Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Robert Bagger byter klubb, men det är inte klart vilken som blir nästa.

Byter klubb och siktar på landslaget

Det blev två säsonger i FC Trollhättan för Robert Bagger, men inte någon tredje. Mittfältaren lämnar klubben efter nedflyttningen till tvåan.

Robert Bagger startade sin fotbollskarriär i IFK Lane och har sedan passerat IFK Uddevalla, Ljungskile, Varberg och Oddevold innan det blev FC Trollhättan 2015.

Efter två år där är det dags för något annat igen.

– Jag kommer att lämna FCT men har inget ont mot dem. Jag har trivts jättebra, haft några av mina bästa år och gjort många poäng där, säger Robert Bagger.

Beslutet är fattat på flera grunder. 28-åringen har under året blivit pappa och startat eget företag. Lägg till att pendlingen till Trollhättan tagit mycket tid.

Spela fotboll vill han fortsätta göra på en hög nivå och anbud saknas inte. Flera klubbar hört av sig, dock utan att huvudpersonen vill gå in på vilka det handlar om.

– Jag vill spela på en hyfsad nivå, helst någonstans som är närmare hem. Det är mycket som ska klaffa och jag har ingen panik, det händer nog inget före nyår, spekulerar Robert Bagger.

Det har även spekulerats att moderklubben kan vara ett alternativ. IFK Lane ligger just nu i division 5 men någon övergång dit verkar inte vara aktuell just nu i.

– Jag sa det med glimten i ögat en gång. Fotbollsmässigt hade det kanske inte varit så bra men visst hade det varit roligt att ta upp dem i fyran. Vi får se framöver.

Robert Bagger har redan hunnit med ett par träningar med IFK Uddevalla futsal och kommer fortsätta med den satsningen. Han har ett speciellt mål med futsalen.

– Det vore skoj att spela med landslaget. Det har gått bra för mig och jag känner att jag skulle kunna få chansen någon gång.