Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Edvardsson från Grebbestad lånas ut till danska Jammerbugt FC. Bild: LUDVIG THUNMAN
David Edvardsson från Grebbestad lånas ut till danska Jammerbugt FC. Bild: LUDVIG THUNMAN

David Edvardsson lånas ut till danska Jammerbugt FC

Grebbestadsproduten David Edvardsson lånas ut från Malmö FF till danska klubben Jammerbugt FC. Avtalet sträcker sig säsongen ut.

David Edvardsson från Grebbestad skrev inför årets säsong på ett seniorkontrakt med Malmö FF.

Mittfältaren fick också chansen att visa upp sig i a-laget under flera försäsongsmatcher, där han bland annat hyllades av den tidigare landslagsspelaren och MFF-anfallaren Ola Toivonen.

– Jag tycker David (Edvardsson) ser het ut. Ny ung spelare på mitten, ser väldigt bra ut. Ser kanske inte mycket ut för världen, men otroligt begåvad fotbollsspelare, sade Toivonen till MFF:s hemsida.

Men speltiden i allsvenskan har uteblivit och nu står det klart att Edvardsson lånas ut till Jammerbugt FC, hemmahörande i den danska andraligan.

Förutom Edvardsson lånas även Ismael Sidibe och Mubaarak Nuh ut till samma klubb.

– Vi har flera duktiga ungdomar som tar steget upp via vår akademi och vi har ett gott samarbete med många klubbar gällande utlåningar. Nu har vi hittat en klubb som vi tror kommer passa spelarna och det här är en bra möjlighet för dem att ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger sportchefen Daniel Andersson till mff.se.

– Vi har flera duktiga ungdomar som tar steget upp via vår akademi och vi har ett gott samarbete med många klubbar gällande utlåningar. Nu har vi hittat en klubb som vi tror kommer passa spelarna och det här är en bra möjlighet för dem att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Trion är spelklar omgående och kommer att tillbringa resten av säsongen i den danska klubben.