Jakob Olsson.
Jakob Olsson.

Blåmärken, bölder och rabalder – Olsson är redo för match

Två matcher på bänken. Nu känner sig Jakob Olsson redo att starta igen. "Så känns det absolut", säger Ljungskilemittfältaren.

ANNONS
|

Under i stort sett hela seriespelet har Ljungskiles mittfältare Jakob Olsson haft problem med höften och ryggen. För det mesta har han kunnat spela men de mot Husqvarna och Assyriska BK har det blivit bänken från start.

Det handlar om en sättning i höften och kan liknas vid ett blåmärke på benet som hämmat Olsson de senaste sju-åtta veckorna. Under veckan har det dock blivit bättre.

– Det har helt klart gått åt rätt riktning. Det är långt i från 100 procent men innan så kände jag av det hela tiden, nu tränar jag och känner det bara ibland. Vi tyglar det hos en kiropraktor som rättar till saker som är skeva. Det ska släppa helt men är inte gjort i en handvändning. Spela och ha ont är inget att stå efter, säger Jakob Olsson.

ANNONS

Två halvtimmesinhopp har mittfältaren fått och i segermatchen mot Assyriska fick han ont – i foten.

– Jag fick en stämpling. I omklädningsrummet efter matchen hade jag en bula och ett sår, rätt som det var sprack bulan, det blev lite rött och plaskade runt i toffeln. Det var en ny erfarenhet men det är det ingen fara. Jag fick stoppat blödningen och tog det lugnt dagen efter bara.

– Är du redo att spela från start mot Kristianstad?

– Ja, så känns det absolut. Jag och Glenn ska ha dialog om det så får vi se vad som är smartast. Jag kände ingenting i höften efter senaste matchen och vi tog tre poäng. Ett bra steg framåt och jag har fått några träningspass i benen.

Jakob Olsson kom till Ljungskile under 2013 och är en av lagets mest rutinerade spelare. Totalt har han gjort över 100 matcher för klubben.

En av de han har svårt att glömma var förra årets cupmatch mot helgens motståndare Kristianstad. Machen som inleddes på gräs och avslutades med straffläggning på konstgräs. Däremellan spelades en förlängning i mörkret. KFC vann på straffar och slog ut LSK.

– Det var rabalder, lite kaos där med flyttad straffläggning och vi såg knappt bollen under förlängningen. Pinsamt kan man säga.

ANNONS

Finns det någon revanschlust efter den matchen?

– Det sitter inte och värker i mitt huvud. Det var då och nu är det nya tag. Vi ska dit och göra allt för att ta tre poäng så att vi kan få ett bra utgångsläge i serien. Det är det som gäller.

Läs också:

ANNONS