemma i USA. Jag vill passa på och tacka honom för hans insatser i LSK och önskar honom allt gott framöver, säger Erik Lund till klubbens hemsida.

Garcia noterades för ett mål på fem matcher i LSK-tröjan.

LÄS MER:Christopher Garcia knäskadad – kan missa resten av säsongen

ANNONS