Rebecka Blomqvist
Rebecka Blomqvist Bild: LUDVIG THUNMAN

Bekräftat: Blomqvist får en ordinarie OS-plats

Häromdagen togs Rebecka Blomqvist från Uddevalla ut som reserv i det svenska fotbollslandslagets OS-trupp. Nu förvandlas hennes plats till en ordinarie.
– Goda nyheter, säger Blomqvist till Bohusläningen.

ANNONS
|

Som Bohusläningen tidigare kunnat berätta har bland annat Sverige via det internationella fotbollförbundet, Fifa, legat på den internationella olympiska kommittén, IOK, om att få utöka truppstorlekarna i OS till 22 – som är standard i i andra internationella mästerskap – mot IOK:s regler om 18 aktiva.

Fifa anser att antalet matcher på kort tid sliter på spelarna, vilket ökar risker för skador och därmed behovet av fler tillgängliga spelare.

Nu har IOK lyssnat.

Svenska fotbollförbundet bekräftade, via sin hemsida, på torsdagsmorgonen en truppökning till 22 spelare.

18 spelare är dock fortsatt det maximala antalet spelare i matchtrupperna. Anledningen till regeländringen ska vara ”utmaningarna lagen ställs inför i och med pandemin”.

ANNONS

– Skönt att beslutet äntligen är fattat och att det är ett bra sådant, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se.

Rebecka Blomqvist, till vardags proffs i tyska Wolfsburg, tycker också att beslutet är rätt och är glad att det svenska förbundet legat på för en ändring av reglerna.

– Det är förstås kul att kunna vara ordinarie, men framför allt är det väldigt viktigt för hela laget med tanke på omständigheter och förutsättningar, säger hon till Bohusläningen.

På torsdagen inledde hon förberedande träning i Göteborg där laget börjar OS-samlingen om precis en vecka.

ANNONS