Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/34

"Det var gött att vinna, vi behövde det"

Fem olika målskyttar för IFK Uddevalla – men Petrit Zhubi hyllar en annan spelare.

Förlusten i premiären innebar besvikelse för IFK Uddevalla. Framför allt var spelarna besvikna på sig själva efter en svag avslutning på matchen mot Pescara.

– Micke var ganska grinig då och sa att det aldrig får hända igen. Vi lovade oss själva att vara med från start, berättar Petrit Zhubi.

Med det i färskt minne var det ett helt annat lag som klev ut till torsdagens möte med hemmaklubben Apoel FC.

– Vi var hungriga i dag. Det var revanschlust mot oss själva och vi ville ge oss en ärlig chans och våga tro på vårt spel. Det var gött att vinna och vi behövde det. Det var skönt att göra många mål även om vi bränner för många lägen, säger Zhubi som var ordentligt trött efter 5–2-segern.

"Kände att vi skulle vinna"

Efter att 30-åringen gjorde matchens första mål så kvitterade Apoel omgående. Men det stoppade inte glöden i IFK-laget.

– Alla kände att vi skulle vinna. Vi fortsatte och visste att vi skulle få lägen om vi kommer på väggspel för då hänger de inte med. De var lite latare än italienarna.

Fem IFK Uddevallamål gjorde av dem olika spelare gav förstås extra glädje i laget. Under den andra halvleken skapade Apoel ett visst tryck mot mål när de spelade fem mot fyra utan målvakt.

"Vilken kille alltså!"

Då visade matchens lirare från premiären att formen fanns kvar. Skotten som inte blockerades räddades av huvud, axlar, knän och tår från mannen i grönt, längst bak i planen.

Petrit Zhubi hyllade lagets målvakt.

– Marcus Gerd säger jag. Vilken kille alltså! Samtidigt som han gjorde årets match, den sjukaste jag sett, så gjorde vi andra spelare också en bra match. Han är viktig som håller oss kvar i matchen, säger Zhubi om Gerd.

IFK Uddevalla fortsätter med den sista matchen i gruppspelet på lördag. Då väntar bosniska Mostar som hittills förlorat båda sina matcher.