Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jeton Krasniqi, FC Diaspora. Bild: Christer Lindgren
Jeton Krasniqi, FC Diaspora. Bild: Christer Lindgren

Diaspora kvalar – den långa vägen till SFL

Uddevallalaget Diaspora tävlar mot fem andra seriesegrare om en uppflyttning till futsalens högsta serie. På lördag inleder de kvalet till SFL med att möta AFC Eskilstuna.

I helgen spelades futsalens division 1 klart. I serien med tilläggsnamnet nordvästra Götaland vann FC Diaspora från Uddevalla före Färgelanda IF och Sotenäs futsal. Det stod klart efter en 4–1-seger mot Skärhamn i söndags.

– Jag tycker att vi har gjort en bättre säsong än förra året. Vi har varit jämnare och avslutade med fem raka vinster. Vi har lite bredare trupp i år och vår nye målvakt Abdalmajid Alshurafa har varit viktig, säger Jeton Krasniqi, spelare och grundare i FC Diaspora.

Kvalar på lördag

Seriesegern betyder att laget får kvala om en plats i SFL – Svenska futsalligan – till nästa säsong.

För att gå upp en nivå får de slåss med fem andra klubbar som vunnit var sin division 1-serie – om en enda plats i SFL. Att det bara är ett lag som flyttas upp beror på högstaligan som till nästa säsong minskar antalet lag från 14 till 12.

Kvalet inleds med två trelagsgruppspel. Diaspora möter AFC Eskilstuna på bortaplan i den första matchen nu på lördag och sedan väntar också ett möte med FC Rosengård.

"Chanserna är goda"

– Ett längre kval och ett svårare format i år men chanserna är goda och vi har en trupp som kan klara det. Vi är ett bättre lag nu. Vi har hört lite om motståndarna och ska kolla lite mer på dem under veckan, säger Jeton Krasniqi.

Om Diaspora förlorar mot Eskilstuna så möter de Rosengård hemma helgen 9-10/2. Om de vinner så så de vila två veckor innan den matchen spelas.

I den andra kvalgruppen spelar FC Brandbergen, Söder futsalklubb och Team TG FF. Gruppsegrarna spelar play off mot varandra i dubbelmöte om uppflyttning till SFL.

Även förra säsongen kvalade Diaspora till SFL men förlorade då mot Halmstads BK som istället tog steget upp.