Rosseröd är ett av lagen som påverkas av de olika alternativen som finns för starten av lokalfotbollen.
Rosseröd är ett av lagen som påverkas av de olika alternativen som finns för starten av lokalfotbollen. Bild: Håkan Fredriksson

Beskedet till lokalfotbollen: Datumen som avgör säsongen

När kommer egentligen lokalfotbollen att kunna köra i gång? Bohusläns FF jobbar nu utefter tre alternativ. Här är datumen som avgör säsongen.

ANNONS
|

Bohusläningen kunde under måndagen rapportera att seriestarten för de lokala lagen i Bohuslän tidigast blir den 1 juni.

Bara timmar senare skickade Bohusläns FF:s tävlingskommitté ut ett beslut till lagen i division 4 herrar om seriespelet under säsongen, något som Bohusläningen nu också fått ta del av.

BFF, tillsammans med Dalslands FF, jobbar jobbar här utefter tre alternativ som kan bli aktuella.

Alternativ 1: Dubbelserie med start den 1 juni.

Om restriktionerna inte lättat senast den 14 maj gäller i stället en dubbelserie med start den 8 juni.

Om restriktionerna inte lättat senast den 21 maj återstår endast alternativ 2 och 3.

ANNONS

Alternativ 2: Vår-/höstserie med start den 14 juni.

BFF skriver i sitt beslut att ”detta alternativ genomförs under förutsättningen att majoriteten av föreningarna ser vår-/höstserien som ett bättre alternativ än en enkelserie”.

En vår-/höstserie skulle innebära att vårserien avgörs i en serie om sju lag från Bohuslän och en serie med sju lag från Dalsland, vilka spelar tre hemma- respektive tre bortamatcher över en serie med sju omgångar. Serien ska vara färdigspelad senast den 4 juli.

Poäng och målskillnad tas med till höstserien som spelas över 13 matcher. Totalt kommer samtliga lag att då spela 19 matcher vardera.

Alternativ 3: Enkelserie med start den 1 augusti

Det tredje och sista alternativet genomförs under förutsättning att en majoritet av föreningarna inte anser att en vår-/höstserie är ett bättre alternativ än en enkelserie. Lagen kommer då att spela 13 matcher vardera.

Har inte lottat några serier

Division 4-seriens startpunkt blir av avgörande vikt för distriktets andra herrserier då division 4 måste starta före de andra, lägre, divisionerna, skriver BFF:s tävlingskommitté i ett mejl till Bohusläningen. Därav kan, till exempel, herrarnas division 5 tidigast starta den 2 juni.

Planerna för damernas seriestart följer samma mönster och är där beroende av starten för division 1 och 2.

ANNONS

Samtidigt jobbar BFF också med att ta fram olika alternativ för alla divisioner. Distriktet har ännu inte lottat några seniorserier, vilket gör att inga lag i nuläget kommer behöva flytta några matcher om seriestarten måste skjutas fram.

Sedan tidigare står det klart att de lägre förbundsserierna (division 1 dam och division 2 och 3 herr) tidigast kommer starta den 21–23 maj.

ANNONS