Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sverige med Rebecka Blomqvist i laget spelade lika mot England i U23-landslagets sista match under lägret i Spanien. (arkivbild) Bild: PASCU MENDEZ
Sverige med Rebecka Blomqvist i laget spelade lika mot England i U23-landslagets sista match under lägret i Spanien. (arkivbild) Bild: PASCU MENDEZ

Blomqvist fick gott om speltid i U23-landslaget

På tisdagen tog Rebecka Blomqvist en startplats när Sveriges U23-landslag bröt förlustraden i La Manga.

Under den senaste veckan har det svenska U23-landslaget varit samlade i spanska La Manga. Uddevallabördiga Rebecka Blomqvist tillhör lagets mest rutinerade spelare och fick speltid i alla tre landskamper under samlingen.

Sverige började med att möta USA i fredags där Blomqvist, till vardags i Kopparbergs/Göteborg FC, startade som anfallare. Amerikanska Hailie Mace satte matchens enda mål och Blomqvist byttes ut i den 65:e minuten.

I söndagens möte med Italien kom Rebecka in den sista halvtimmen då det redan var underläge med 4–1 efter ett svenskt mål av Emma Westin. Det resultatet stod sig matchen ut.

Den avslutande kampen mot England fixade Sverige ett oavgjort resultat. Michelle De Jongh gav Sverige ledningen i tisdagsmatchen men England kvitterade i slutet. Rebecka Blomqvist startade åter som anfallare och bytte med Wilma Öhman i den 72:a minuten.

Totalt har 21-åriga Rebecka Blomqvist noterats för 16 U23-landskamper och två mål hittills.