Bohusläningens silly season-blogg senaste nytt i lokalfotbollen

Klara övergångar, kontraktsförlängningar och de hetaste nyheterna. I Bohusläningens silly season-blogg får du full koll på läget i den lokala fotbollen inför nästa säsong.

ANNONS
Mohammed Omar.
Mohammed Omar. Bild: Håkan Fredriksson

6/4 – Provspelade med Oddevold – förstärker Herrestad

Mohammed Omar provtränade med Oddevold i vintras men fick inget kontrakt med division 2-klubben.

Nu har mittfältaren/anfallaren istället skrivit på för Herrestads AIF i division 3.

– Vi är väldigt nöjda med att ha gjort klart med ”Momo” inför denna säsongen, säger Herrestads huvudtränare Mattias Pettersson-Pohl i en kommentar till klubbens hemsida.

21-åringen kommer närmast från IFK Uddevalla, där han ifjol noterades för ett mål på tio matcher.

– Momo är en kraftfull spelare som är användbar på flera olika positioner. Han har bra fysik och är träningsflitig, säger Mattias Pettersson-Pohl vidare.

Herrestad har sedan tidigare även gjort klart med Philip Plevza, Eskil Persson, Haidar Omar, Haroon Karim, Viktor Arthur, Felix Andersson, och Anton Engelbrektsson.

ANNONS

Nemanja Kazic

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

Hanna Magnusson lämnar Rössö.
Hanna Magnusson lämnar Rössö. Bild: Christer Lindgren

25/3 – Försvarare lämnar Rössö – för Norrstrands IF

Hanna Magnusson har varit IK Rössö trogen under hela sin fotbollskarriär. Men nu står det klart att den 19-åriga försvararen lämnar division 1-klubben.

Ny klubbadress blir Norrstrands IF från Karlstad, skriver Rössö på sin hemsida.

Norrstrand slutade sexa i division 2 västra Svealand i fjol.

Hanna Magnusson noterades för nio matcher i division 1 norra Götaland förra säsongen.

Nemanja Kazic

Ermin Ajdarpasic.
Ermin Ajdarpasic. Bild: Nemanja Kazic

19/3 – LSK vill värva från IFK Uddevalla – men har inte råd

Ermin Ajdarpasic har tränat med Ljungskile SK den senaste tiden. Men nu står det klart att det inte blir något kontrakt med division 1-laget.

Anledningen? Enligt Erik Lund, tränare i LSK, kräver IFK Uddevalla utbildningsbidrag för 18-årige mittfältaren.

– Ermin är en jättefin fotbollsspelare, och en spelare vi ville knyta till oss, men vi har inte råd att betala utbildningsbidraget. Vi har inga möjligheter att göra det i år, säger Erik Lund, som inte vill gå in på några ekonomiska detaljer.

Mittfältaren noterades för 10 matcher för IFK Uddevalla i division 3 i fjol. Han har tidigare även varit uttagen på ett regionalt landslagsläger.

– Det är inget tvivel om att han är en stor talang. Det hade varit kul att få jobba med honom på sikt, berättar Erik Lund.

ANNONS

Ajdarpasic ser i stället ut att stanna i IFK Uddevalla, som den här säsongen spelar i division 4 Bohuslän/Dalsland.

Nemanja Kazic

Kebba Sanyang.
Kebba Sanyang. Bild: Joel Hansson

12/3 – Provspelade med LSK – nu är anfallaren klar för division 2-klubb

Kebba Sanyang provtränade med Ljungskile SK i början av februari – men fick inget kontrakt.

– Han har gjort det bra på träningarna, men just den här gången blir det inget. Vi kommer inte att gå vidare med honom, sa Ljungskiles huvudtränare Erik Lund till Bohusläningen för ett par veckor sedan.

Nu är den 25-årige anfallaren klar för division 2-klubben Angered Allians.

Han kommer närmast från Hisingsbacka FC. I fjol noterades anfallaren för sex mål på tio matcher i division 3 mellersta Götaland.

Sedan tidigare har Angered Allians även gjort med förre LSK-spelaren Emil Eliasson, närmast från Assyriska BK och mittfältaren Haris Skenderovic, som även han provtränade med LSK i vintras.

Nemanja Kazic

Sebastian Stenqvist spelade för Stenungsunds IF innan han lämnade Sverige för Australien. Arkivbild.
Sebastian Stenqvist spelade för Stenungsunds IF innan han lämnade Sverige för Australien. Arkivbild. Bild: Erik Weiefors

10/3 – Stenqvists äventyr i Australien fortsätter

Sebastian Stenqvist från Lysekil fortsätter sin fotbollskarriär i Australien. Det var i fjol som han skrev på för Armadale soccer club i västkuststaden Perth.

– Säsongen gick helt okej för mig. Fotbollen i Australien var väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, men jag gjorde tre mål och sex assist och tog klubben till sin bästa tabellplacering någonsin när vi slutade sexa i den nästa högsta divisionen, säger Sebastian Stenqvist.

ANNONS

Nu står det klart att den 30-årige mittfältaren stannar i Australien och staden Perth, men att han byter klubb till Murdoch university Melville FC i fjärdedivisionen.

– Jag väljer att byta lag eftersom de kunde fixa ett jobb till mig och min flickvän. Det ger oss visum i ett år och möjlighet för oss att stanna kvar här för vi vill inte åka hem till Sverige riktigt än.

Sebastian Stenqvist har bland annat spelat för Lysekils AIK, Grebbestads IF och Stenungsunds IF.

Joel Hansson

8/3 – Saga Lyckhage förlänger med Ljungskile SK

Ljungskile SK fortsätter lägga pusselbitarna på plats inför årets säsong. Nu meddelar klubben att Saga Lyckhage kommer representera LSK 2021.

18-åringen noterades för sex matcher i division 2 förra säsongen. Nu ska hon konkurrera om en startplats i LSK:s division 1-lag.

– Saga är en väldigt snabb och kraftfull spelare som vi ser stor potential i. Tycker det skall bli väldigt roligt att se om hennes utveckling fortsätter framåt, likt så som den har gjort hittills, säger tränaren Joakim Jensen i en kommentar på LSK:s sajt.

Adam Jönsson

8/3 – Provtränade med Grebbestad – nu klar för division 4-klubb

Han provtränade med Grebbestad i januari, men fick inget kontrakt.

Nu har mittfältaren/anfallaren Adam Mill, 20, i stället skrivit på för Munkedals IF i division 4 Bohuslän/Dalsland, skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS

Mill kommer närmast från Kungshamns IF, som i fjol ramlade ur herrfyran. Han har tidigare även representerat Hovås Billdal, och Bovallstrand/Hunnebostrands IF.

Munkedal har sedan tidigare även värvat Alexander Kofoed Hansson, Jonas Lindwall Hedlund och Josef Waarie.

Nemanja Kazic

Förre LSK-anfallaren Isaac Boye lånas ut från Örebro SK till Karlstad fotboll IF.
Förre LSK-anfallaren Isaac Boye lånas ut från Örebro SK till Karlstad fotboll IF. Bild: Håkan Fredriksson

27/2 – Bröt med LSK – nu är Isaac Boye klar för division 1-klubb

Ljungskile SK lånade in anfallaren Isaac Boye från allsvenska Örebro inför fjolårets säsong i superettan. Succén uteblev dock och 24-åringen lämnade LSK mitt under säsongen.

Nu har anfallaren hittat en ny klubb – i Ettan norra. Boye har skrivit på för Karlstad fotboll IF. Övergången är ett lån över säsongen 2021.

– Jag ser fram emot att komma till Karlstad Fotboll och vara med i deras satsning. Det blir en ny utmaning för mig och jag hoppas absolut kunna bidra till laget på bästa sätt, säger förre LSK-anfallaren i en kommentar till klubbens hemsida.

Boye noterades för endast ett mål på nio inhopp i Ljungskiletröjan.

Nemanja Kazic

25/2 – IFK Lane värvar från Herrestad

Division 5-klubben IFK Lane har gjort klart med vad klubben kallar för ett nyförvärv av klass.

På torsdagen presenterades Jacob Flingmark som närmast kommer från Herrestads AIF. Flingmark har bland annat två U17-landskamper för Sverige och en match med Ljungskile SK i superettan 2009 på meritlistan.

Adam Jönsson

ANNONS

24/2 – Munkedal värvar Kungshamns kapten och bäste målskytt

Bohusläningen kan avslöja att Munkedals IF spetsar till truppen rejält. Det handlar om Jonas Lindwall Hedlund och Alexander Kofoed Hansson som är klara för klubben. Båda har varit nyckelspelare i Kungshamns IF under de tre senaste åren.

– Det stämmer att vi har skrivit på. Kungshamn har tappat många spelare och i Munkedal finns fler spelare i min ålder. Det gör att jag hellre vill spela för MIF, säger Jonas Lindwall Hedlund som varit KIF:s lagkapten sedan han skrev på för klubben 2018.

I Munkedal får den 34-årige innermittfältaren sällskap av 35-årige Alexander Kofoed Hansson.

– Det gjorde mycket att även Alexander skrev på för Munkedal. Vi är kompisar och funkar väldigt bra ihop, säger Jonas Lindwall Hedlund.

I fjol gjorde Alexander Kofoed Hansson fyra mål på tio matcher när Kungshamn åkte ur i division 4. Det gjorde att han vann den interna skytteligan tillsammans med Jesper Carlzon.

Aine Bäckström är assisterande tränare i Munkedal och han är glad över klubbens senaste nyförvärv.

– Det känns jätteskönt att Jonas och Alexander är klara för oss. Båda är rutinerade spelare som kommer att vara viktiga för vårt unga lag, säger Aine Bäckström.

Joel Hansson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

ANNONS
Mathilda Eljas blev mamma i höstas och hoppas vara redo för 90 minuter när Ljungskile spelar premiär i division 1.
Mathilda Eljas blev mamma i höstas och hoppas vara redo för 90 minuter när Ljungskile spelar premiär i division 1. Bild: Joel Hansson

23/2 – Mathilda Eljas satsar vidare – i Ljungskile

IK Rössö eller Ljungskile SK? Det var frågan för Mathilda Eljas. Nu har hon bestämt sig.

– Efter ett noggrant övervägande kände jag att jag ville fortsätta i LSK då ett fortsatt miljöombyte kändes rätt samt att jag gillar tränarna och trivs bra i laget med tjejerna, säger Mathilda Eljas till klubbens hemsida.

Inför förra säsongen lämnade 28-åringen sin moderklubb Rössö för spel i Ljungskile, men hon spelade aldrig någon seriematch under fjolåret eftersom hon blev gravid.

– Det var inte ett självklart val att fortsätta i LSK den kommande säsongen då jag lämnade division 1 inför förra säsongen när tiden och motivationen inte räckte till eller fanns. Men efter att ha varit ett år vid sidan av känner jag nu ett stort sug efter fotbollen, säger Mathilda Eljas till LSK:s hemsida.

Joel Hansson

18/2 – Förre LSK-spelare drar utomlands

Tidigare i veckan kunde Bohusläningen berätta om att förre Ljungskilespelaren Johannes Vall närmade sig en ny klubb efter anbud från flera håll.

Nu är det klart. Vall, som tidigare också spelat med Falkenberg och IFK Norrköping, drar till Island där han ansluter till Valur i huvudstaden Reykjavik vilket Fotbollskanalen var först med att rapportera.

Christer Lindgren

17/2 – Lämnade LSK – nu är Teodor Wålemark klar för seriekonkurrenten

Så sent som för bara några veckor sedan stod det klart att Teodor Wålemark lämnar Ljungskile SK.

ANNONS

Nu har 19-åringen gjort klart med en ny klubb: Lindome i söderettan.

”Teodor, som främst är mittback, älskar duellspelet, har en bra spelförståelse och gillar att ta ansvar”, skriver Lindome på sin hemsida.

Mittbacken kom till LSK från BK Häcken inför förra säsongen och noterades för 21 i superettan, varav 15 från start.

Lindome har förutom Wålemark även gjort klart med 23-årige innermittfältaren Anton Johansson. Han kommer närmast från division 2-klubben Dalstorp.

