Blomqvist utbytt i U23-förlusten

Sveriges U23-landslag föll tungt mot England. Hela 4–0 skrevs resultatet till i en match där Uddevalla-tjejen Rebecka Blomqvist spelade från start.

ANNONS
|

Sveriges U23-damer hade ingen rolig afton när de under nationaldagskvällen föll hårt mot ett effektivt England. 4–0 skrevs slutresultatet till, vilket också var premiärmatchen i den fyrnationsturnering som nu spelas i Värmland. Utöver Sverige och England deltar även Norge och USA.

Med i Sveriges startelva återfanns den förre Rössö-spelaren Rebecka Blomqvist. Men i halvtidspausen blev hon utbytt till förmån för Anna Oskarsson. Då låg Sverige under med 2–0.

– Det var bestämt inför matchen att vi skulle göra tre byten i paus, och det var rätt skönt så efter att ha spelat match i söndags, berättar Blomqvist.

Sedan gjorde England ytterligare två mål, medan Sverige kammade noll.

ANNONS

– Det är klart att 4–0 alltid är 4–0, det går inte att prata bort. Men jag tycker ändå att vi gör en ganska bra match spelmässigt. Tyvärr är de ruskigt effektiva, och gör mål på våra misstag. Det gör dem bra, och därför vinner de också matchen.

– I och med att målen kommer på misstag så är det svårt att vara där och stå rätt som lag i försvarsspelet. Men som sagt, de gör det riktigt bra.

Hemma i klubblaget Kopparberg/Göteborg har säsongen svajat. Laget, som siktade högt, ligger på en niondeplats. Endast tre poäng från botten.

– Det har gått väldigt upp och ned i år. Vi har haft bra stunder och bra matcher, men vi behöver fler bra stunder och fler bra matcher för att kunna klättra högre upp.

Positivt är ändå speltiden för den förre Rössö-spelaren. Fem starter inledningsvis, för att sedan bli två inhopp och avslutningsvis från start igen. Och mestadels handlar det om favoritpositionen på topp.

– Det är väldigt skönt att få speltid där. Det är där jag vill spela och trivs allra bäst.

Men för att säsongen ska kunna bli riktigt lyckad krävs en uppryckning.

– Vi satte målet på topp fyra, och det står vi fast vid. Det gäller att köra på nu innan uppehållet för att kunna ta med oss en positiv känsla till hösten.

ANNONS

Fakta: Så spelar Sverige

6 juni: Sverige-England 0–4

18.00, Sporthälla IP

9 juni: Norge-Sverige

18.00, Tingvalla IP

12 juni: Sverige–USA

18.00, Kolsvik

ANNONS