Tung förlust. Daniel Krezic och hans Oddevold föll tungt i bortamötet mot Landskrona.

Blekt Oddevold föll på nytt

Oddevold åkte på sin tredje raka förlust när laget föll borta mot tabelltrean Landskrona. Hemmalaget vann med klara 3–0 (0–0).

|

Oddevold har det tungt i division 1 södra. På söndagseftermiddagen blev det ny förlust för Uddevallalaget.

– Landskrona är ett spelskickligt lag och de vann helt rättvist. Men sett över hela matchen tycker jag ändå att vi gjorde en bra prestation fram till 75:e minuten, säger en besviken Oddevoldtränaren Jonas Rehnberg efter matchen.

Oddevold inledde annars bäst och pressade tillbaka Landskrona inledningsvis. Daniel Krezic var ytterst nära att ge Oddevold ledningen i den fjärde minuten, men hans lobb räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare.

Landskrona kunde efter den första anstormningen jämna ut spelet med fin teknisk fotboll och bra passningsspel. Den förre landslagsanfallaren Rade Prica var lysande på topp och ställde Oddevolds försvar på prov vid flera tillfällen.

I den 21:a minuten fick Prica ett bra läge i straffområdet, men Andreas Samuelsson i Oddevoldmålet svarade för en bra räddning. Tio minuter senare kom Alexander Tkac fri med Samuelsson, men avslutet gick högt över. Resten av den första halvleken var jämn.

– Vi började väldigt bra och lyckades skapa ett par farliga chanser, fortsätter Rehnberg.

I den andra halvleken fortsatte Landskrona att trycka på framåt och höll ett högt tempo. I den 67:e minuten tog sig vänsterbacken Robin Jansson runt på vänsterkanten och spelade bollen mot bortre stolpen till Mark Fezarit, som avslutade i ribban. Istället tog Landskrona ledningen med 1–0 genom rutinerade Rade Prica på frispark i den 75:e matchminuten.

Erik Pärsson ökade på ledningen till 2–0 efter 80 minuters spel. 3–0 kom genom inbytte Filip Pivkovski, som tryckte in bollen efter en målvaktsretur.

Landskrona var det något bättre laget än Oddevold, sett över hela matchen och vann rättvist.

– Vi hade en bra period i andra halvlek, där vi skapade ett par fina chanser och med lite tur hade vi kunnat få med oss en poäng, säger Jonas Rehnberg, som berömmer Daniel Wilhelmsson på mittfältet.

Med två omgångar kvar att spela ligger Oddevold i mitten av tabellen i division 1 södra och har fyra poäng ner till Prespa Birlik på kvalplats för att hålla sig kvar.

– Vi lägger ingen fokus på tabellen utan vi fokuserar oss i stället på de två kommande matcherna, avslutar Rehnberg.

Oddevold spelar nästa match hemma mot Tvååker måndagen den 31 oktober.