Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Niklas Christensson och Jerker Lundin. Bild: Håkan Fredriksson
Niklas Christensson och Jerker Lundin. Bild: Håkan Fredriksson

"Det var dags att gå skilda vägar"

Niklas Christensson har varit Rössös tränare i fem säsonger. Nu går kontraktet ut.
– Det var dags att gå skilda vägar. Styrelsen tittar över organisationen i stort och behöver en energikick, säger ordföranden Jerker Lundin.

Tränaren Niklas Christensson har haft ansvaret för Rössös A-lag i fem säsonger där 2018 givetvis varit höjdaråret sett till resultaten.

Efter flera topplaceringar i division 1 vann Rössö serien med bara två förluster på 22 omgångar. Det gav ett avgörande kval till Elitettan mot Brommapojkarna som vann det första mötet på Rimnersvallen med 2–0. Efter 0–0 på bortaplan stod det klart att Rössö missar avancemanget uppåt i seriesystemet.

"Det tyngsta jag varit med om"

Kvalförlusten har varit svår att släppa för Niklas Christensson.

– Jag är fortfarande tom och besviken för vi gjorde allt och tjejerna förtjänade mer. Det är en mardröm som jag inte vaknar ur, det tyngsta jag varit med om inom idrotten. Samtidigt känner jag en stor stolthet över spelarna, säger Niklas Christensson.

Vad är det som fortfarande gnager i dig?

– Våra första 20 minuter i hemmamatchen. Vi gjorde precis det vi skulle med det enda undataget att vi inte fick in bollen. När de tog ledningen var de smarta, gick inte framåt och bjöd inte på några kontringar. Det är två helt jämna lag och det är en klyscha men... det är små marginaler som avgör.