Nemanja Kazic

15/2 – Förde samtal med Ljungskile – Tobias Mikaelsson klar för trean

När Ljungskile SK för ett par veckor sedan drog i gång träningen inför den kommande säsongen i division 1 fanns det tolv provspelare på plats på Skarsjövallen.

Samtidigt berättade huvudtränaren Erik Lund att klubben också förde samtal med den tidigare LSK-spelaren Tobias Mikaelsson som spelat med Stenungsund de tre senaste säsongerna.

– Tobias är en spelare som jag känner till väl, vi har spelat ihop tidigare. Vi har pratats vid och ska prata igen nästa vecka. Han har svårt att få ihop helheten med familj och fotboll, men vi får se. Det måste funka för båda parter, sade Lund.

Nu har Mikaelsson tagit beslut om var han ska spela nästa säsong. I stället för spel med LSK i ettan har den offensiva pjäsen skrivit på för Kongahälla i trean, rapporterar Lokaltidningen STO.

ANNONS

– Jag har varit i kontinuerlig kontakt med väldigt många klubbar i närområdet. Det är en blandning av tiden man vill lägga ner, vilken nivå man vill spela på och att det fortfarande ska vara roligt, säger Mikaelsson.

– Helhetsbiten med Kongahälla kändes bäst. De uppfyllde de flesta kraven, så att säga. Det var det bästa beslutet.

Adam Jönsson

12/2 – Gjorde en säsong i Oddevold – nu lämnar David Olsson Elfsborg

Minns ni David Olsson? 23-åringe målvakten var utlånad till Oddevold från Elfsborg under 2019 och noterades då för 19 matcher i söderettan.

Förra säsongen var han utlånad till Örgryte i superettan, men fick sparsamt med speltid. Det blev endast en match i Svenska cupen under hela säsongen.

Nu står det klart att han lämnar Elfsborg för spel i Lindome i Ettan södra.

– Det känns intressant. Ska bli roligt att ansluta till truppen och köra igång så fort det går. Sen vet man att de har en lite annan filosofi i hur de arbetar men det är det jag tycker ska bli väldigt roligt och intressant, säger David Olsson i en kommentar till Elfsborgs hemsida.

Han tycker samtidigt det är tråkigt att lämna Boråsklubben.

– Det är ett stort steg att lämna IF Elfsborg då man tillhört föreningen under så lång tid. Det är en förening som format en som människa både på utanför och utanför planen. Det är lite blandade känslor men samtidigt ska bli roligt att testa på något nytt, fortsätter han.

ANNONS

Nemanja Kazic

11/2 – Spelade för Oddevold och Grebbestad – nu klar för ”Zebrorna”

Hampus Furublad är en känd fotbollsspelare i Bohuslän. Under 2017 spelade han för Oddevold och säsongen efter gjorde han 29 matcher för Grebbestad i division 1.

Efter två år i Västra Frölunda lämnar den energiske mittfältare klubben och har skrivit på för Lindome.

– Han är en spelare med fin teknik och är väldigt stark i presspelet. En poängspelare helt enkelt. Hans energi kommer vi ha stor nytta av både på och utanför plan, säger Fredrik Björk, assisterande tränare i Lindome till klubbens hemsida.

Division 1-klubben från Göteborg – som kallar sig för Zebrorna på grund av deras svartvitrandiga tröjor – kommer att ställas mot Ljungskile i årets seriespel.

Joel Hansson

10/2 – Förre LSK-mittfältaren klar för Örgryte

Två säsonger med Lindome i söderettan fick räcka.

Nu har förre Ljungskilemittfältaren Hampus Dahlqvist gjort klart med en ny klubb. Nästa säsong spelar han för Örgryte, fjolårstolva i superettan.

– Jag har ju pratat mycket med tränarna Dane (Ivarsson) och Mattsson (Johan) och känner ju de väl, så när ÖIS hörde av sig och sa att de var intresserade kändes det väldigt kul. Det är mycket nytt men det känns bra, det ska bli väldigt kul att komma igång här, säger 23-åringen till klubbens hemsida.

ANNONS

Hampus Dahlqvist gjorde två säsonger i Ljungskile innan han skrev på för Lindome inför säsongen 2019.

Örgrytes sportchef Igor Kralj säger följande om övergången:

– Hampus är en spelare som vi vet passar bra in i det sätt vi vill spela fotboll på och att han känner våra tränare är givetvis ett stort plus. Hans snabbhet och trygghet med boll kommer bli en stor tillgång för vårt lag. Hampus är en spelare som vi scoutat sedan en lång tid tillbaka och det känns kul att han är på plats hos oss nu, berättar han till hemsidan.

Nemanja Kazic

9/2 – Bröt med LSK – nu kan Adnan Catic hamna hos Oddevolds serierival

Adnan Catic kom till Ljungskile med allsvenska meriter under sommaruppehållet.

21-åringen hoppades kunna lyfta laget och sin egen karriär efter en tung tid i Östersund. Men succén uteblev och mittbacken lämnade i förtid efter att LSK brutit avtalet.

Mittbacken noterades för fyra matcher i fjol, varav en från start.

Catic har sedan uppbrottet med LSK varit klubblös, men nu kan förre Ljungskilespelaren vara på väg till BK Forward i division 2 norra Götaland, enligt Nerikes allehanda.

Han provtränar i alla fall med Forward, som han tillhörde mellan 2017-2019.

– Adnan har varit lite kortare tid hos oss, så där har jag inte riktigt koll på vad han vill. Jag tror nog att han kanske vill fortsätta vara på den nivån han varit de senaste åren, säger Forward-tränaren Rickard Nilsson till Nerikes allehanda.

ANNONS

Adnan Catic har förutom spel i Ljungskile och Forward även representerat AFC Eskilstuna och Östersund.

Nemanja Kazic

6/2 – LSK-mittfältaren lämnar – klar för serierivalen

Ljungskile tappar ytterligare en spelare från förra årets säsong i Superettan. Den här gången handlar det om innermittfältaren Niklas Olsson som har bestämt sig för att återvända till Utsiktens BK i division 1.

LSK:s förhoppning var att 28-åringen skulle stanna i klubben, men han kommer istället att spela för serierivalen Utsikten under 2021.

”Niklas är i sitt sätt att vara på planen en stor ledare. Han visar med sitt agerande hur laget skall uppträda. Han har en lång och framgångsrik bakgrund i föreningen och kommer med sin erfarenhet och skicklighet som spelare att bli viktig för oss” säger Bosko Orovic, manager i Utsikten till klubbens hemsida.

Joel Hansson

3/2 – Floppade i LSK – Isaac Boye kan få ny chans i superettan

Ljungskile lånade in anfallaren Isaac Boye från Örebro inför fjolårets säsong i superettan.

Men succén uteblev. Boye noterades för endast ett mål på nio inhopp och lämnade LSK mitt under säsongen.

– Det var gemensamt beslut. Vi har pratat med Isaac och det har varit viktigt för honom att få mycket speltid. Nu har det inte blivit så och då är det bäst för båda parter att han går tillbaka till Örebro, sade dåvarande Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark till Bohusläningen i augusti.

ANNONS

Fast nu ser anfallaren ut att kunna få en ny chans i superettan. Boye provspelade i helgen för Vasalund där han gjorde ett av klubbens mål i 2–0-segern mot AIK.

– Vi får se vad som händer nu närmaste dagarna eller veckan. Först och främst ska vi få en återkoppling från Vasalund och sedan finns det lite annat intresse runt honom också, säger ÖSK-managern Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

Den 24-årige anfallaren är inne på sitt sista kontraktsår i Örebro och är åter i träning med den allsvenska klubben efter sitt provspel.

– Vasalund var sugna på att se honom i spel och härifrån var det inga konstigheter eftersom konkurrenssituationen är tuff på anfallssidan just nu, säger Kjäll.

Adam Jönsson

2/2 – Division 2-klubben värvar spännande talang: ”Har hög potential”

Orust FC värvar vidare. Senast in i truppen? Mittbacken Nellie Vennström från Stenungsunds IF. 19-åringen har tränat med ö-laget sedan truppen startade försäsongen den 11 januari och har nu skrivit på för division 2-klubben.

– Nellie var skadad i slutet av förra säsongen och har inte haft möjlighet att träna förrän i år. Därför är hon lite rostig just nu, men vi ser att hon har hög potential, säger Stefan Kristensson, huvudtränare i Orust FC som i dagsläget har 22 kontrakterade spelare i truppen.

ANNONS

Joel Hansson

1/2 – Tar plats i Herrestads trupp efter spel med Ljungskiles och Oddevolds ungdomslag

– En rivig och bollskicklig mittfältare som vill ta ytterligare steg, säger Herrestadstränaren Mattias Pettersson Pohl om det senaste namnet i Haifs division 3-trupp.

Spelaren i fråga är 20-årige Philip Plevza som lämnade Haif för några år sedan för pojklagsspel med Ljungskile SK och därefter med Oddevolds akademilag. Under 2020 var han tillbaka och spelade då med Haifs division 7-lag, men gör nu en nysatsning på spelandet i division 3.

Christer Lindgren

31/1 – Herrestad värvar Eskil Persson: ”En målvakt med intressanta spetskvalitéer”

Herrestads lagbygge fortsätter att ta form.

Under söndagen presenterade division 3-klubben ännu ett nyförvärv.

Det handlar om 17-årige målvakten Eskil Persson, som närmast kommer från division 6-klubben Karlsberg United FC.

– En målvakt med intressanta spetskvalitéer som ska bli spännande att fortsätta utveckla, säger Mikael Frick, målvaktsansvarig i Herrestads till klubbens hemsida.

17-åringen har tränat med klubben under längre tid och är nu alltså klar för spel i Herrestad.

– Eskil har imponerat med sitt mogna målvaktsspel trots sin unga ålder, säger tränaren Mattias Pettersson Pohl.

Han fortsätter:

– Han är dessutom väldigt träningsflitig och går in med stort engagemang i det han gör.

Nemanja Kazic

30/1 – Joakim Berggren förlänger med Grebbestad: ”Känns jättebra”

Grebbestad fortsätter forma truppen inför årets säsong i division 2. Nästa pusselbit att falla på plats är, 24-årige Joakim Berggren, som har bestämt sig för att köra en säsong till i division 2-laget.

ANNONS

– Det känns jättebra. Det tog lite längre tid i år, men det känns verkligen som rätt beslut, säger anfallaren i en intervju med Grebbestads hemsida.

24-åringen kom till Grebbestad från Ljungskile SK under sommaruppehållet 2019 och har sedan dess varit en av lagets bästa spelare.

Joakim Berggren noterades för två mål på elva matcher förra säsongen.

– Jag var i jättebra form på våren och bara väntade på att serien skulle börja. När det väl skulle börja så skadade jag mig sista träningen före match. Det var tufft och det tog ett bra tag innan jag var riktigt i form igen. Så det var en tuff smäll.

Jonas Björk, huvudtränare i Grebbestad, är nöjd över att anfallaren blir kvar i föreningen i ytterligare en säsong.

– Nu börjar pusslet med årets trupp att bli klart, några bitar finns kvar att lägga men efter dagens påskrift av Joakim Berggren så börjar det se riktigt lovande ut.

Nemanja Kazic

27/1 – Förre Oddevoldanfallaren Pelle Ödlund kan lämna Gauthiod

Pelle Ödlund, som tillbringade en säsong i Oddevold, ser ut att ha gjort sitt i Gauthiod. Enligt Nya Lidköpings-Tidningen är 28-åringen på väg att lämna division 2-klubben.

– Jag har sagt till Gauthiod att dom inte ska räkna med mig i år. Jag har inte det rätta suget för fotbollen just nu. Mina studier (till byggingenjör) är viktigare och jag är klar med dom i maj, säger Pelle Ödlund till tidningen.

ANNONS

Ödlund återvände till moderklubben från Oddevold inför förra säsongen, och noterades för två mål på tio matcher för Grästorpsklubben i fjol.

Utöver Oddevold och Gauthiod har han också representerat FC Trollhättan.

Nemanja Kazic

27/1 – Örgryte intresserat av förre LSK:aren Hampus Dahlqvist

Minns ni Hampus Dahlqvist? Den nu 23-årige Dahlqvist gjorde två säsonger i Ljungskile innan han skrev på för Lindome inför säsongen 2019.

