David Edvardsson under en match mellan Sverige och Österrike i september 2019.
David Edvardsson under en match mellan Sverige och Österrike i september 2019. Bild: PÄR OLERT

David Edvardsson kan debutera i ännu ett landslag

Efter 23 ungdomslandskamper tar David Edvardsson ett nytt kliv på den blågula karriärstegen. På fredag kan 19-åringen från Grebbestad debutera i det näst högsta landslaget på herrsidan.

ANNONS
|

Utlåningen från Malmö FF har varit lyckad för David Edvardsson. Talangen från Grebbestad har tagit en ordinarie plats i danska Jammerbugt under hösten. Visserligen missade han fem matcher på grund av en lårskada men har kommit tillbaka och totalt spelat tio matcher i Danmarks nästa högsta division – och samtliga från start.

I oktober och november kallades han till två samlingar med P20-landslaget men tvingas nu att avbryta den andra. Anledningen är dock positiv: U21-landslagets förbundskapten Poya Asbaghi kallar Edvardsson till förberedelserna inför EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina på fredag.

19-årige David Edvardsson anlände till Borås under tisdagskvällen och tränade första passet med U21-landslaget på onsdagsförmiddagen.

ANNONS

Långt kontrakt med MFF

Tidigare har han spelat 23 U-landskamper för Sverige sedan debuten 2017. Kallelsen till U21-landslaget är Edvardssons första och han ersätter Djurgårdens Hampus Finndell som lämnat återbud på grund av sjukdom.

Efter matchen mot Bosnien-Hercegovina fortsätter U21-landslagets EM-kval med bortamatch mot Irland på tisdag.

David Edvardsson lämnade moderklubben Grebbestads IF 2018. Han gick då till Malmö FF där han inför 2021 skrev på ett A-lagskontakt – som nyligen förlängdes till och med säsongen 2025.

LÄS MER:David Edvardssons stora plan – vill slå sig in i Malmös startelva

LÄS MER:David Edvardsson: ”Tuffaste säsongen hittills i karriären”

ANNONS