Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Temabild. Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Temabild. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

BFF:s besked: Skjuter upp alla matcher

Bohusläns fotbollförbund skjuter upp alla matcher till och med den 19 november efter Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd.

På torsdagen kom Folkhälsomyndigheten med skärpta allmänna råd i Västra Götalandsregionen.

I de allmänna råden står det att läsa:

”Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.”

Nu meddelar Bohusläns fotbollförbund hur bohusfotbollen påverkas av de nya allmänna råden, vilka i första hand gäller till den 19 november.

BFF skriver på sin hemsida att de rekommenderar föreningarna att följa råden:

”Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.

Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.”

Dessutom står det klart att BFF skjuter upp alla matcher som distriktsförbundet arrangerar till och med den 19 november.

Däremot råder undantag för Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra.