Comeback. Rebecka Christensson återvänder till Rössö som hon senast spelade för 2015, när den här bilden togs.
Comeback. Rebecka Christensson återvänder till Rössö som hon senast spelade för 2015, när den här bilden togs.

Christensson gör comeback i Rössö

Hon har redan gjort fem ­säsonger i Rössös A-lag. Nu blir det en återkomst för Rebecka Christensson.

ANNONS
|

IK Rössö lägger pusselbit efter pusselbit i bygget av en slagkraftig trupp inför årets säsong i division 1. Härom dagen var det målvakten Alexandra Josefsson som kritade på kontraktet och på tisdagskvällen kom nästa förstärkning.

Rebecka Christensson spelade för Rössö mellan 2011 och 2015 innan hon flyttade till Jönköping för studier. Nu är hon tillbaka.

– En oerhört bra spelare, innan hon lämnade oss var hon en av seriens bästa ytterbackar som gjorde en del mål det sista året. Hon har positionsspelet, passningsspelet och är bra på huvudet, säger Rössötränaren Niklas Christensson om det 22-åriga nyförvärvet.

Rebecka Christensson kommer ursprungligen från Valbo BK i Färgelanda. Den senaste tiden har hon tillhört division 1-klubben Mariebo i Jönköping. Det är också där hon tränar fram till i april då hon gör praktik i Trollhättan och därmed kommer närmare Uddevalla.

ANNONS

– Hon är spelklar och hemma den här veckan och kan därmed bli aktuell för spel i helgen. På sikt bidrar hon till att vi får en ännu starkare trupp, säger Niklas Christensson vars Rössö möter Stenungsund i DM på lördag.

Förstärkningen av ytterbacken innebär att Rössö nu slutar att söka fler nya till truppen. Niklas Christensson är nöjd med de spelare han har.

– Skulle det dyka upp någon bra spelare så är vi alltid intresserade, det skulle möjligen kunna vara en målvakt, säger tränaren som har en skada på en av truppens målvakter, Rebecca Östlingh Olsson.

ANNONS