Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/29

Bildspel: Se Rössös jubel efter sena segermålet

Det finns olika sätt att göra comeback efter sju veckors skada. Att sätta segermålet i slutminuten med en frispark i krysset borde vara ett av de bättre. Fråga bara Rössös Anna Holmqvist.

Rössö hade tre segrar av tre på Stenungsund i år. Den fjärde satt hårt inne. Men upplösningen var både vacker som dramatisk.

När de båda division 1-klubbarna möttes i årets andra seriederby (de andra två var DM-matcher) var det Stenungsund som tog initiativet. Ett tidigt mål som ställde till det för Rössö.

Emma Röös gav gästena ledningen i matchupptakten. Ett mål som skulle bli första halvleks enda, men kvitteringen var inte långt borta.

I den 45:e minuten hade Rössö ett skott i insidan av stolpen. Närmare går knappast att komma.

Kvitterat skulle det ändå bli. Mathilda Eljas har hittat ett målstim under höstsäsongen och satte sitt tredje seriemål tio minuter in i andra halvlek, en nick direkt på hörna. Mittfältaren Eljas gjorde för övrigt segermålet när lagen möttes i DM-finalen i augusti.

Målet tände Rössö som var det bättre laget i matchens slutskede. De riktigt heta målchanserna fick vi dock vänta länge på.

Anna Holmqvist gjorde "riktig" comeback på Rössös offensiva mittfält efter ett inhopp förra veckan. Hon fick ett frisparksläge med några minuter kvar, skottet drog hon hårt och högt över.

Frissparksläge nummer två kom precis innan klockan tickat upp på 90 minuter. Den här gången använde Holmqvist precision i stället, och det gick bättre. Efter en läcker bana över muren landade bollen i krysset.

Otagbart, snyggt och väldigt välförtjänt.

Dramaturgi och ackuratess i samma ögonblick.

– Jag missade första och fick hålla tillbaka lite och sikta bättre, då går den in i första och jag är väldigt nöjd. Det var rättvist och nu känns det gött, säger Anna Holmqvist som återhämtat sig från en knäskada sedan tidigt i somras.

Titeln som bäst i Bohuslän måste i och med segerraden mot Stenungsund vara inlåst hos IK Rössö.

– Det visar tabellen också, så att det är vi. Men jag förstår att det är tungt för dem i dag, säger tränaren Niklas Christensson och skickar en tanke till deppiga SIF-spelare.

Han var dock strålande glad efter ett sent segermål.

– Sådana här segrar, när man avgör sent är otroligt sköna. Vi har mest boll och mest konstruktivt spel, i slutändan tycker jag att det är välförtjänt.

Och att Anna Holmqvist är tillbaka betyder mycket för Rössö.

– Hon är en fantastisk spelare och en fantastisk ledare i gruppen. Det är välförtjänt att hon får sätta målet så som hon har slitit med rehab den här säsongen, säger Christensson.