Men efter två säsonger i ettan kan Dahlqvist nu vara på väg att ta ett nytt steg i karriären. Detta då superettanklubben Örgryte ska vara intresserat, rapporterar gp.se.

Dahlqvist ses främst som en wingback men kan även spela mittfältare. Han gjorde 28 starter för Lindome förra säsongen.

Under åren i LSK, dit han kom från IFK Göteborgs u-lag, blev det 44 matcher och tre mål på de två säsongerna i ettan.

Adam Jönsson

26/1 – Johan Svahn förlänger med Ljungskile

Sedan uttåget ur superettan har de flesta spelarna från Ljungskiles trupp försvunnit. Men nu står det klart att Johan Svahn följer med LSK ner i ettan kommande säsong.

Mittfältaren öppnade i en intervju med Bohusläningen så sent som i förra veckan för att han kunde tänka sig att förlänga med klubben även om det fanns flera aspekter än bara fotbollen att ta i beaktande för Svahn, som tillsammans med sin sambo väntar sitt första barn.

ANNONS

– Först och främst måste jag hitta en lösning kring mitt livspussel. Men Ljungskile känns väldigt spännande, speciellt efter de samtal jag haft med Erik Lund. Dessutom trivs jag jättebra i föreningen och vet var jag har dem, sade Svahn då.

Och nu presenterar alltså LSK 32-åringen som ännu en pusselbit i den total ombyggnation av truppen som begår sedan Erik Lund tog över huvudtränaransvaret för en tid sedan.

– Det är väldigt glädjande att Svahn fortsätter i LSK! Det är en poängspelare som kommer visa de yngre hur professionell man behöver vara för att bli elitspelare. Dessutom är han ett föredöme både på och utanför planen som kommer bli nyttig för oss under årets säsong, säger Lund till LSK.se.

Adam Jönsson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

25/1 – Han tar över Stala IF

Stala IF har gjort klart med ledarstaben inför kommande säsong. Björn Wallberg tar över huvudansvaret och får vid sin sida de assisterande tränarna Magnus Martinsson och Erik Samuelsson. Ann-Charlotte Andersson får rollen som ansvarig för material och administrativa uppgifter, skriver klubben på sin sajt.

Adam Jönsson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

ANNONS

22/1 – Bekräftat: Ännu fler lämnar Ljungskile

På fredagen kunde Sillybloggen berätta att Perparim Beqaj skulle återvända till Jönköpings Södra. Nu har Ljungskile SK bekräftat att även tre andra spelare lämnat klubben.

Mittbacken Andreas Murbeck har – som bloggen spekulerade i under torsdagen – nu gjort klart med Landskrona Bois. 22-årige Murbeck kom inför säsongen 2019 och gjorde totalt 45 matcher för LSK, men fick en stor del av den gångna säsongen förstörd av skadeproblem. Totalt blev det två seriemål i Ljungskile.

Lämnar gör även 19-årige försvarskollegan, U-landslagsmeriterade Teodor Wålemark som anslöt till LSK inför 2020. Han hann med 21 matcher varav sex som avbytare. Enligt LSK:s hemsida är hans nya klubbadress inte klar.

Slutligen tar klubben också farväl av 28-årige Johannes Vall som efter 29 seriematcher drar vidare till en ännu okänd klubbadress. Han har tidigare spelat i Falkenberg, IFK Norrköping och Öster.

Christer Lindgren

22/1 – Herrestad värvar dubbelt och förlänger med nyckelspelaren

Division 3-nykomlingen Herrestad fortsätter att forma truppen inför årets fotbollssäsong. Föreningen har nu gjort klart med två nyförvärv i form av Haroon Karim, 20, och Haidar Omar, 18, från Forsviks IF respektive IFK Uddevalla.

Herrestad har också förlängt kontraktet med Lukas Martinsson.

25-åringen noterades för sex mål i division 4 Bohuslän/Dal förra säsongen.

Nemanja Kazic

22/1 – Perparim Beqaj lämnar Ljungskile – klar för Jönköpings Södra

Inför säsongen 2020 skrev Perparim Beqaj på för Jönköpings Södra i superettan. Men redan under försäsongen bröt anfallaren kontraktet och anslöt i stället till Ljungskile SK.

ANNONS

– Jag lämnade på egen begäran. Saker och ting som vi kom överens om visade sig kanske inte vara så, sade Beqaj till Bohusläningen efter övergången till LSK.

Men efter att LSK åkt ur superettan stod det klart att anfallaren inte skulle fortsätta i klubben. I stället är han nu klar för en återkomst i just J-Södra.

– Jag känner hunger och revanschlusta. Jag har aldrig känt en sån här energi inför en säsong och jag är verkligen stolt att vara tillbaka i J-Södra. Det har funnits andra alternativ för mig inför den kommande säsongen och jag har fått några erbjudanden, men när J-Södra kom in i bilden fanns det ingen tvekan för mig, säger Beqaj till J-Södras sajt.

Beqaj svarade för tre mål på 27 matcher i LSK den gångna säsongen.

Adam Jönsson

21/1 – Andreas Murbeck närmar sig Landskrona Bois

Sillybloggen har tidigare rapporterat att Andreas Murbeck närmar sig superettannykomlingen Landskrona Bois.

Och nu verkar mittbacken, som varit bofast i Ljungskiles startelva de senaste säsongerna, vara ännu ett steg närmare den skånska klubben.

Enligt HD.se har Landskrona erbjudit 22-åringen ett kontrakt. Samtidigt är även andra klubbar med i jakten.

– Det innebär att det finns ett gemensamt intresse för att få det på plats – sen får vi se om vi får det eller inte. Alla bitar ska falla på plats, det kan vara att någon annan knycker honom, men vi räknar med ett besked under veckan. Det känns som att alla är inställda på det, säger tränaren Billy Magnusson till tidningen.

ANNONS

Adam Jönsson

16/1 – Grebbestad förlänger med Amel Licina

Amel Licina är nästa pusselbit i Grebbestads lagbygge. 17-åringen flyttades upp i a-truppen inför förra säsongen, och noterades för tre inhopp och en framspelning i division 2 norra Götaland i fjol. Nu är han inne på sin andra raka säsong i GIF:s a-trupp.

– Det känns bra. Nu är det bara att fortsätta träna så kommer det mer speltid, säger mittfältaren till Grebbestads hemsida.

Amel Licinas kontrakt med Grebbestad gäller över 2021.

Samtidigt står det klart att mittbacken David Karlsson, som representerat division 2-klubben i två säsonger, väljer att trappa ner.

”David känner att han nu inte kan satsa lika mycket och väljer att trappa ner”, skriver klubben på sin sajt.

35-åringen kommer dock att finnas med i spelartruppen som backup.

Nemanja Kazic

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

15/1 – Oviss framtid för förre IFK-målvakten – Oddevold visade intresse

Besarion Kodalaev har varit en nyckelspelare för Vänersborgs IF de tre senaste säsongerna. Men efter seriesegern i division 2 norra Götaland i fjol ser målvakten ut att vara förlorad för klubben.

Anledningen är att 38-åringen inte får ihop livspusslet med jobb, fotboll och familj.

– Jag vill gärna spela fotboll nästa säsong, men det blir svårt i Ettan. Jag har ingen möjlighet att träna varje dag, dessutom är det långa bortaresor i Ettan. Jag väljer i stället att prioritera familjen, säger den 197 centimeter långe georgiern.

ANNONS

Besarion Kodalaev kan blicka tillbaka på tre händelserika säsonger i VIF-tröjan.

– Det har varit en rolig tid med seriesegern som en höjdpunkt. Jag trivdes väldigt bra i där och är tacksam för allt som föreningen har gjort för mig.

I dagsläget har målvakten – som spelade samtliga matcher för Vänersborgs IF i tvåan förra säsongen – inte gjort klart med någon ny klubb.

– Vi får se hur det blir. Det är ett arbete som pågår med att hitta en ny klubb.

Han vill gärna hålla sig på division 2-nivå med tanke på hans nuvarande livssituation.

– Det en bra nivå utifrån mina ambitioner och passar mig bäst just nu.

Enligt honom finns det intresse från ärkerivalen Vänersborgs FK.

– Det stämmer, men det är inget konkret.

Har Oddevold eller Ljungskile visat intresse?

– Det har funnits intresse från Oddevold, men de valde att satsa på en annan målvakt. Ljungskile har jag inte hört något från.

Målvakten har dock inte stängt dörren för VIF.

– Nej, vi har en dialog, och jag har sagt att de kan återkomma om de inte hittar en målvakt.

Tills vidare kommer Kodalaev att hålla i gång på egen hand hemma i Trollhättan.

ANNONS

– Jag är ute och springer och kör en del styrketräning på gymmet. Jag känner mig i bra form och är redo för nästa säsong.

38-åringen har förutom spel i VIF även tillhört Östersund, FC Trollhättan, Lärje- Angered och IFK Uddevalla.

Nemanja Kazic

14/1 – Johan Brannefalk klar för Norrby

Bohusläningen har tidigare kunnat berätta att Johan Brannefalk är aktuell för superettanklubben Norrby.

Och nu står det klart.

Boråslaget presenterade 23-åringen på sin hemsida under torsdagen.

Kontraktet är skrivet på två år.

Adam Jönsson

11/1 – Andreas Murbeck tränar med Landskrona Bois

Andreas Murbeck har varit en nyckelspelare för Ljungskile de två senaste säsongerna. Men efter degraderingen ur superettan ser mittbacken ut att vara förlorad för LSK.

22-åringen är för tillfället kontraktslös efter avtalet med Ljungskile löpt ut och ska nu träna med superettannykomlingen Landskrona Bois när laget startar sin försäsong på måndagseftermiddagen, rapporterar hd.se.

Murbeck har tidigare spelat i Landskrona på ungdomsnivå. Mittbacken har förutom LSK och Landskrona även representerat Malmö FF:s ungdomslag, Mittjyllands akademi och Skive i danska andraligan.

Mittbacken spelade 19 matcher i superettan, varav 17 från start, den gångna säsongen.

Adam Jönsson

10/1 – Två spelare lämnar Oddevold – ”Dags att gå vidare”

Semir Aganspahic kommer inte att spela i Oddevold den här säsongen.

– Vi har gått skilda vägar med Semir. Han bor i Göteborg och det var dags för en ny utmaning för honom och båda parterna var överens om att det var läge att gå vidare, säger Mats Johansson i Oddevolds fotbollsutskott.

ANNONS

Mittfältaren Semir Aganspahic kom från Utsikten 2019 och startade sju av 13 matcher i division 2 under fjolåret.

Det är även klart att unge Albion Vitija lämnar Oddevold. Den unge mittfältaren gjorde ett inhopp i A-laget förra säsongen.

– Vi erbjöd honom ett kontrakt, men han väljer ett annat alternativ istället. Vilket vet jag inte, säger Mats Johansson.

Joel Hansson

9/1 – Lisa Halldin stannar i Rössö i två år

Lisa Halldin är nästa pusselbit i Rössös lagbygge. Vänsterbacken kom till klubben inför förra säsongen och lyckades direkt ta en ordinarie plats i startelvan. Totalt spelade hon nio av elva matcher i division 1.

Rössö-supportarna minns nog framför allt Lisa Halldins avgörande mål i slutminuterna hemma mot Rävåsen – i den näst sista omgången – när hon med ett fint skott gjorde matchens enda mål.

Lisa Halldins kontrakt med Rössö gäller över två säsonger.

Joel Hansson

8/1 – Duo förlänger med Oddevold

I dagarna inleder Oddevold försäsongen inför det kommande året i division 2. Och lagom till träningspremiären har klubben fått klart med ytterligare två pusselbitar i sitt lagbygge.

Det handlar om målvakten Armin Ibrahimovic och mittfältaren Emil Niklasson som båda förlänger sina avtal med Uddevallalaget.

Ibrahimovic kom till Oddevold från Utsikten inför förra säsongen och blev förstavalet mellan stolparna. Den snart 23-årige burväktaren noterades för 13 matcher.

ANNONS

Det nya kontraktet löper över ett år.

– Det känns underbart, att det blivit klart och att jag ska flytta hit upp till Uddevalla, säger Ibrahimovic till Oddevolds hemsida.

Niklasson har varit i klubben betydligt längre och går nu in på sin sjätte säsong i Oddevold.

– Vi har ett fruktansvärt bra lag i år. Jag är mycket taggad inför en ny säsong med Oddevold och jag tror och hoppas på serieseger i år, säger Niklasson till Oddevolds hemsida.

De två förlängningarna innebär att Oddevold nu har en trupp på 20 spelare.

Adam Jönsson

7/1 – Lämnade Grebbestad – nu är Granit Berisha klar för division 4-klubb

I förra veckan blev det klart att Granit Berisha lämnar Grebbestad. Nu har 29-åringen gjort klart med en ny klubb. Nästa säsong spelar han i Högsäter.

Han återförenas därmed med sin lillebror Mergim, som är assisterande tränare i föreningen.

”Vi är fantastiskt nöjda med att få hälsa Granit välkommen till Högsäters GF och ser fram emot att få se honom in action på Genevi till sommaren”, skriver klubben på sin hemsida.

Så sent som i höstas kvalade Högsäter till division 3, men räckte inte hela vägen.

Granit Berisha noterades för två mål på 13 matcher i division 2 norra Götaland förra säsongen.

ANNONS

Kontraktet sträcker sig över 2021.

Nemanja Kazic

5/1 – Lova Fredgren förlänger med Rössö

Rössö fortsätter att forma truppen inför nästa säsong. Nästa pusselbit att falla på plats är Lova Fredgren, som bestämt sig att stanna i division 1-klubben, skriver klubben på sin Instagram-sida.

– Jag valde att skriva på för Rössö för att fortsätta utvecklas tillsammans med ett härligt gäng, säger Lova Fredgren i en kommentar till klubbens Instagram-sida.

Om sina tankar och funderingar inför nästa säsong, säger hon följande:

– Prio ett är att utvecklas som lag och individ. Det finns absolut en revanschlust hängandes i luften efter förra säsongen, berättar 17-åringen, som anslöt till Rössö från Vallen under vintern 2019.

Mittfältaren noterades för tio matcher för division 1-laget i fjol.

Nemanja Kazic

5/1 – Johan Brannefalk på väg bort från Ljungskile

Med stor sannolikhet kommer Johan Brannefalk att lämna Ljungskile efter två säsonger.

Enligt uppgifter till Borås tidning är 23-åringen nära en flytt till superettanlaget Norrby.

Men till Bohusläningen säger mittfältaren att han inte har stängt några dörrar för en fortsättning i LSK även om chanserna har minskat.

– Jag har fått erbjudande från superettan och kommer att ta ställning i dagarna. Det är några klubbar som visat ett konkret intresse, säger Johan Brannefalk.

Samtidigt väger han trivsel, själva fotbollen och ekonomi mot varandra när han ska avgöra vilken som blir hans nästa klubbadress.

ANNONS

– Enligt min agent har jag inte fått något erbjudande från Ljungskile, men jag trivdes väldigt gott i föreningen. Samtidigt vill jag spela på en så hög nivå som möjligt och det är klart att LSK har trillat ner lite på min lista över tänkbara klubbar, säger han till Bohusläningen.

Joel Hansson

4/1 – Nykomlingen Rosseröd har 45 i truppen och fem tränare

Medan några klubbar inte gjort klart med tränare och andra ännu inte har ett enda nyförvärv kan klubbledningen i nya division 4-laget Rosseröds IK sitta lugnt i båten. Där finns nämligen en imponerande bredd.

Redan innan nyår hade Uddevallaklubben klart med ledarstaben och inte mindre än tio nyförvärv. Bloggen har tidigare berättat om att förre IFK Uddevalla-kaptenen Fredrik Brändén och Munkedals Edon Qeirqi gjort klart med Rosseröd. Här är de åtta andra: Aden Aden från Munkedals IF, 18-åringarna Alvin Lundgren och Erik Ahl från IFK Uddevalla och lika gamla Liam Granqvist och Hau Nguyen från Oddevold. Dessutom ansluter Edvin Osmani, senast i Svane, Kevin Kallin från Svarteborg och senast i raden målvakten Sebastian Berg från Hogstorp.

Stort spelartapp då? Inte alls. Alla spelare i fjolårstruppen stannar vilket innebär att en redan stor trupp nu vuxit till imponerande 45 aktiva.

–Målet har varit att föryngra truppen. Vi har även lyft upp ett gäng egna ungdomar födda 05-06 i truppen då de inte räckte för att bilda ett eget lag.

ANNONS

Klubben har därför också skapat ett U-lag som kommer att spela i division 7 och en utbyggd tränarstab på fem personer med Tobias Andreasson som huvudtränare och Mattias Carlsson som ansvarig för U-laget.

–Det blir en stenhård konkurrens, men tanken är att alla ska träna samtidigt och känna tillhörighet även om träningen förstås individanpassas, säger Eddie Dunkel.

Christer Lindgren

3/1 – Mittfältare lämnar LSK – klar för seriekonkurrenten

Mirad Garza och Ljungskile SK går skilda vägar efter tre säsonger. Det blev klart på söndagen, skriver LSK på sin hemsida.

Därmed tappar Ljungskile ännu en spelare efter degraderingen till superettan.

Mittfältaren har i stället skrivit på för LSK:s seriekonkurrent Utsikten.

– Vi får in en spelare med hög potential och som vi hoppas fortsätta kan ta stora steg här i Utsikten. Han gillar att ha mycket boll, är en duktig passningsspelare och vi känner att han kommer att passa bra i vårt sätt att spela, säger Bosko Orovic, tränare i Utsikten till klubbens hemsida.

Mittfältaren kom till LSK under sommaren 2018, men lämnar nu alltså klubben efter tre säsonger. Totalt blev det 37-matcher i LSK-tröjan.

Kontraktet med Utsikten sträcker sig över två säsonger.

Nemanja Kazic

31/12 – Erfaren duo har bestämt sig för Grebbestad

I ett ganska ungt Grebbestad har två mer erfarna spelare nu skrivit på för spel i division 2-klubben. Det handlar om Christoffer Söderlund, och Jimmie Larsson, som båda skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Grebbestad.

ANNONS

– Det känns bra att ha förlängt. En stor anledning till att jag förlängt är ju att man vill ju inte avsluta med en halv säsong utan förhoppningsvis blir det en hel säsong 2021. Sedan trivs jag förstås väldigt bra i Grebbestad, säger Jimmie Larsson till klubbens hemsida.

32-åringen återvände till division 2-klubben inför förra säsongen, och kan se tillbaka på en stabil säsong för sin egen del.

– Ser man efter de förutsättningar vi hade med en del skador och så tycker jag väl ändå att en fjärde plats var helt okej så det var godkänt. Men jag kan även hålla med det Markus Svensson tidigare sa att vi pendlade för mycket i våra prestationer under säsongen. För egen del var det en godkänd säsong med en kropp som krånglat en del i år.

Lagkompisen Christoffer Söderlund är även han nöjd över att ha förlängt med Grebbestad.

– Det känns bra men jag vet ju inte riktigt när jag kan börja spela fotboll igen, säger yttermittfältaren, som opererade höften i höstas.

På frågan om varför han förlänger säger han följande:

– Jo, det är väl lite för att säsongen blev som den blev. För min personliga del blev det ju inte så många matcher så jag vill ge det en chans till, att kunna bidra för Grebbestad, berättar Christoffer Söderlund.

ANNONS

Grebbestad har nu 13 spelare under kontrakt för säsongen 2021.

Nemanja Kazic

31/12 – Försvarare förlänger med Rössö

Rössö fortsätter att forma truppen inför kommande säsongen i division 1-fotbollen. Under nyårsafton blev det klart att försvararen Julia Stenman fortsätter i klubben i ytterligare en säsong.

”Hon tillhörde en av de spelare som tog de största kliven förra året. En spelare som bara kavlar upp ärmarna och kör. Härligt att ha med henne på tåget!”, skriver Rössö på sin hemsida.

22-åringen kom till Rössö i somras, och spelade totalt nio matcher, varav sex från start den gångna säsongen.

Julia Stenman har förutom Rössö även spelat i Munkedals IF (moderklubb), och Orust FC.

Nemanja Kazic

29/12 – Lämnade Ljungskile – klar för superettanklubb

Han lämnade Ljungskile SK för två veckor sedan. Nu har Robin Wallinder gjort klart med en ny klubb inför nästa säsong.

Under tisdagen skrev han på för Örgryte i superettan.

Det känns riktigt bra, jag är väldigt taggad på att köra igång. Efter mötet med Igor (Krulj, sportchef) och Björn (Andersson, målvaktstränare) då de förklarade vad man ville att vi skulle sikta på att bli kände jag att det matchade mina visioner och vad jag vill väldigt bra. Sedan bor jag ju tio minuter härifrån så på alla sätt kändes detta klockrent, säger Robin Wallinder till klubbens hemsida.

ANNONS

Walliner, 21, gjorde två säsonger för Ljungskile och 2020 spelade han 17 matcher och höll nollan i sex av dem.

Kontraktet med Öis sträcker sig över tre säsonger.

Nemanja Kazic

29/12 – Rössömittfältaren lämnar – klar för Ljungskile

Efter två säsonger i IK Rössö så går mittfältaren Frida Emilsson vidare i karriären. På tisdagen presenterades hon av seriekonkurrenten Ljungskile.

– En tjej som har rutin från spel i ettan under 2020. En duktig lokal tjej som har stor potential och vi båda tror att nästa kliv i hennes utveckling är hos oss i Ljungskile, säger tränaren Joakim Jensen till LSK:s hemsida.

Emilsson spelade 18 division 1-matcher för Rössö och har tidigare tillhört Herrestads AIF och Kungshamns IF.

Erik Weiefors

24/12 – Oddevolds julklapp till fansen: Elliot Stroud förlänger kontraktet

Oddevold snubblade på målsnöret när man föll i kvalspelet mot division ett. Men nu kommer lite plåster på såren när mittfältaren Elliot Stroud kritar på för ytterligare två år i Oddevold-tröjan.

– Vi har en stark trupp och jag tycker det är positivt med de värvningar som gjorts. Det har ju tillkommit många bra spelare den sista tiden och jag har följt det noga, säger Stroud till klubbens hemsida.

18-åringen har uppvaktats av flera klubbar och provspelade med Ljungskile SK så sent som i början av december.

ANNONS

– Det var många föreningar som hörde av sig. Pappa har hjälpt mig och har tagit fram för- och nackdelar. I slutändan är det ändå jag som har gjort valet och det blev magkänslan som avgjorde. Det viktigaste och bästa är att man själv är nöjd, säger Stroud.

Leif Lindvärn i Oddevolds fotbollsutskott är nöjd med kontraktsförlängningen med mittfältstalangen.

– Han har vandrat hela vägen hos oss och det visar att han värdesätter allt vi har gjort för honom, lika mycket som vi värdesätter det han gjort för oss. Elliot är redan en klok och mogen spelare och människa på alla sätt. Så jag är säker på att vårt framtida samarbete kommer gagna båda parter, säger han.

Niclas Jonasson

23/12 – LSK:s julklapp: Sandra Bagger förlänger kontraktet

Precis innan jul har Sandra Bagger bestämt sig. Hon följer med Ljungskile SK på resan upp genom seriesystemet.

– Jag fortsätter en säsong till. Det är ju kul att haka på och det känns också väldigt bra. Ett härligt gäng, bra tränare och en bra klubb där jag är tacksam för att få spela, säger den rutinerade målskytten.

Hon har varit med sedan 2018 då klubbens satsning startade i division 4. Då efter ett uppehåll sedan 2014 med undantag för ett inhopp i Rössö 2016. Sedan dess har Bagger gjort imponerande 105 seriemål på 35 matcher för LSK.

ANNONS

Riktigt så enkelt blir det nog inte i division 1?

– Nej, det var några år sedan jag spelade på den här nivån. Varje division högre blir mycket tuffare så vi får allt träna mer än vad vi har gjort hittills, säger hon.

Sandra Bagger fick i början av året en liten försmak av den allra högsta svenska klubbnivån när hon bjöds in att träna några pass med Göteborgs FC som senare tog hem SM-guldet.

