Jimmy Karlsson och IFK Uddevalla går skilda vägar efter årets säsong i division 2.
Jimmy Karlsson och IFK Uddevalla går skilda vägar efter årets säsong i division 2. Bild: Håkan Fredriksson

Besviken Jimmy Karlsson lämnar IFK Uddevalla

IFK Uddevalla och huvudtränaren Jimmy Karlsson går skilda vägar efter bara en säsong.
– Mitt mål var att fortsätta. Jag hade börjat planera för nästa säsong. Därför är jag besviken, säger Jimmy Karlsson.

ANNONS
|

IFK Uddevalla-tränaren menar att det egentligen skulle ha varit en formalitet att förlänga hans avtal till nästa säsong. Men han och klubben kom inte överens när föreningen berättade om sina nya planer för 2019.

– Jag vill egentligen inte säga så mycket. Men jag förutsätter att de inte var nöjda med mig. Därför är det en besvikelse från min sida och önskar spelarna lycka till. Jag tänker inte vara långsint, säger Jimmy Karlsson.

Ny plan för 2019

Enligt klubbchefen Tommy Rasimus var Jimmy Karlsson högst aktuell för tränarjobbet nästa år, men att han tackade nej till ett möte med IFK Uddevalla som skulle ha ägt rum under måndagen.

ANNONS

– Tanken från klubbens sida var inte att vi skulle gå skilda vägar. Därför tycker jag att det är jättetråkigt att han lämnar oss. Vi hade en ny strategi där han ingick, men han ville inte acceptera den, säger Tommy Rasimus.

Han utvecklar:

– Jimmy hade hört på stan vem han skulle få samarbeta med nästa säsong och skulle därför inte vara intresserad. Då tackade han för sig i IFK Uddevalla, säger Tommy Rasimus.

ANNONS