Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Diaspora spelar futsal med målgaranti

Full fart framåt – håll... målproduktionen uppe. Det verkar vara FC Diasporas melodi i futsalens division 1.

En snabb blick i tabellen för futsalens division 1 norra Götaland avslöjar ett målglatt gäng från Uddevalla. FC Diaspora hade inför lördagens match mot Vivalla Star IF gjort 40 mål på fem matcher – och samtidigt släppt in 26.

Det ger ett snitt på åtta mål framåt och fem bakåt per match. Vi åkte till Stenab arena för att se laget som spelar futsal med målgaranti.

Och man kan utan att överdriva säga att det blev ett målkalas. Jumbon Vivalla stod på noll poäng och skulle väl inte kunna hota Diaspora som tampas med Lidköping United om seriesegern.

Men inledningsvis var det jämnt, trots att gästerna åkt från Örebro med bara en avbytare.

4–4 stod det i paus.

– Vi underskattade dem från början. Vi gick ner i tempo men hade ett bra halvtidssnack och ryckte upp oss. Sedan rullade de på, säger spelande tränaren Jeton Krasniqi.

Och visst rullade det på. Den andra halvleken vann Diaspora med 16–1 (!). Sanningen var att de kunde ha gjort ännu fler mål på de tröttkörda motståndarna.

– Mål gör vi alltid men defensiven behöver vi jobba på. Offensiven har räddat oss många gånger, fortsätter Krasniqi.

Efter storsegern med 20–5 har laget ökat snittet till tio gjorda mål per match. Men oavsett hur många gånger de hittar målet återstår den viktigaste matchen. Den spelas efter nyår då de ska möta serieledarna Lidköping United och seger krävs för att kunna vinna serien.

Diaspora spelar i en av sex division 1-serier i Sverige. Målet är att ta steget upp till Svenska futsalligan och vägen dit går i så fall via ett kvalspel.

Jeton Krasniqi tror att chanserna att ta det steget är goda.

– Den här serien är den bästa division 1-serien, det är jag nästan hundra på. Så vi eller Lidköping kommer att gå upp till högstaligan, säger han.

I matchen mot Vivalla noterades Jeton Krasniqi och Mahmoud "Mido" Abed-Al-Mouti för fyra mål var. Men det var Liridon Kalludra som var vassast framför mål med åtta fullträffar.

– Jag tappade räkningen på målen, säger Kalludra som grämde sig över lagets inledning på matchen.

– I andra började vi spela. Vi hade ingen riktig uppvärmning och tog för lätt på det och då är det ingen stor skillnad. Det är kul att lira med mina vänner och jag är med när jag är ledig, fotbollen kommer först, säger Norgeproffset som spelar i Kristiansund BK.

Hittills har Liridon Kalludra gjort 20 mål i futsalserien. Han, precis som laget, levererar målgaranti.