Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jennifer Davidsson och Emma Karnström hade ett fint samarbete och var båda inblandade i tre av målen. (Arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson

Davidsson och Karnström klickade i derbyt mot LSK

Ett lyckat samarbete, två vassa spelare och tre poäng för Rössö. I DM-derbyt mot Ljungskile var kemin mellan Emma Karnström och Jennifer Davidsson något extra.

Onsdagskväll, elljus, regn, påpälsade spelare och DM-derby. Så såg det ut på Ljungskiles konstgräs när LSK fick främmat av storasystrarna från Uddevalla.

Rössö (vann division 1 i fjol) mot LSK (nykomlingar i division 3 i år) blev som väntat. Jämnt till en början, men ju längre matchen led desto större blev skillnaderna.

Rössö vann till slut med 0–4 och två spelare stack ut i mängden: Emma Karnström (central forward) och Jennifer Davidsson (vänsterforward).

0–1: Emma Karnström, assist Jennifer Davidsson.

0–2: Emma Karnström, assist Jennifer Davidsson.

– Vi hittade varandra bra, speciellt efter paus. Emma är duktig på att snacka på planen. Det gör att hon är lätt att hitta, säger Jennifer Davidsson.

"Hjälper mig att utvecklas"

Flera gånger om kombinerade duon på offensiv planhalva.

– Det är lätt att klicka med henne. Emma är mer erfaren än vad jag är. Därför är det tryggt att ha henne där fram. Hon hjälper mig att utvecklas, säger Jennifer Davidsson som själv gjorde 0–4-målet efter stenhårt presspel av Emma Karnström.

I LSK spelade Anni Mattsson vänsterback. Hon skrev på för Ljungskile till den här säsongen efter 3,5 år i Rössö.

– Det var roligt att träffa alla gamla lagkompisar igen och jag tycker att vi gjorde en väldigt bra prestation mot dem. Den första halvleken är nog den bästa vi har gjort hittills under försäsongen, säger Anni Mattson.

Bäst i LSK var mittbacken Lisa Malmeling, högerbacken Ida Sölsnaes Sjöberg och innermittfältaren Alina Leje Bjelkholm.

Matchfakta:

Ljungskile SK–IK Rössö

DM-gruppspel omgång 2

Resultat: 0–4 (0–0)

Målskyttar: Emma Karnström 2, Frida Emilsson, Jennifer Davidsson

Publik: 52