– Ja, det kan jag säga. Allt där gick vansinnigt fort, säger 31-åringen som också spelat i futsallandslaget under året.

Christer Lindgren

20/12 – Adam Söndergaard lämnar för seriekonkurrent

Försvararen kom till LSK inför årets säsong. Då hade han spelat i BK Häckens P19-lag och dessförinnan i Lerums IS, som också är hans moderklubb.

Men Adam Söndergaard fick en tuff start i LSK och hade svårt att få en plats i Jörgen Wålemarks startelva. Inte heller när LSK genomförde ett tränarbyte på hösten blev det någon mer speltid för Söndergaard.

Det blev totalt fem inhopp i superettan och när LSK ställdes mot division 2-laget Gauthiod i Svenska cupen var han med från start.

Men nu har 20-åringen bestämt sig för att lämna Ljungskile efter bara en säsong, det skriver LSK på sin hemsida. Det är också klart vilken som blir hans nya klubbadress.

ANNONS

Inför kommande säsong kommer Söndergaard att representera Qviding FIF, som slutade på tolfte plats i division 1 södra.

Malin Rindvik

20/12 – Victor Edvardsson förlänger med Grebbestad

Det blev sex matcher från start för Victor Edvardsson under den gångna säsongen med Grebbestad i division 2. 20-åringen, som är storebror till David Edvardsson som nyligen skrivit A-lagskontrakt med Malmö FF, har nu valt att fortsätta ytterligare ett år.

Det skriver Grebbestad på sin hemsida under helgen. Edvardsson vet också vad det är som behövs förbättras till nästa säsong.

– Jag vill få en högre lägsta nivå och jämnare prestationer. Jag vet hur bra jag kan vara i perioder men också hur dålig jag kan vara i andra, så där behöver jag mogna, säger han till klubbens hemsida.

Malin Rindvik

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

19/12 – Två nya assisterande tränare i Grebbestad

Det är sedan tidigare klart att Grebbestads nye huvudtränare heter Jonas Björk. Han tog över efter Peter Levin, som tränade laget i två år, och som valde att lämna efter säsongen. Men konstellation runt den nye huvudtränaren har inte varit klar – förrän nu.

På lördagseftermiddagen presenterades nämligen två assisterande tränare. Det är Fredrik Oskarsson och Rikard Johansson, skriver Grebbestad på sin hemsida.

ANNONS

Fredrik Oskarsson kommer från Uddevalla och har bland annat spelat i Herrestad, Ljungskile och Oddevold. Den senaste säsongen har han varit spelande tränare i division 6-klubben Fjällbacka IK. Nu blir han alltså assisterande tränare till Jonas Björk.

– Det kom lite oväntat men det känns jättekul, jättespännande och inspirerande. Kul att få möjligheten att vara med högre upp i seriesystemet, säger han till Grebbestads hemsida.

Rikard Johansson är ett mer välbekant ansikte i Grebbestad, eftersom han varit ungdomstränare i klubben under några år. Den senaste säsongen har han tränat F16-laget. Det blir första gången som han tar sig ann ett seniorlag berättar han.

– Det blir en omställning men det ska bli kul, säger han till hemsidan.

Malin Rindvik

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

19/12 – Oscar Iglicar stannar i Oddevold

Oddevold har nu gjort klart med ytterligare en spelare inför nästa års trupp. Den här gången är det lagets lagkapten Oscar Iglicar som har förlängt sitt kontrakt. Yttern spelade samtliga matcher för sitt Oddevold, där resan slutade i kvalet till division 1.

På fredagskvällen meddelade klubben att Iglicar skrivit på för ytterligare ett år.

– Det känns skönt att det är klart. Jag är revanschsugen efter årets säsong och vill gärna vara med och hjälpa upp klubben i ettan, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Malin Rindvik

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

18/12 – IFK Lanes veteran byter klubb i division 5

De senaste tio åren har Henrik Dahl spelat för IFK Lane, dock inte säsongen 2020 då han återhämtade sig från ett benbrott. Nu är 40-åringen klar för en comeback.

Inför nästa säsong byter Dahl en division 5-klubb mot en annan och ett landskap mot ett annat. Färgelanda IF, som satsar på seriesegern i Dalslandsfemman, blir ny adress.

– Jättekul att han vill satsa efter skadan, säger Färgelandatränaren Christoffer Roos till Provinstidningen Dalsland.

Henrik Dahl gjorde sig känd i Uddevallafotbollen under ett par lyckade år i Rosseröd och Oddevold. De senaste tio åren har han spelat för IFK Lane i fyran och femman.

Erik Weiefors

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

17/12 Bilal Moussa stannar i Oddevold

Efter att ha gått genom Oddevolds ungdomsakademi och därefter hunnit med två sejourer i IFK Uddevalla blev 2020 året Bilal Moussa fick göra debut i division 2-klubbens a-lag.

Totalt blev det sju matcher under den förkortade säsongen. Nu står det klart att Moussa får ytterligare chanser att göra avtryck i Oddevold.

På torsdagen meddelade klubben att mittfältaren förlängt sitt kontrakt.

– Oddevold är helt rätt för mig. Jag trivs jättebra med både föreningen och med spelare, tränare och övriga ledare, säger Moussa till Oddevolds hemsida.

ANNONS

Adam Jönsson

17/12 – Viktor Mollapolci lämnar Oddevold

Han delade segern i den interna skytteligan med sina fem mål på elva matcher. Men nu står det klart att Viktor Mollapolci lämnar Oddevold inför den kommande säsongen.

I stället blir det spel med Göta BK i division 4.

Där återförenas han med Jonathan Gustafsson som också spelade i Oddevold den gångna säsongen men som inför 2021 skrivit på som spelande tränare för Göta BK. Duon har tidigare spelat ihop även i FC Trollhättan och Ljungskile.

– Vi har byggt en bra relation genom åren, jag och "Molla", det ska bli sjukt roligt att spela ihop igen, säger Gustafsson till TTELA.se.

Anledningen till övergången är att Mollapolci inte får det så kallade livspusslet att gå ihop med spel i division 2, skriver Oddevold på sin hemsida.

Adam Jönsson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

16/12 – Armend Shillova stannar i Oddevold

Armend Shillova hade en tung säsong i Oddevold och fick bara spela fyra matcher innan en skada satte stopp.

Men nu står det klart att Shillova får en ny chans att visa vad han går för nästa säsong.

Oddevold kommunicerade nämligen ut sent på onsdagskvällen att mittfältaren förlängt sitt kontrakt.

ANNONS

– Jag har fått rehabträna ända sedan dess och det blir bättre och bättre, men jag behöver lite mer tid innan jag kan gå för fullt, säger Shillova till Oddevolds hemsida om sin skadesituation.

Adam Jönsson

15/12 – Trotjänaren förlänger med Grebbestad

Han har spelat 18 säsonger i Grebbestad varav 16 i a-laget. Nu står det klart att det också blir ett nittonde år i den rödsvarta dressen för Markus Svensson.

Lagkaptenen har kritat på för ytterligare en säsong.

– Det känns ändå bra till slut trots att det inte har varit självklart, säger Svensson till Grebbestads hemsida.

Svensson är därmed också a-truppens näst äldste spelare och kroppen är kanske inte alltid lika pigg som tidigare.

– Ja men tyvärr börjar man väl känna att kroppen inte fungerar som har den gjort tidigare ... Man måste vara mer noggrann med uppvärmning, man får mer muskelskador och reaktionerna är långsammare för att nämna några saker.

Adam Jönsson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

13/11 – Fem spelare har kritat på för Ljungskile

Magdalena Cruz Aliaga, Ida Hansson, Linnea Jensen, Alice Jensen och Andrienne Larsson – alla fem fortsätter i Ljungskile SK.

Samtliga har förlängt kontraktet med LSK och kommer att tillhöra truppen i division 1 som kommer att slåss om uppflyttning till Elitettan.

ANNONS

I dagsläget har Ljungskile 14 kontrakterade spelare till nästa år.

Joel Hansson

11/12 – Lämnar Grebbestad för division 1-klubb

Andrew Palumbo har de senaste säsongerna spelat med Grebbestad i tvåan. Men kommande säsong återvänder engelsmannen till det nyblivna division 1-laget Vänersborgs IF, vilket han representerade innan åren i GIF, meddelar klubben på sitt Instagramkonto.

– Jag har hört mycket gott om VIF och jag ser verkligen fram emot spel i Ettan med Andy Kilner som tränare, säger Palumbo till VIF:s Instagramkonto.

Adam Jönsson

10/12 – Lämnar Grebbestad för att bli spelande tränare

Under 2020 spelade Filip Hansson elva division 2-matcher för Grebbestad. Den 22-årige mittfältaren gjorde ett mål när klubben slutade fyra. Nu lämnar Hansson GIF för moderklubben IFK Strömstad där han ska vara spelande assisterande tränare till Per-Erik Norlin som förlänger sitt kontrakt.

– Först och främst kommer jag tillbaka i en ledarroll. Det är väldigt inspirerande. Man kan alltid utvecklas på planen, men nu får jag även utvecklas på ett personligt sätt som tränare och det lockade mig. Senast jag var med i IFK hade jag väldigt roligt, säger Filip Hansson till Strömstads tidning.

Han syftar på säsongen 2019 då det blev uppflyttning till division 4. IFK Strömstads tidigare tränare, Bert-Ola Mattsson, kommer framöver att arbeta med övergripande frågor kring seniorverksamheten.

ANNONS

Erik Weiefors

9/12 – Skyttedrottningen stannar i Rössö – ytterligare två skriver på

Likt en julkalender har IK Rössö levererat små godbitar till sina supportrar under december. En efter en bestämmer sig spelarna i årets trupp för att förlänga sina kontrakt.

Senast ut att skriva på är Sofia Olsson, som gjorde 13 mål i division 1 under säsongen och vann skytteligan. Samtidigt väljer både Stella Ullberg och Ida Vestman att följa efter med sina signaturer.

Sedan tidigare har Rössö nya avtal med Malin Skoglund, Anna Holmqvist, Linnéa Kogsta och Rebecka Christensson samt två nyförvärv i Lisa Malmeling och Freja Johansson. Det innebär att truppen 2021 nu består av nio spelare.

Erik Weiefors

8/12 – Freja Johansson vill ta nästa steg i karriären – klar för Rössö

Hon har spelat för Ytterby IS i hela sitt liv. Men nu väntar nya utmaningar för Freja Johansson i Rössö och division 1.

Den 19-åriga backen från Ytterby beskriver sig själv som en snabb spelare med fin blick för spelet och som dessutom har bra kondition. Under de fyra senaste åren har Freja Johansson spelat i division 2 med Ytterby.

– Vi har alltid varit med i toppen av serien, men vi har inte riktigt haft det sista som krävs för att gå upp, säger hon.

Men under 2021 får hon chansen att testa på spel i division 1 med Rössö.

ANNONS

– Jag vill ta nästa steg i min utveckling som fotbollsspelare och att få spela för Rössö känns som en rolig utmaning.

Förhoppningarna på nästa säsong är så höga som de kan bli.

– Rössö vill vinna serien och ta steget upp i Elitettan, så det hoppas jag att vi lyckas med, säger hon.

Magnus Carlund, tränare i Rössö, är mycket glad över klubbens senaste nyförvärv.

– Freja är träningsvillig som få och beredd att offra saker för att komma någonstans med sin fotboll. Det är exakt den typen av individer som vi söker till vårt lag. Det ska bli jättekul att se vad hon kan bidra med, säger han.

Under måndagen blev det också klart att Rössö förlänger kontraktet med den rutinerade backen Rebecka Christensson. Avtalet gäller över två säsonger.

LÄS MER:Rössö värvar Lisa Malmeling från serierivalen Ljungskile

Joel Hansson

7/12 – Sheqiri lämnar Munkedal – duo väntas ta över som nya tränare

Det ser ut att hända grejer kring tränarposten i Munkedals herrlag. Enligt uppgifter till Bohusläningen är Jesper Andersson och Magnus Adamsson nära att skriva på för MIF som nya huvudtränare till nästa säsong.

