Det var klasskillnad mellan Sverige och England i kvartsfinalen. Istället för en efterlängtad semifinalplats blir det nu semester som gäller för de svenska spelarna.

|

Robin Olsen hade tre nollor efter matcherna mot Sydkorea, Mexiko och Schweiz. Men mot England skulle han få hämta ut bollen från nätmaskorna.

I en första halvlek där det var ett lag på banan.

Ett England som hade full kontroll och gjorde lite vad de ville med Sverige.

Emil Krafth tappade bollen tidigt och Dele Alli var nära att friställa Harry Kane men passningen blev för brant. Kane skulle få ett nytt läge efter dryga 20 minuter men sköt då tätt, tätt utanför.

Strax därefter ropade de engelska spelarna på straff efter att Raheem Sterling träffat Emil Forsberg. Men domaren Björn Kuipers från Holland friade - vilket TV-bilderna visade vara rätt beslut.

England skulle dock ta ledningen och det efter att Emil Krafth i pressat läge skickat ut bollen till hörna. Den hörnen skickade Ashley Young rätt på Harry Maguires panna. Englands bästa huvudspelare som markerades av Emil Forsberg - inte det bästa beslutet från de svenska spelarna.

England var dessutom nära att göra 2-0 i den första halvleken efter att Jordan Henderson friställt Raheem Sterling. Men Robin Olsen stod för en jätteräddning och Andreas Granqvist fick ut bollen till en ny hörna.

Efter den räddningen gav Olsen sina lagkamrater en rejäl utskällning.

Det skulle ändå smälla igen för England.

I den andra halvleken glömde de svenska försvaret helt bort Dele Alli på bortre stolpen och 2-0 var et faktum för Sverige.

Viktor Claesson fick strax därefter ett jätteläge efter fint samspel med Ola Toivonen och Marcus Berg men Jordan Pickford stod för en jätteräddning.

Janne Andersson försökte få till en ändring i matchen när han bytte ut både Ola Toivonen och Emil Forsberg och kastade in John Guidetti och Martin Olsson efter dryga timmen spelad.

Några fler mål blev det inte i matchen och de svenska spelarna får följa resten av VM från TV-sofforna.