Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bullaren lägger ner flicklaget

Ingen tränare F16-laget. Då togs beslutet att Bullaren Goif lägger ner föreningens F16-lag. Men än så länge finns det ingen tränare i föreningens damlag heller.

Bullaren Goif:s damer slutade på en fjärdeplats i division 2 förra säsongen. Något dåvarande tränare René Nielsen inte var helt nöjd med. Laget hade även säsongen 2016 problem med träningsnärvaro då truppen var tunn.

Att René Nielsen tackat för sig i Bullaren och blir tränare i nystartade damlaget IFK Strömstad har tidningen redan berättat. Tränar-tappet och en tunn trupp har fått konsekvenser för Tanumslaget Bullaren.

– Vi hade varken tränare i F16-laget eller i damlaget i höstas, så då bestämde vi oss för att slå ihop lagen, berättar Karoliina Johansson, spelare men som också är med och delar ansvaret som lagledare.

Nyligen hölls ett möte med föreningens styrelse där man kom fram till flera namn till förslag som tränare. Just nu kontaktas dessa personer man är intresserad av, men ingenting är klart ännu.

– Det är vi spelare som försöker hitta en tränare. Det är svårt för många föreningar att hitta ledare och tränare numera tror jag.

Under hösten och vintern har spelarna från F16-laget och damlaget tränat tillsammans två gånger i veckan, inomhus. Det är de spelare som ska forma årets upplaga av Bullarens damlag.

– Damlaget har förlorat några spelare, samtidigt som F16-tjejerna växt till sig och känns redo för spel i damlaget, säger Karoliina Johansson.

En av spelarna som lämnat Bullaren är skyttedrottningen Sandra Nielsen.

– Det är såklart tråkigt att Sandra har lämnat Bullaren, men samtidigt har vi många tjejer som vill spela forward och som också är målgörare. Jag skulle inte säga att vi är beroende av ett nyförvärv bara för att Sandra slutat. Jag tycker det är roligt att Strömstad får ett damlag igen, man vill ju ha så många lag i serien som möjligt, säger Karoliina Johansson.

– Men det vore kul att få ett nyförvärv i en spelare som har mer erfarenheter, säger Karoliina.

Vinter uppskattar att truppen i nulägen innehåller runt 20 spelare. Närvaron på träningarna i vinter har varit bra och 16 spelare har varit normen vid varje träningstillfälle.

På lördag åker Bullaren till Stenungsund för att spela Bilfingercup där bland andra Tjörn, Orust, Rössö, Gais och Qviding står för motståndet.