Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Johan Brannefalk firar sitt första LSK-mål med Filip Karlin, Linus Dahl och Edin Öy. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Brannefalk lämnade backplatsen – blev målskytt

Efter några matcher som ytterback fick Johan Brannefalk ta ett steg upp på planen. Han tackade med att göra sitt första mål för Ljungskile – men kunde inte glädjas åt det.

Inför säsongen värvade Ljungskile en spelare med väldigt starka meriter. Johan Brannefalk kom från Trelleborg där han spelade 17 allsvenska matcher under säsongen 2018.

LÄS MER: Allsvensk talang flyttar till Ljungskile

I LSK har han mest fått spela högerback – trots att han trivs bäst som central mittfältare.

– I 90 procent av min karriär har jag varit innermittfältare. Förra året spelade jag fyra matcher som högerback men annars var det främst som innermittfältare. Det är där jag trivs bäst men känner att jag hanterar båda rollerna, berättar 21-åringen med Kvarnby IK som moderklubb.

När Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark ändrade om till 4-3-3 mot FC Trollhättan fick Johan Brannefalk ta klivet upp på mittfältet där han spelade bredvid Linus Dahl och Erik Westermark.

"Första gången jag fick läge"

– Det var första matchen som innermittfältare i Ljungskile och det kändes som att vi fick mer yta och mer tid med bollen. Vi rullade mer boll i dag, säger Brannefalk som ordnade 1–0 nio minuter in i andra halvlek.

– Det var första gången jag fick läge att dra till den här säsongen. Skottet är en av mina spetskvaliteter och jag försöker att använda det så mycket som möjligt.

Kan du glädjas åt målet nu?

– Inte nu. Det är bara tomt.

För FC Trolhättan vände till 1–2 efter två mål av Robert Lipovac.

– Bollen går igenom backlinjen med nåt flipperspel vid 1–1 och han kunde chippa in den. Vid andra målet var han alldeles för ren på bakre stolpen. Det var två mål som inte ska få komma till egentligen, säger Johan Brannefalk.

LÄS MER: Hemmasviten sprack för Ljungskile