– Vi kommer att ha ett delat ledarskap nästa säsong, men jag har inga kommentarer kring vilka det är som kommer att bli våra nya tränare, säger Aine Bäckström, ordförande i MIF:s fotbollsutskott herr.

ANNONS

Klart är att Albin Sheqiri lämnar jobbet som tränare efter en säsong i klubben.

– Det stämmer. Han ville inte förlänga med oss. Det är tråkigt och synd för vi hade gärna velat ha kvar honom. Han var en bra och driven tränare, säger Aine Bäckström.

Bohusläningen har sökt Jesper Andersson och Magnus Adamsson för en kommentar.

Uppdatering 8/12:

På tisdagen bekräftade Munkedals IF på sin sajt att Andersson och Adamsson kommer att leda laget kommande säsong.

Joel Hansson

7/12 – Herrestad värvar från Oddevold och IFK Uddevalla

Viktor Arthur från Oddevold och Felix Andersson från IFK Uddevalla. Där har du Herrestads senaste nyförvärv inför säsongen i division 3.

– Det känns väldigt rätt med Haif. Här vill jag kunna utvecklas och komma in i seniorfotbollen på allvar, säger 19-årige Viktor Arthur till klubbens hemsida.

Nykomlingen har också gjort klart med 23-årige Felix Andersson som hämtas in från IFK Uddevalla.

– Jag tycker det är väldigt roligt att Haif har gått upp i trean. Och jag tror det kommer fortsätta att gå bra för laget, så den här resan vill jag vara med på, säger Felix Andersson.

Joel Hansson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

ANNONS

7/12 – Nyckelspelarna förlänger med Rössö

Bohusläningen kunde redan i fredags avslöja att nyckelspelarna Linnéa Kogsta, Malin Skoglund och Anna Holmqvist hade skrivit på nya avtal med IK Rössö inför den kommande division 1-säsongen.

– Jag har inga kommentarer mer än att vi i helgen kommer att gå ut med information om att vi har förlängt med vissa spelare, säger Karl Fors, ordförande i Rössö, då.

Sagt och gjort. Under helgen meddelade klubben att samtliga tre spelare förlängt sina avtal med två år.

Som Bohusläningen också kunde avslöja står det nu också klart att Niklas Christensson återvänder till klubben – i en ny roll.

LÄS MER:Niklas Christensson tillbaka i Rössö – får ny roll: ”Lockande”

Adam Jönsson

4/12 – Ljungskile presenterar första nyförvärvet

– Ni kommer absolut märka av denna vindsnabba spelaren under året som kommer, säger LSK-tränaren Joakim Jensen i en kommentar på lsk.se där klubbens första nyförvärv inför nästa säsong presenterades på fredagen.

Han pratar om 17-åriga Alice Nilsson som närmast kommer från Stenungsunds IF, en yttermittfältare som har snabbhet och spelförståelse som främsta egenskaper. Nilsson tränade med Ljungskile under slutet av säsongen 2020 och imponerade sig till ett kontrakt.

3/12 – Ljungskile förlänger med fem spelare

Ljungskiles trupp blir större och större för varje dag som går. Under den senaste veckan har den nyblivna division 1-klubben gjort klart med hela fem spelare som förlänger över nästa säsong.

ANNONS

De två senaste underteckningarna kommer från tvillingarna Sara och Anni Mattsson.

– Anni är en spelare som gör det surt för motståndarna när hon är på spelhumör. Gillar att bryta mönster och vågar göra saker med bollen. En viktig nyckel för oss nu när vi siktar högre, säger tränaren Joakim Jensen till klubbens hemsida.

LSK har också förlängt kontrakten med målvakten Linn Borg och mittfältarna Julia Bie Karlsson och Amanda Gustavsson.

Joel Hansson

1/12 – Lämnade Oddevold – blir spelande tränare i fyran

Som bloggen tidigare berättat blev det bara en säsong i Oddevold för mittbacken Jonathan Gustafsson. På sociala medier skrev Gustafsson att det i stället var dags för nya äventyr.

Och nu står det klart att Gustafsson kritat på som spelande tränare för Göta BK i division 4.

– Det fanns alternativ, men att få chansen att som första års tränare få tillgång till en bra trupp och jobba i en klubb som vill framåt avgjorde det nog för mig. Sedan tror jag att vi kan tillföra en del nya tankar som vi hoppas kan bidra till att lyckas, säger Gustafsson till Göta BK:s facebooksida.

Mittbacken kommer dela tränarsysslan med Hampus Vaijzovic.

Adam Jönsson

30/11: Trots intresse – viktiga kuggen stannar i Ljungskile

Ida Wallenius gjorde fem mål på åtta matcher och var en viktig bricka i Ljungskile som i år vann division 2. Nu står det klart att den offensiva innermittfältaren stannar i LSK i ytterligare en säsong.

ANNONS

– Vilken grym första säsong Ida gjort! Och det är väldigt bra och roligt att Ida väljer att stanna hos oss trots förfrågningar från andra klubbar, säger LSK-tränaren Joakim Jensen till klubbens hemsida.

Läs mer: Nyckelspelaren blir den första pusselbiten i LSK:s lagbygge

Joel Hansson

29/11 – Tre spelare lämnar Oddevold

Oddevold bekräftade på lördagskvällen att tre spelare lämnar klubben.

De tre är mittbacken Jonathan Gustafsson, målvakten Ali Hasan och forwarden Albrim Demalijaj.

– Tråkigt vi inte gick hela vägen för klubben är värd att slåss om att vara bäst i Bohuslän, nu väntas nya äventyr, skriver Gustafsson på Twitter.

Gustafsson, som inför 2020 kom till Oddevold från Ljungskile SK, skrev för evigt in sig i klubbhistorien med sitt spektakulära mål i hemmapremiären mot Lidköping.

Sillybloggen har tidigare kunnat berätta att Hasan är klar för Vänersborgs FK men det är ännu oklart var de andra två spelarna hamnar nästa säsong.

Christer Lindgren

27/11 – Oddevold förlänger med nyckelspelare

”En av de bättre spelarna i serien, han jobbar hårt och kan skapa målchanser från ingenting på egen hand.”

Så bedömde Oddevoldtränaren Rikard Nilsson mittfältaren Midos betydelse för laget under den gångna säsongen.

Nu fortsätter samarbetet sedan klubben och spelaren på fredagseftermiddagen kommit överens om en kontraktsförlängning på ett år, hans fjärde i klubben.

ANNONS

– Det är vi mycket nöjda med, säger Mats Johansson i Oddevolds fotbollsutskott.

Mido själv är också nöjd.

– Självklart, inget att tveka på. Vi har något bra att bygga vidare på. Det kommer att ge resultat till slut.

Christer Lindgren

27/11 – Göransson stannar – och värvar ex-allsvensk poängspelare

I år tog Högsäters GF andraplatsen i division 4 Bohuslän/Dalsland – vilket innebar att de fick chansen att kvala till trean. Där tog det dock stopp och det blir ännu en säsong i fyran.

Tränaren Lennart Göransson har nu förlängt sitt kontrakt med Högsäter och fortsätter därmed arbetet tillsammans med assisterande tränaren Mergim Berisha.

– Jag trivs jättebra i klubben. Jag har haft annat att välja på, men vi har fortsatt höga ambitioner här och det var det som fick mig att tacka ja. Det ser ut som att vi får behålla den starka truppen, och efter besvikelsen i kvalet vill jag ta sats igen, säger Göransson i en intervju med tidningen Dalslänningen.

Dalslandsklubben har samtidigt gjort klart med ett nyförvärv. Pontus Johannesson återvänder efter en säsong i Bäckefors. Den numer 34-årige Johannesson har tidigare spelat för bland annat Åsebro, Gais, Skärhamn och Grebbestad.

– En hel Pontus är en allround poängspelare som gör både mål och assist. Han vet vad som krävs på den här nivån och är ett jättebra nyförvärv för oss. Senast han var här bar han laget på sina axlar, och nu får han bättre spelare omkring sig. Nu får han dessutom tid på sig att träna upp sig för fyran, säger Lennart Göransson till Dalslänningen.

ANNONS

Pontus Johannesson är yngre bror Markus Johannesson, den tidigare Oddevoldbacken som blev svensk mästare med Djurgården och senare expert på SVT.

Erik Weiefors

27/11 – Rössö-duo klar för Skoftebyn

Vi kunde redan under torsdagen berätta att Linnea Samuelsson och Klara Johansson – som den här säsongen spelade med Rössö – var nära en övergång till Skoftebyn.

På fredagen bekräftade laget, som kommande säsong spelar i tvåan, övergången via sin hemsida.

”Detta är två mycket välmeriterade nyförvärv och båda kommer med kvalitet och erfarenhet från en högre serie. Två viktiga pusselbitar för vårt lagbygge inför säsongen 2021”, skriver klubben.

Adam Jönsson

27/11 – Norsk anfallare blir Grebbestads sjunde spelare

Grebbestads IF håller som bäst på att forma truppen till säsongen 2021. Under hösten har spelare efter spelare förlängt kontraktet med division 2-klubben.

Den senaste signaturen kom från norrmannen Thomas Reinfjord. Den 21-årige anfallaren har tidigare spelat för Rakkestad IF och Sarpsborg 08 inan han kom till GIF i augusti 2019.

Det innebär att Grebbestad nu har sju spelare under kontrakt: Mattias Jansson, Jesper Mattsson, Oscar Landgren, Lukas Bäckström, Lukas Berntsson, Peter Mandic och Thomas Reinfjord.

LÄS MER:Grebbestad värvar från Vänersborgs FK

Erik Weiefors

26/11 – Lämnar Oddevold efter en säsong – går till seriekonkurrent

Inför 2020 hämtade Oddevold in målvakten Ali Hasan från Vänersborgs FK. I konkurrens med Armin Ibrahimovic blev det dock mest tid på bänken och läktaren för 24-åringen. Han spelade i två division 2-matcher under säsongen.

ANNONS

Det blir inga fler den här gången för nu har division 2-konkurrenten Vänersborgs FK skrivit kontrakt med Ali Hasan på nytt. Avtalet gäller för nästa säsong.

Hasan har tidigare spelat för FC Trollhättan och Trollhättans Bois.

25/11 – Lukas och Lukas stannar i Grebbestad

Bäckström och Berntsson – båda med Lukas i förnamn – har förlängt sina kontrakt med Grebbestad.

– Det känns toppen. Det har varit tanken hela tiden så det är skönt att det är klart, säger Lukas Bäckström till klubbens hemsida.

Den egna produkten, Lukas Berntsson, fick sitt stora genombrott i år. 18-åringen började de två första matcherna på bänken, men var därefter cementerad i startelvan som vänsterback.

– Lite överraskad måste jag säga att jag har varit över antalet startade matcher. Men jag tycker det har gått bra överlag, både för lagets sida och min också, säger han till klubbens hemsida.

I dagsläget har Grebbestad sex kontrakterade spelare inför nästa säsong i division 2.

Joel Hansson

24/11 – Herrestadstalanger provtränar hos division 1-lag

Det nyblivna division 1-laget Vänersborgs IF drog igång träningen i måndags efter ett kortare uppehåll. Seriesegraren i division 2 norra Götaland vill spetsa laget inför debuten i söderettan och bjöd in hela nio provspelare, rapporterar TTELA.

Två av dem kommer från Uddevalla och närmare bestämt Herrestads AIF. 19-årige Alexander Klang gjorde 14 mål när Haif gick upp i trean under året. Dessutom fick 16-årige Isak Pettersson-Pohl, fyra mål i fyran, känna på träningen på Vänersvallen.

ANNONS

– Vi har avtal med båda men om de vill gå till ettan så stoppar vi dem inte. Det roligt att deras framfart gett eko och de får en bra möjlighet att visa upp sig. Det är duktiga killar som har kommit långt, säger Mattias Pettersson-Pohl, tränare i Herrestad och pappa till Isak.

Erik Weiefors

24/11 – Tidigare spelare tar över som tränare i IFK Uddevalla

IFK Uddevalla kommer att spela i division 4 under den kommande säsongen och det är nu klart vem som ska leda laget. Agim Kastrati lämnade efter två säsonger och istället blir Peter Mattsson ny huvudtränare.

42-årige Mattsson har nyligen lämnat Oddevold efter sex år som ungdomstränare och kliver nu in i seniorfotbollen. Bohusläningen pratade med honom i början av november och då var IFK Uddevalla ett lag som han kunde tänka sig att träna.

– Jag spelade där i sju säsonger så IFK hade varit intressant, sa Mattsson då.

IFK Uddevalla meddelar via sin hemsida att Linus Skarin och Gert-Ove Lindqvist blir kvar som ledare i klubbens A-lag sedan tidigare år.

Erik Weiefors

23/11 – LSK-lånet lämnar allsvenska klubben

För ett år sedan presenterades Axel Pettersson av det då nyblivna allsvenska Varbergs Bois. Anfallaren hade haft ett starkt år i Oddevold och blev klar för den halländska klubben i konkurrens med bland annat Örgryte.

ANNONS

Men under försäsongen lånades Pettersson ut till Ljungskile och superettan. Där har anfallaren haft en tung säsong på grund av skadebekymmer.

Och nu står det också klart att Pettersson inte stannar kvar i Varberg kommande säsong, rapporterar Hallands nyheter.

Huruvida Pettersson tar klivet över till Ljungskile, som i helgen degraderades till division 1, eller skriver på för någon annan klubb är i skrivande stund oklart.

Oklart är det också för det andra LSK-lånet från Varberg, Sebastian Möller. Försvararen – som även han haft skadebekymmer under tiden i LSK – har visserligen ett år kvar på sitt avtal men HN skriver att framtiden är oklar.

Adam Jönsson

23/11 – Försvararen återvänder till Rosseröd

Rosseröds IK vann division 5 Bohuslän i år och laddar för spel i fyran. Nyligen presenterade de Fredrik Brändén, meriterad mittback från IFK Uddevalla, som ett nyförvärv. Nu kommer nästa tillskott i försvaret.

27-årige Edon Qeriqi återvänder till Rosseröd efter en säsong i Munkedals IF.

– Rosseröd har gjort en väldigt fin säsong och man har någonting väldigt bra på gång, och jag vill gärna vara en del av det. Många av mina kompisar spelar i föreningen och det skall bli väldigt kul att få spela tillsammans med bland annat Fredrik Brändén igen också, säger Edon Qeriqi i en uttalande på Rosseröds hemsida.

ANNONS

Qeriqi har tidigare spelat i Svarteborg, IFK Uddevalla och Grebbestads IF.

Erik Weiefors

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

20/11 – Anton Mattsson byter Smålandsklubb

Under 2019 har Anton Mattsson, ursprungligen från Uddevalla, tränat FK Älmeboda/Linneryd i division 2 östra Götaland. Laget slutade näst sist och flyttades ner till trean.

Trots det blir Mattsson kvar i samma serie. För under nästa säsong ska han vara assisterande tränare till Gustaf Lundholm i Räppe Goif som slutade sjua. Därmed går han från en Smålandsklubb till en annan.

– Det ska bli spännande med en ny utmaning och tillsammans med övrig ledarstab ska det bli otroligt kul att att utveckla spelarna både individuellt och som lag, säger Anton Mattsson till Växjöklubbens hemsida.

Erik Weiefors

19/11 – Orust FC värvar målskytt och målvakt

Orust har precis gjort klart med sina två första nyförvärv. Det handlar om den 19-åriga målvakten Fanny Dahlberg från Stenungsunds IF och den 25-åriga forwarden Johanna Kihlstrand från Bullarens IF.

Båda kommer från två topplag i division 3 och duon tillhör sedan tidigare Orusts futsallag i RFL.

– Jag vill testa lyckan i en högre division och efter att ha lärt känna hur härligt och bra laget och klubben är efter två futsalsäsonger var det inget svårt val, säger Johanna Kihlstrand till klubbens Instagramkonto.

ANNONS

I dagsläget har Orust 21 kontrakterade spelare inför säsongen i division 2.

Joel Hansson

19/11 – Janne Carlsson klar för första klubben efter Oddevold

Janne Carlsson fick sparken från Oddevold under sommaren 2019. Sedan dess har han stått utan tränaruppdrag – fram tills nu.

Den 56-årige Göteborgaren har presenterats som ny tränare i Assyriska BK. Carlsson har stora visioner inför uppdraget:

– Att vinna alla matcher är alltid målsättningen och då följaktligen även serien. För att detta ska kunna vara möjligt krävs att vi får ihop en grupp spelare och ledare som trivs ihop och är villiga att träna hårt, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

I Assyriska BK, som blev nia i division 2 västra Götaland, fanns en rad tidigare Oddevoldspelare under säsongen 2019: Kamal Mustafa, Rasmus Andernil Bozic, Mark Fezarit och Christopher Mbamba. Dessutom ex-LSK:arna Arvin Shojaee, Petter Björlund och Emil Eliasson.

Erik Weiefors

19/11 – Provspelare på Oddevolds träning

När Oddevold tränade på tisdagskvällen fanns tre nya spelare på plats. Det handlar om unga talanger som fick chansen att känna på träningen under Rikard Nilsson:

– Jag älskar unga spelare som vill något med fotbollen, säger tränaren.

LÄS MER:Ung trio testas av Oddevold

Erik Weiefors

18/11 – Division 4-duo provtränar med Ljungskile

Sedan tidigare har vi berättat att Grebbestad har bjudit in ett antal provspelare efter den nyss avslutade säsongen. Det handlar om Lukas Martinsson, Herrestads AIF, Melker Paulsson, IFK Värnamo samt Viktor Johansson och Gustav Källén från Eds FF.

ANNONS

Nu visar även Ljungskile SK intresse för de två sistnämnda. 20-årige anfallaren Viktor Johansson och 23-årige försvararen Gustav Källén har i år varit med och tagit Ed till åttonde plats i årets division 4 Bohuslän/Dalsland. Nästa steg blir att träna med LSK.

– Det är ett rejält steg uppåt, absolut inte vad jag hade förväntat mig. Det är bara att åka dit och göra sitt bästa och se vart det leder. Vill de ha mig blir det svårt att tacka nej, säger Källén till Dalslänningen.

Enligt tidningen ska spelarna vara med på ett par träningar med Ljungskile den närmaste tiden.

Erik Weiefors

17/11 – Oscar Landgren förlänger med Grebbestad

Grebbestad har sedan tidigare gjort klart med Jesper Mattsson och Mattias Jansson inför kommande säsong. Nu står det även klart att den egna produkten Oscar Landgren förlänger med divison 2-klubben i ytterligare en säsong.

– Det känns riktigt bra, man hoppas på att få börja träna och träffa gubbarna snart igen, säger Landgren till klubbens hemsida.

Adam Jönsson

17/11 – Rosseröd värvar Fredrik Brändén

Han tog en paus den här säsongen. Men 2021 snörar Fredrik Brändén på sig fotbollsskorna igen.

Fast det blir inte i IFK Uddevalla – vars a-lag han tillhört sedan 2007. I stället blir det spel i Rosseröd, som den här säsongen tog klivet upp i division 4.

ANNONS

Klubben skriver på sin hemsida:

”Nu har Fredrik öppnat dörren för spel inför kommande säsong, efter att han och Mathias Carlsson i Rosseröds fotbollsutskott haft kontakten under en längre tid. Det är en stabil försvarsspelare med stora ledaregenskaper som vi får in i vår spelartrupp.”

Adam Jönsson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss.

15/11: Oväntat utlandsäventyr för tidigare Oddevold-spelare

2019 var Mergim Shala mittback i Oddevold. Numera är han utlandsproffs – i Albanien.

– Det här är det bästa som har hänt mig, säger Mergim Shala till Borås tidning som var först med att skriva om övergången.

23-åringen har skrivit på för klubben Skënderbeu Korçë som vunnit den albanska högstaligan sju gånger under det senaste decenniet.

Det som sticker ut mest är att de 2015/2016 kvalade in till gruppspelet i Europa league och slog bland annat Sporting Lissabon med 3–0.

Efter två månader i Albanien har Mergim Shala en tydlig bild av ligan.

– Jag skulle säga att nivån är som botten av allsvenskan och toppen av superettan, säger han.

I fjol gjorde Mergim Shala 25 matcher för Oddevold och två mål. Under den gångna säsongen spelade han elva matcher för division 1-laget Assyriska Turabdin från Jönköping.

ANNONS

Joel Hansson

14/11 – Grebbestad skriver kontrakt med duo från Sotenäs

Båda är från Sotenäs. Båda värvades från Kungshamns IF. Båda debuterade i division 2 i fjol.

Nu blir målvakten Mattias Jansson och forwarden Jesper Mattsson de första spelarna som förlänger med Grebbestad.

– Det känns väldigt bra, jag ser framemot att fortsätta i Grebbestads IF även 2021, säger Mattias Jansson till klubbens hemsida.

28-åringen stod för en stabil debutsäsong i division 2 och är spänd på vad som väntar nästa år under den nya tränare Jonas Björk.

– Det ska bli mycket spännande och se vad Jonas har för idéer och tänk, säger han.

Även Jesper Mattsson förlänger kontraktet med Grebbestad. I fjol gjorde 19-åringen fyra mål på sju matcher och delade vinsten i den interna skytteligan tillsammans med Andrew Palumbo och Oskar Lindberg.

Båda kontrakten är skrivna över nästa säsong.

Joel Hansson

12/11 – Trio förlänger med Oddevold

Oddevold missade chansen att ta klivet upp i division 1 kommande säsong. Men det har inte hindrat klubben från att lyckas behålla en rad av sina spelare.

Sedan tidigare har mittfältaren Kenan Mehovic kritat på en förlängning och nu står det klart att ytterligare tre spelare valt att stanna kvar i Uddevallaklubben.

Det rör sig om försvararna Philip Engelbrektsson och Filip Schöön samt mittfältaren Niclas Holgersson.

ANNONS

– Det känns fantastiskt bra, att de vill vara med i åtminstone två år i vår satsning uppåt/framåt. De har ju alla tre gjort en mycket bra säsong detta året och har trots sin ungdom, 20–21 år, redan skaffat sig värdefull rutin, säger Mats Johansson i Oddevolds fotbollsutskott till klubbens hemsida.

Schöön spelade samtliga matcher för Oddevold den här säsongen. Engelbrektsson och Holgersson – som plockades in under sommaren – svarade båda för elva framträdanden.

Adam Jönsson

11/11 – Larsson och Haiir med delat ledaransvar i Oddevold

Här i Sillybloggen kunde du nyligen läsa att Groheds tränarduo Marcus Larsson och Jonas Björk lämnar division 5-klubben efter årets säsong. Björk är enligt uppgifter till Bohusläningen nära att ta över en klubb högre upp i seriesystemet. För Marcus Larsson är det nu klart med ett nytt tränaruppdrag.

Oddevolds U19 kommer nästa år att ledas av Marcus Larsson och Hussein ”Mussi” Haiir, det berättar klubben om på sin hemsida. De båda tränarna har tidigare varit aktiva i Oddevold men ska nu för första gången leda ett lag tillsammans. Duon kommer att ha delat ledaransvar.

Erik Weiefors

10/11 – Fredriksson håller liv i familjetraditionen

Fotbollsprofilen Christian Fredriksson, 50, är klar som som ny tränare i Melleruds IF efter Henrik Olsson.

Uddevallabon Fredriksson är ett bekant namn i division 4-klubben. Pappa Ronny har varit spelare och tränare i Mellerud medan Christian spelat och fortsätter nu familjetraditionen genom att tacka ja till jobbet som tränare.

ANNONS

Christian Fredriksson har verkat som spelare och ledare i flera av regionens klubbar, bland annat IFK Uddevalla och IK Oddevold. Senaste säsongen var han tränare för FC Trollhättans U19-lag, ett uppdrag han gärna fortsätt med om det gått att kombinera med det civila arbetet.

– Valet föll på Mellerud eftersom jag vet vilken bra förening det är eftersom jag har spelat där tidigare, samt att laget består av unga och utvecklingsbara killar, säger Christian Fredriksson till ttela.se.

Mellerud blev den gångna säsongen fyra i division 4 Bohuslän-Dal.

Om tränarveteranens pappa Ronny blir kvar i Brålanda vankas det därmed familjederbyn.

– Vi har möts en gång tidigare, i kval till division 1, när jag spelade i IFK Uddevalla och pappa tränade Mellerud. Då vann vi och lyckades gå upp, så han vill säkert ha revansch nu.

Christer Lindgren

8/11 – Groheds tränare slutar – ersättare klar

Division 5-klubben Groheds IF knöt till sig tränarna Marcus Larsson och Jonas Björk inför 2020. Tränarduon har tidigare varit i bland annat Vallens IF och Stenungsunds IF.

Efter en fjärdeplats i femman kliver Björk och Larsson nu av uppdraget. Samtidigt presenterar Grohed lagets nye tränare: Thomas Danielsson har senast varit verksam i Stenungsund där han haft flera lag inom organisationen.

ANNONS

Erik Weiefors

6/11 Grebbestad testar fyra provspelare

Bohuslän, Dalsland och Småland.

Där har du landskapen som Grebbestads provspelare kommer ifrån.

– Det ska bli intressant att se dem i vår miljö, säger Andreas Ström i Grebbestads sportråd.

Lukas Martinsson, Herrestads AIF.

Melker Paulsson, IFK Värnamo.

Viktor Johansson, Eds FF.

Gustav Källén, Eds FF.

Den kvartetten kommer att provträna med Grebbestad så fort restriktionerna från Folkhälsomyndigheten tillåter fotbollsträning.

– Alla fyra ska bli intressanta att se i vår miljö. Lukas Martinsson är en spännande yttermittfältare/forward som alltid ger hundra procent. Viktor Johansson är en lång och stark forward. Både Melker Paulsson och Gustav Källén är mittbackar, säger Andreas Ström.

Melker Paulsson har under året spelat med IFK Värnamos P19-lag och har tidigare representerat Eds FF.

– Det är många pusselbitar kvar innan truppen är klar, men det känns som att vi kommer att få behålla de flesta spelarna även om vi inte har inlett några förhandlingar ännu. Förhoppningen är att alla ska stanna, säger Andreas Ström.

Joel Hansson

5/11 – Lämnar Oddevold i jakt på nästa tränaruppdrag

Tränaren Peter Mattsson lämnar Oddevold där han de sex senaste åren varit juniortränare i U17-laget.

– Jag har varit där tillräckligt länge och allt har sin tid. Jag har velat bli involverad i A-laget men aldrig fått något erbjudande, säger 42-årige Mattsson som nu blickar mot seniorfotbollen.

ANNONS

– Efter åtta år på U-sidan är det ett seniorlag som ligger närmast. Det är lite på gång och jag diskuterar med några föreningar. Tre–fyra stycken, säger Peter Mattsson som själv startade sin fotbollskarriär i Oddevold men också spelade många år i IFK Uddevalla.

Just IFK Uddevalla är en av de lokala klubbarna som inte har klart med någon tränare i dagsläget.

– Jag spelade där i sju säsonger så IFK hade varit intressant, men jag har inte pratat med dem. Jag vill fortsätta inom fotbollen så högt upp som möjligt, säger Peter Mattsson.

Erik Weiefors

5/11 – Svane har gjort klart med tränarduon

IK Svane har åkt ur både fyran och femman de senaste två säsongerna. När klubben börjar om i sexan 2021 är det i alla fall en del som av truppen som blir densamma. Ramadan Velic och Haris Vreva tränade laget under 2020 och stannar kvar även nästa år.

– Vi är taggade på att fortsätta med det här laget, och få det att fortsätta utvecklas, säger de i en kommentar på klubbens hemsida.

Erik Weiefors

5/11 – Mehovic förlänger med Oddevold

Mitt i försöket att kvala till division 1 har Oddevold nu gjort klart med en kontraktsförlängning med en av sina nyckelspelare, mittfältaren Kenan Mehovic.

Under onsdagskvällen förlängde han och klubben samarbetet med två år.

ANNONS

– Vi bygger vidare på vår resa tillsammans, säger 26-årige Mehovic i en intervju på klubbens sajt.

Mittfältaren har gjort en märkvärdig resa under 2020. Från förra höstens besked om att ett skadat knä innebar slutet på fotbollskarriären har Mehovic inte bara kommit tillbaka till planen via en målmedveten rehabiliteringsträning. Han har också varit en av laget bästa spelare och i höst korats till seriens bäste mittfältare.

– Oddevold är en förening som jobbar långsiktigt. Potentialen är enorm, säger han och hyllar ledare och medspelare.

Mehovic är fotbollsfostrad i Vänersborgs FK och har tidigare spelat med FC Trollhättan, Gauthiod och 2018 i superettan med Norrby IF.

I intervjun säger han att den lyckade comebacken gjort att andra klubbar hört av sig.

– Målet har varit att stanna kvar och det är jag jättenöjd med.

Under det kommande uppehållet väntar en förebyggande knäoperation och därmed en ny rehabiliteringstid på tre till fyra månader.

– Mina bästa år är framför mig, säger han.

Christer Lindgren

4/11 – Herrestad startar truppbygget inför premiären i trean

Tränartrion är klar som ni kan läsa om längre ner i bloggen. Nu fortsätter Herrestads AIF med spelarna som ska representera klubben under det första året i division 3.

Först ut att förlänga kontraktet är bäste målskytten Alexander Klang som stod för 14 mål i division 4. Lagkaptenen Alexander Hedlund följde efter med sin signatur precis som Peter Westerlund och Elias Andersson.

ANNONS

Dessutom har division 3-nykomlingen gjort klart med två nyförvärv. 25-årige mittfältaren Joakim Helmér återvänder till Haif efter en kort period i Grebbestad och 20-årige anfallaren Anton Engelbrektsson har bestämt sig för spel på Undavallen. Den senare spelade senast i Oddevold.

LÄS MER:Anton Engelbrektsson tröttnade på träningen – lämnade Oddevold

– Han är en power-forward som gör mycket poäng. Riktigt roligt att Anton väljer Haif då ett flertal klubbar velat ha Anton, säger tränaren Mattias Pettersson-Pohl.

Erik Weiefors

4/11 – Två nyckelspelare skriver nya kontrakt med Orust

Orust har gjort klart med två tunga kontraktsförläningar inför 2021: lagkaptenen Emelie Larsson och Elin Persson.

– Jag trivs väldigt bra här i Orust och valde därför att skriva på för ytterligare ett år, säger Emelie Larsson till klubbens Instagramkonto.

Elin Persson, hennes kollega på innermittfältet, är också glad över att stanna i klubben.

– Jag trivs superbra med tjejerna, tränarna och alla runt omkring! Ser framemot en säsong full av revanschlust och mycket rondo, säger Elin Persson.

Men de glada nyheterna stannar inte där.

Dessutom har division 2-laget gjort klart med Cornelia Holmdahl som assisterande tränare.

– När jag fick frågan av styrelsen så behövde jag inte tänka länge. Jag har valt att skriva på för nästa säsong för att vara med och se hur både laget och spelarna kan utvecklas och bidra till detta. Att var en del av detta lag, ledarstab och förening även 2021 ska bli både roligt och spännande, säger Cornelia Holmdahl till klubbens Instagramkonto.

ANNONS

Joel Hansson

4/11 – Rojas stannar i Herrestad

Lalo Rojas fortsätter som huvudtränare i Herrestads AIF:s damlag. 43-åringen förlänger sitt kontrakt över säsongerna 2021 och 2022. Rojas har ett ungt lag till sitt förfogande och han ser fram emot att fortsätta utveckla spelarna.

– Det har varit ett roligt fotbollsår och jag trivs jättebra. Vi har många duktiga unga tjejer som är attraktiva för andra klubbar men får vi behålla dem så ska vi kunna utmana i toppen nästa år, säger tränaren.

Det är också klart att Christian Olsson blir kvar som assisterande tränare där ytterligare två ledare ska in i staben. Herrestad slutade fyra i årets division 3 Bohuslän/Dalsland.

Erik Weiefors

3/11 – Martin Hagström återvänder som tränare för Munkedal

Martin Hagström är tillbaka i Munkedals IF – igen. Det innebär att han är redo för sin tionde säsong som tränare för klubbens A-lag.

– Det känns verkligen bra. Jag ärver en stor trupp med många fotbollssugna spelare, säger han.

Under nio säsonger – i tre olika perioder mellan 2003 och 2014 – tränade Martin Hagström Munkedals fotbollsdamer.

Därefter har 35-åringen haft tränaruppdrag i bland annat Orust FC och division 1-laget Skövde KIK, men nu är han alltså tillbaka i MIF.

– Min företrädare, David Hansson, lämnar över ett bra gäng med fotbollsspelare. De har jobbat mycket med att hitta glädje i truppen och kring laget. Det har varit den primära målsättningen. Sedan har resultatet varit sekundärt, säger Martin Hagström.

ANNONS

I fjol slutade MIF femma i division 3 och arbetet med truppen inför nästa säsong är i full gång.

– Vi startade med spelarförhandlingar i går (måndag), så vi får se vilken trupp som vi får ihop till slut. Men det ser helt klart ljust ut inför den kommande säsongen.

Martin Hagströms kontrakt gäller över 2021.

Joel Hansson

2/11 – Peter Levin slutar som tränare för Grebbestad

Grebbestad kommer att ha en ny huvudtränare nästa säsong. Det står klart efter att Peter Levin bestämt sig för att sluta. Det skriver klubben på sin hemsida.

Peter Levin har tränat division 2-klubben under de två senaste säsongerna och i år slutade GIF fyra i tabellen.

Enligt Grebbestads hemsida ska tidsbrist vara en av faktorerna till att Peter Levin lämnar Grebbestad.

Joel Hansson

30/10 – Tränartrion förlänger efter historiska avancemanget

Herrestads AIF kommer för första gången att ha ett herrlag i division 3 kommande säsong.

Och nu står det klart att tränartrion som förde laget till trean också stannar kvar i klubben.

Mattias Pettersson-Pohl fortsätter därmed ytterligare ett år som huvudansvarig. Han får vid sin sida Jan Andersson och Magnus Klang.

– Det är väldigt roligt att få fortsätta jobba med det här laget till ännu en nivå, säger Mattias Pettersson-Pohl i en kommentar.

ANNONS

Adam Jönsson

29/10 – Jensen och Vega fortsätter resan med Ljungskile

Bohusläningen rivstartar årets Silly season-blogg med att avslöja att Joakim Jensen och Angelo Vega fortsätter som tränare för Ljungskiles damlag under 2021.

– Det stämmer. Vi blev klara i går kväll (onsdag) och det känns jättebra att vi får fortsätta den här resan. Under de första tre åren har spelarna varit fantastiska, säger Joakim Jensen.

LSK startade sitt damlag 2018 och har vunnit tre serier på lika många år. Nästa år ska Ljungskile spela i division 1 och målet är att vinna serien direkt i jakten på allsvenskt spel 2023.

– Jag tror absolut att vi kan vinna serien även om vi är nykomlingar. Vi har mött en hel del division 1-lag under årets säsong och gjort bra matcher mot dem.

Joakim Jensen vill också se att truppen förstärks inför nästa år.

– Jag skulle gärna vilja ha två eller tre nya spelare som spetsar till startelvan. Vi har pratat med några eventuella nyförvärv inför nästa år, men ingenting är klart.

Kontraktet med Joakim Jensen och Angelo Vega sträcker sig över nästa säsong.

Joel Hansson

29/10 – Stefan Kristensson förlänger med Orust FC

Orust FC:s tränare Stefan Kristensson förlänger sitt avtal med klubben i ytterligare två säsonger, skriver Orust på sin sajt.

Klubben spelade den här säsongen i division 2 och nådde målsättningen att klara kontraktet.

ANNONS

”I år har vi haft en generationsväxling med många unga spelare som tagit steget upp i A-truppen. Stefan har med övriga i ledarstaben tagit sig an uppgiften att utbilda och utveckla det unga laget på ett framgångsrikt sätt”, skriver Orust på sin sajt.

”Nu går arbetet vidare med att utbilda och utveckla laget. Sådant tar tid. Därför har Stefan valt att skriva ett avtal med Orust FC över två år.”

Adam Jönsson

Har du ett tips för bloggen? Hör av dig till oss

ANNONS