Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fjolårsmästarna. Lödöse Nygård ställer inte upp i årets Rössö cup som i därför kommer att få ett nytt mästarlag. Bild: Erik Weiefors

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Det blir ett nytt mästarlag i Rössö cup

Innan futsalens seriespel startar ska traditionsenliga Rössö cup avgöras.

I oktober har IK Rössö traditionellt arrangerat turneringen Höstblixten. Men med start förra året gjorde klubben om i upplägget av sina inomhusturneringar. Det innebar att Höstblixten ströks och ersattes av "nya" Rössö cup under hösten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

På söndag är det dags för den andra upplagan där tio lag ställer upp. Örebro FC åker längst för att delta i futsalturneringen i Agnebergshallen där fyra Uddevallalag också är med.

Lagen är uppdelade i två grupper à fem lag där de fyra främsta går till kvartsfinal. Alla gruppspelsmatcher är tolv minuter där den sista minuten är effektiv tid. I slutspelet är det två halvlekar à tolv minuter och effektiv tid den sista minuten av andra halvlek.

Fjolårstvåan gånger två

Hela turneringen avgörs på en dag där första matchen spelas klockan 9.00 och finalen går 17.45. Nytt för i år är att slutspelet börjar med kvartsfinaler och därmed får åtta av tio lag spela minst fem matcher under söndagen.

Förra året vann Lödöse Nygård Rössö cup efter finalseger mot IFK Uddevalla futsal. Lödöse Nygård ställer inte upp för att försvara sin titel men IFK Uddevalla futsal har två lag med.

– Vi ställer upp med två jämna lag för att alla ska få känna på bollen och komma igång innan serien startar, säger IFK Uddevallas tränare Lalo Rojas.

LÄS MER: Regionala ligan blir mer lokal

Fakta: Rössö cup 2018

Grupp A

Falköping Futsal club, IFK Uddevalla futsal 2, IK Rössö, Ljungskile SK, Orust FC.

Grupp B

Örebro Futsal Club, IFK Uddevalla futsal, IK Zenith, Sollebrunns AIK/ Stora Mellby SK, Tjörns DFF

Gruppettorna möter fyrorna och tvåorna möter treorna i kvartsfinal.

Se bilderna från förra årets Rössö cup här: