Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborgs Rebecka Blomqvist under finalen i Svenska Cupen mellan Kopparbergs/Göteborg och Kristianstad. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Göteborgs Rebecka Blomqvist under finalen i Svenska Cupen mellan Kopparbergs/Göteborg och Kristianstad. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blomqvist månadens spelare i allsvenskan

Rebecka Blomqvist, förre Rössösspelaren som nu är stjärna i allsvenska Göteborgs FC, har för andra gången fått priset som månadens spelare.

Det blev ingen landslagsdebut eller plats i VM-laget, men Blomqvists vår väcker ändå uppmärksamhet och uppskattning.

Göteborgslaget gick till VM-uppehåll som tabelletta och under våren har laget också vunnit svenska cupen. Lägg därtill att laget har 17 raka matcher utan förlust och sex spelare i VM så inser man att laget fått en bra start på säsongen.

Rebecka Blomqvist är delad tvåa i skytteligan med sina fem mål och två målgivande passningar, varav fyra av målen kom under fem matcher i maj.

Den starka formen gav henne priset som seriens bästa under månaden, en utmärkelse som röstas fram av en jury bestående av lagkaptenerna i allsvenskan samt representanter för ligans samarbetspartners.

"Väldigt hedrande och roligt"

– Det är så klart väldigt hedrande och roligt, säger Rebecka. Att andra tycker att man gör det bra är väldigt uppmuntrande, säger Blomqvist till klubbens hemsida från sin semester i Grekland.

– Hela laget har gjort det väldigt bra under våren och det bidrar naturligtvis också. För egen del lossnade målskyttet, säger hon.

Förra gången Blomqvist utsågs till månades spelare var i juni 2018. Priset den här gången, en check på 10 000 kronor, skänker hon till klubbens integrationsprojekt Shake Hands som stöttar verksamhet för personer med en funktionsvariation och som också planeras omfatta att främja tjejfotboll i ett afrikanskt land.