Bergssons bomb i riktiga debuten

Första matchen från start i sin nya klubb. Då visade Oddevolds Bragi Bergsson upp sin vassa högerfot. – En bra träff, säger målskytten.

ANNONS
|

Oddevold mötte norska Kvik Halden på Thordéngården och publiken fick se en del nytt i hemmalaget. Dels var nye mittfältaren Bragi Bergsson med från start och det i en ny formation.

Jonas Rehnbergs lag ställde upp med tre mittbackar och lika många centrala mittfältare. 3-5-2 var sifferkombinationen där Bragi Bergsson och Rickard Johansson hade mer defensivt ansvar bakom Hampus Furublad i en roll som "nummer tio". Lämpligt då Furublad också tagit över just den tröjan från Viktor Mollapolci.

Bergsson hade mycket boll i uppspelsfasen och hans högerfot matade bollar till anfallet.

– Jämfört med det lilla jag spelade förra matchen så tycker jag att det här var mycket bättre. Ett steg framåt trots att vi är lite slarviga och släpper in två onödiga mål. Ändå ett steg åt rätt håll och vi har en månad på oss, det blir bra i slutändan, säger Oddevolds nyförvärv.

ANNONS

Halden vann kampen med 2–1 efter 1–1 i pausen. De två första målen var riktiga läckerbitar. Bortalagets ledningsmål kom i mitten av första halvlek efter att Oddevold tappade boll. Herman Blystad drog till på volley och Sulejmen Sarajlic kunde inte nå kanonen som satt intill stolpen.

Repliken kom en kvart senare. Bragi Bergssons bomb var i klass med ledningsmålet. Daniel Ahonen lade upp och Bergssons högra vrist mötte bollen perfekt.

– En bra träff, den är jag nöjd med. Jag gillar att komma i den ytan, lite i andravåg. Jag får en bra passning och tid att sikta in mig, jag ville ha den mot det hörnet men att den skulle gå så högt upp mot krysset var väl lite flyt, log den något ovane målskytten.

– I yngre åldrar gjorde jag mycket mål, men på seniornivå har det bara blivit några stycken. Jag har inte toppat skytteligorna direkt men hoppas smälla in några med Oddevold.

Efter knappa timmen gjorde Herman Blystad sitt andra mål och det som skulle bli avgörande. Oddevold hade ett flertal lägen att kvittera men det ville sig inte riktigt framför mål. Löpstarke Victor Edvardsen hade en boll i stolpen och Rickard Johansson fick två klara chanser framför mål utan att träffa rent i avslutsläget.

ANNONS

Vid fasta situationer var det Bragi Bergsson som serverade inspelen. Något som han har gjort i tidigare klubblag också. 23-åringen med erfarenhet från superettan med Gais kommer att få en viktig roll i Oddevold.

Trots förlust var Oddevoldtränaren Jonas Rehnberg ganska nöjd med helheten och hur laget uppträdde i testet av 3-5-2. Med några yttrar borta från spel passade det bra att prova den nya formationen.

– Det var första gången som vi känner på 3-5-2 både i anfall och försvar, tidigare har vi provat det i anfallsspelet. En del barnsjukdomar men vi sköter det ganska bra och släpper relativt få målchanser mot vad vi skapar. Det finns många bra delar att ta med sig, vi får utvärdera och kolla på det tillsammans, säger Rehnberg.

Hampus Furublad fick utgå med ett blödande ögonbryn i slutet av matchen sedan han slagit ihop i en duell. Han kunde lämna planen själv för omplåstring och såg inte ut att vara för allvarligt skadad.

Matchfakta

Träningsmatch

Oddevold–Kvik Halden 1–2 (1–1)

Mål: 0–1 Herman Blystad, 1–1 Bragi Bergsson, 1–2 Herman Blystad

Så spelade Oddevold: Sulejmen Sarajlic – Robert Kjellman, Alen Kasumovic, Felix Pettersson – Andreas Bergman, Rickard Johansson, Bragi Bergsson, Hampus Furublad, Mark Fezarit – Daniel Ahonen, Victor Edvardsen

Inhoppare: Tobias Mikaelsson, Lucas Hallberg

ANNONS