Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Beskedet: Guldtränaren lämnar

Uddevallatränaren Jörgen Ericson lämnar Göteborg FC efter tre år som huvudtränare.
– Jag hade gärna sett att han hade stannat kvar. Han tycker att det räcker, säger klubbens ordförande Peter Bronsman.

På torsdag startar Göteborg FC upp träningen inför säsongen 2021 efter några veckors ledigt för spelarna – och turbulenta turer för föreningen i stort.

Två dagar före årsskiftet kom beskedet att elitsatsningen skulle avbrytas och att laget lämna damallsvenskan.

På nyårsafton svängde historien efter starka reaktioner från föreningar, supportrar och andra intressenter. Uppdraget blev istället att söka en samarbetsförening att fortsätta satsningen i.

Vilken förening det blir och hur den lösningen landar är ännu inte känt.

Det som däremot är bekräftat är att Jörgen Ericson inte kommer träna laget 2021.

– Han har varit där i tre år och har lite projekt på gång. Till en början kommer han hjälpa ungdomslagen. Det är hans egna tankar. Han tycker att det räcker. Han har tagit silver, silver och guld under sina år i klubben, säger ordförande Peter Bronsman.

Hade du velat att han skulle ha fortsatt?

– Absolut hade jag velat det, men inte om han inte vill. Han har varit guld. Han vill stanna kvar i klubben, men inte som tränare. Det är ett projekt han håller på med.

Jörgen Ericson säger att beslutet har växt fram under året.

– Du laddar så jäkla mycket. Tre år är ganska lång tid. När det väl blev SM-guld blev man helt tom egentligen. Man har satsat så mycket, både på spelidén och resultaten. Det var ett svårt beslut. Man är så inne i det. Jag älskar tjejerna, klubben har varit guld. Jag är så glad och tacksam att ha fått uppleva det här.

Vad ska du göra istället?

– Jag jobbar med ett framtidsprojekt inom fotbollen, en framtidsutveckling av fotbollen. Det är dags att gå vidare mot nya mål.

Mats Gren är tills vidare ensam ansvarig för laget.

– Jag har ett år kvar på mitt avtal. Jag vet inget annat. Jag förstår Jörgen med. Det har varit ett stort pendlande för honom. Det ska bli skönt att komma igång. Det har varit oroligt de här dagarna. Nu har det lugnat sig lite, säger Mats Gren.