Målsprutor. Erik Andreasson och Martin Jonasson gjorde 29 mål vardera i serien när Munkedal vann division 5. Nu ska de skjuta Munkedal mot en topplacering i division 4.
Målsprutor. Erik Andreasson och Martin Jonasson gjorde 29 mål vardera i serien när Munkedal vann division 5. Nu ska de skjuta Munkedal mot en topplacering i division 4.

De ska ta Munkedal mot toppen

Efter 22 långa år är Munkedal tillbaka i herrfyran. Fjolårets skyttekungar Erik Andreasson och Martin Jonasson blir kvar i laget. – Vi kan slå alla lag, säger Martin Jonasson.

ANNONS
|

Det blir derby direkt när Munkedal inleder seriespelet i division 4. Kungshamn kommer på besök till Munkedals IP på lördag eftermiddag.

– Det är kanske lite synd att vi börjar serien direkt med ett derby på hemmaplan. Av två roliga matcher blir det nu bara en, säger tränaren Sven-Eric ”Svea” Ohlsson.

Men han gläds åt att spelartruppen är helt intakt sedan förra året.

– Det är tacksamt när man bygger ett lag att spelarna känner varandra. Vi har förstärkt med två lagmedlemmar. Andreas Olsson kommer från Vänersborg och är den balansspelare som vi saknat på mittfältet. Stratos Kastanis spelade i Stångenäs för två år sedan och är ny på ledarsidan. Han kommer att vara disponibel för spel ute om det behövs.

ANNONS

De båda skyttekungarna Erik Andreasson och Martin Jonasson har alltså valt att stanna i laget.

– Båda tränade med IFK Uddevalla och det såg länge ut som om vi skulle förlora Martin, men i veckan kom han tillbaka till laget. Det betyder jättemycket att ha två riktigt bra målskyttar. Om spelet klickar lite vet vi att vi kan vinna matcherna ändå.

Några spelare från juniorleden har klivit upp och gjort seniortruppen komplett.

– Vi har 12-13 spelare som håller division 4-klass, så vi är lite sårbara på så sätt. Truppen är tunn på division 4-nivå, men vi har annars en ganska bred trupp sett till antalet spelare.

Erik Andreasson och Martin Jonasson gjorde 29 mål vardera i serien förra säsongen och var naturligtvis de avgörande faktorerna till att Munkedal vann division 5 Bohuslän.

– Målet är att komma på den övre halvan i fyran, säger Erik Andreasson.

Martin Jonasson siktar ytterligare lite högre.

– Vi kan slå alla lag, men vi behöver höja vår lägstanivå. Om vi får skador på fel spelare blir det svårt, men annars ska vi kunna vara med och slåss i toppen.

ANNONS

Båda håller Ödsmål och Mellerud som seriefavoriter.

Förutsättningarna är sådana att seriesegrarna går upp i division 3. Det lag som blir tvåa får kvala. Minst två lag åker ur serien.

Fakta: Premiäromgången

Lördag 16 april: Brålanda-Ed, Högsäter-Mellerud, Skärhamn-Ödsmål, IFK Åmål-Viken, Vallen-Herrestad, Munkedal-Kungshamn.

ANNONS